Η εταιρεία διαχείρισης στόλου της Bridgestone, Webfleet, ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με την πάροχο λύσεων ηλεκτρικών στόλων, VEV, για προώθηση της μετάβασης επαγγελματικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η VEV παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στόλου, βοηθώντας τους επαγγελματικούς στόλους να αποκτήσουν στιβαρό σύστημα διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης οχημάτων και ενέργειας και προγραμματισμού φόρτισης. Τα εκτενή δεδομένα της Webfleet θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για να δημιουργήσει η VEV τις διαδικασίες μετάβασης των στόλων στην ηλεκτροκίνηση, από τον αρχικό σχεδιασμό έως την βελτίωση εν χρήσει.

«Η τηλεματική εν χρήσει βοηθά τους υπεύθυνους στόλου να κατανοήσουν τα δεδομένα οχημάτων, οδηγών και ενέργειας και να εξασφαλίσουν την οικονομικότερη χρήση ενέργειας στο αμαξοστάσιο», δήλωσε ο Mike Nakrani, CEO της VEV.

Για την Webfleet, η συνεργασία είναι απαραίτητη για την επιτυχή μετάβαση των στόλων σε EV. Ο Taco van der Leij, Αντιπρόεδρος Webfleet Europe της Bridgestone Mobility Solutions, ανέφερε ότι η συμφωνία αποτελεί «φυσική συνεργασία για την κάλυψη των αναγκών απανθρακοποίησης του στόλου μέσω εκτενών δεδομένων, εξοπλισμού, υποδομής και υπηρεσιών».

Η τηλεματική της Webfleet θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διαμόρφωση των στρατηγικών EV επαγγελματικών στόλων, συνδυάζοντας τους χρόνους δρομολογίων οχημάτων, τη διάρκεια, την συχνότητα και την επιστροφή στο αμαξοστάσιο. Μόλις διευκρινιστεί η στρατηγική, οι υπεύθυνοι στόλου μπορούν να παρακολουθούν την αυτονομία, την κατανάλωση ενέργειας και την μηχανική κατάσταση των ηλεκτρικών τους οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, επιτυγχάνοντας αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης.

Η συνεργασία θα βοηθήσει τους επαγγελματικούς στόλους να ξεπεράσουν την πολυπλοκότητα της ηλεκτροκίνησης, να εξαλείψουν τα περιττά κόστη και να αποκτήσουν αποτελεσματικό προγραμματισμό φόρτισης. «Τα ακριβή δεδομένα τηλεματικής και η συνολική λήψη αποφάσεων για όλα τα οχήματα, η φόρτιση και η ενέργεια αποτελούν κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας», ανέφερε ο κ. Nakrani.

Οι επαγγελματικοί στόλοι καθορίζουν την ευρωπαϊκή οικονομία και ο κατάλληλος χρόνος μετάβασης σε ηλεκτρικά οχήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, οι υπεύθυνοι στόλου θα συναντηθούν στην LCV Day, στη Γερμανία, για να εξετάσουν τις τάσεις διαμόρφωσης Επαγγελματικών Στόλων και Διαχείρισης LCV. Μη χάσετε αυτήν τη μοναδική ευκαιρία, κρατείστε εδώ θέσηγια τη συμμετοχή σας!

Φωτογραφία: Webfleet

Προηγούμενο άρθροΠάνω από 1.000 λεωφορεία μηδενικών εκπομπών στο Λονδίνο
Επόμενο άρθροΗ bp ηγείται επένδυσης στην Advanced Ionics