Η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Connected Vehicle Cloud (CVC) της Ericsson για να αναπτύξει τις ψηφιακές υπηρεσίες για τα οχήματα, σε περισσότερες από 120 αγορές παγκοσμίως, τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα στη σουηδική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων να παρέχει στους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς των οχημάτων όλες τις υπηρεσίες που ενσωματώνουν τις τελευταίες εξελίξεις στις συνδεδεμένες εφαρμογές αυτοκινήτων όπως αυτοματοποίηση, διαχείριση στόλου, τηλεματική, πλοήγηση και ψυχαγωγία.

Καθώς οι ψηφιακές υπηρεσίες καθίστανται όλο και περισσότερο παράγοντας διαφοροποίησης για τους καταναλωτές, η ανάγκη για ασφαλή και αξιόπιστη υποδομή παροχής υπηρεσιών είναι ζωτικής σημασίας για την ποιοτική και εκτεταμένη προσφορά τους. Τα δίκτυα 5G θα προσφέρουν αυξημένη ταχύτητα χωρίς καθυστερήσεις και επαρκή ικανότητα για εφαρμογές κρίσιμης σημασίας, όπως αυτόνομη οδήγηση.

Η πλατφόρμα της Ericsson, που παρέχεται μέσω διαφόρων γεωγραφικά κατανεμημένων κέντρων, λαμβάνει πλήρως υπόψη τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νομοθεσία, την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε παγκόσμια κλίμακα – όπως η συμμόρφωση με τον κανονισμό για την προστασία προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GDPR).

Η Åsa Tamsons, επικεφαλής των Business Area Technologies & New Businesses της Ericsson, δήλωσε σχετικά, “Με την άρση της πολυπλοκότητας σε τομείς όπως η νομοθεσία για τα δεδομένα, η διαχείριση της τήρησής τους και η βελτίωση της καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση, η πλατφόρμα μας ενισχύει τη συνολική εμπειρία από τη χρήση των συνδεδεμένων υπηρεσιών της Volvo Cars. Η πλατφόρμα μας θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχεία καινοτομία και την ταχύτερη δρομολόγηση νέων υπηρεσιών προς όφελος των εταίρων και των πελατών της Volvo Cars”.

Προηγούμενο άρθροΑυτόνομη οδήγηση: Σε τι ωφελεί την αγορά του fleet;
Επόμενο άρθροPrivate lease και συντήρηση αυτοκινήτου…