Συνεργασία των εταιρειών Valeo και Brighter AI στη δημιουργία του πρώτου εκτεταμένου ευρυγώνιου (fisheye) συνόλου δεδομένων αυτοκινήτου.

Η Valeo δημιούργησε το σύνολο δεδομένων WoodScape – το πρώτο εκτεταμένο ευρυγώνιο σύνολο δεδομένων αυτοκινήτου, αποτελούμενο από εικόνες τεσσάρων καμερών περιμετρικής λήψης από διάφορες χώρες. Λόγω των αυστηρών κανονισμών ιδιωτικότητας των αντίστοιχων χωρών και της συμμόρφωσης της Valeo σε θέματα απορρήτου και κοινωνικής υπευθυνότητας, η ανωνυμία της εικόνας αποτελούσε σημαντική προτεραιότητα. Παράλληλα, οι παραδοσιακές προσεγγίσεις όπως το pixelating δημιουργούν ατέλειες στην εικόνα και μπορεί να έχουν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του μοντέλου.

Η προηγμένη τεχνική Deep Natural Anonymization, του brighter Redact, κατάφερε να καλύψει τις περίπλοκες ανάγκες της Valeo για το σύνολο δεδομένων. Οι ευέλικτες επιλογές ανάπτυξης του brighter Redact παρέχουν τη δυνατότητα, είτε της ανωνυμοποίησης στο cloud σε πιστοποιημένους διακομιστές, είτε σε εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται τα δεδομένα. Η Valeo επέλεξε την τελευταία για πλήρη έλεγχο του περιβάλλοντος.

Μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή της ιδέας με τα αρχικά δεδομένα, οι Valeo και Brighter AI συμφώνησαν σε μια πιο μακροπρόθεσμη δέσμευση προκειμένου να χειριστούν τις τρέχουσες και τις μελλοντικές απαιτήσεις απορρήτου οπτικών δεδομένων.

Η Brighter AI, από κοινού με την City 4.0 και την Monal Location Based Transactions, ήταν μεταξύ των νικητών της πρωτοβουλίας ERTICO Start-up που ξεκίνησε το 2019. Ως συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην έξυπνη κινητικότητα και πάνω από 100 συνεργάτες, η ERTICO είναι ένας από τους λίγους οργανισμούς στην Ευρώπη που προσφέρει στις start-ups εξειδικευμένες και στοχευμένες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η Πρωτοβουλία Start-up 2021 της ERTICO παρέχει την ευκαιρία συμμετοχής στο Παγκόσμιο Συνέδριο ITS 2021 στο Αμβούργο, το οποίο θα διαθέτει καθορισμένο χώρο για διεθνείς start-ups. Ο χώρος αυτός, εκτός από εκθεσιακός, θα χρησιμεύσει και ως κέντρο καινοτομίας του συνεδρίου, παρέχοντας πλατφόρμα σε νέους επιχειρηματίες για προώθηση των επιχειρηματικών τους ιδεών, συμμετοχή και διασύνδεση με σημαντικές επιχειρήσεις του τομέα κινητικότητας.

Φωτογραφίες: Brighter AI

Προηγούμενο άρθροSunRider, αυτοφορτιζόμενο ηλιακό ηλεκτρικό ποδήλατο
Επόμενο άρθροBMW Group Hellas: εγκατάσταση 34 νέων φορτιστών