Η Transport for London (TfL) ανακοίνωσε ότι η Mercedes-Benz AG και η Sopra Steria ορίστηκαν εταίροι στο νέο Πλαίσιο Συνεργασίας Καινοτομίας (ICF).

Το τετραετές πλαίσιο θα επιδιώξει την αντιμετώπιση βασικών προκλήσεων των μεταφορών, όπως της επίτευξης βιωσιμότητας, της ασφάλειας των δημόσιων μεταφορών και της παροχής βοήθειας για πιο αποτελεσματικές και αξιόπιστες υπηρεσίες.

Η Mercedes-Benz AG, από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων στον κόσμο, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων, βαν και υπηρεσιών οχημάτων. Η εταιρεία φιλοδοξεί να είναι ηγέτης στους τομείς της ηλεκτροκινητικότητας και του λογισμικού οχημάτων. Η πρωτοβουλία Mercedes-Benz Data αναπτύσσει, ομαδοποιεί και διανέμει καινοτόμες λύσεις δεδομένων οχημάτων Mercedes-Benz.

Η Sopra Steria ειδικεύεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με σημαντικές γνώσεις και εξειδίκευση στον τομέα των μεταφορών, εξ ού και η συνεργασία παροχής καινοτόμων υπηρεσιών με την TfL, για το κορυφαίο παγκοσμίως σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας του Λονδίνου.

Μέσω αυτού του πλαισίου, η TfL και οι εταίροι της θα συνεργαστούν για δημιουργία νέων ιδεών και προϊόντων και βελτίωση του τρόπου μετακίνησης του κοινού, βελτιώνοντας την αστική καθημερινότητα. Η TfL μπορεί να δημιουργήσει μακροπρόθεσμες και αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες με αυτές τις εταιρείες και να αξιοποιήσει πολύτιμες επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης, για εξεύρεση λύσεων. Σε αντίθεση με τις συμβατικές προμήθειες, το ICF επιτρέπει στην TfL και στις επιλεγμένες καινοτόμες εταιρείες να ασχοληθούν με τα πλέον δύσκολα προβλήματα και να καταλήξουν σε οριστικές λύσεις.

Θα επιτρέψει επίσης σε αυτούς τους συνεργάτες να δοκιμάσουν νέα προϊόντα στο δίκτυο TfL, επιτρέποντας την αξιολόγηση λύσεων σε πραγματικό περιβάλλον και δημιουργώντας ευκαιρίες μελλοντικής ανάπτυξης προϊόντων. Το Λονδίνο ενδείκνυται για νέες καινοτομίες και η εφαρμογή τους θα αποδείξει πώς μπορούν να λειτουργήσουν και σε άλλες πόλεις.

Προηγούμενο άρθροΝέο τετράτροχο όχημα παντός εδάφους AT5 της Segway Powersports
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιο λανσάρισμα των φορτηγών Volvo Aero στην Ελλάδα