Η Valeo, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών τρίκυκλων Atul Greentech Private Limited και η Honda Powerpack Energy Private Limited, πάροχος υπηρεσιών εναλλαγής μπαταριών, υπέγραψαν Μνημόνιο Συμφωνίας (MoU).

Η συμφωνία προβλέπει πως η Valeo θα παρέχει τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και τη μονάδα ελέγχου κινητήρων για τα ηλεκτρικά τρίκυκλα της Atul, που θα χρησιμοποιούν την λύση εναλλαγής μπαταριών της Honda.

Η Valeo θα παρέχει το ολοκληρωμένο συμπαγές ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 48 V και την Μονάδα Ελέγχου για το τρίκυκλο μεταφοράς φορτίου και επιβατών της Atul, που θα λανσαριστεί σύντομα στην Ινδία. Επιπλέον, οι μηχανικοί της Valeo θα παρέχουν υποστήριξη ενσωμάτωσης τεχνολογίας για να κυκλοφορήσει γρήγορα η Atul στην αγορά με τις μπαταρίες εναλλαγής της Honda.

Η Valeo, πρωτοπόρος και παγκόσμιος ηγέτης στα οικονομικά προσιτά συστήματα 48V, λανσάρισε το 2020 ένα ολοκληρωμένο συμπαγές ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 48 V στην Ινδία για προσιτή ηλεκτροκίνηση μικρών οχημάτων –δίκυκλων  και τρίκυκλων, που χρησιμοποιούνται ευρέως για μετακινήσεις και μεταφορές.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο κ. Jayakumar G, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Valeo Group India, δήλωσε: «Αυτή η τριμερής δέσμευση μεταξύ της Atul Greentech Private Limted, της Honda Powerpack Energy Private Limited και της Valeo συνδυάζει την τεχνογνωσία προς επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης τρικύκλων επιβατών και φορτίων. Οι προηγμένες τεχνολογίες μείωσης εκπομπών CO2 της Valeo, η στιβαρή μηχανική και η τεχνογνωσία τοπικής παραγωγής θα ενισχύσουν την συνεργασία μας στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας και άλλες αγορές.

Η Valeo διαθέτει όλο το φάσμα ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, χαμηλής και υψηλής τάσης. Οι τεχνολογίες της κινούν δίκυκλα και τρίκυκλα αστικά οχήματα μέχρι premium sedan και SUV. Στην Ινδία, η Valeo παράγει ηλεκτρικούς κινητήρες στις εγκαταστάσεις παραγωγής της, στο Pune της Maharashtra.

Προηγούμενο άρθροΥπουργοί Περιβάλλοντος ΕΕ: τέλος στους κινητήρες ICE
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Hyundai, Aramco και KAUST για νέο e-fuel