Το Stellantis Group ιδρύει εταιρεία leasing διαφόρων μαρκών σε συνεργασία 50:50 με την Crédit Agricole Consumer Finance (CACF), για στόλο άνω του 1 εκατομμυρίου οχημάτων έως το 2026.

Η γαλλική τράπεζα θα αγοράσει το 50% των μετοχών της FCA Bank και της Leasys Rent, που αμφότερες ανήκουν στην Stellantis. Βάσει της συμφωνίας, η Stellantis και η Crédit Agricole Consumer Finance θα συνδυάσουν τις δραστηριότητες Leasys και Free2Move Lease μέσω της πλατφόρμας Leasys, δημιουργώντας μια πρωτοποριακή ευρωπαϊκή εταιρεία ολοκληρωμένων υπηρεσιών leasing.

Μεταξύ των 5 κορυφαίων εταιρειών leasing

Τα στοιχεία που παρείχαν οι δύο εταίροι αποκαλύπτουν πως, στα τέλη του 2020, η Leasys διαχειριζόταν στόλο 314.000 οχημάτων, ενώ η Free2Move διέθετε 369.000. Ο συνδυασμός των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει μια κορυφαία εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά leasing αυτοκινήτων, με δραστηριότητες σε 10 χώρες.

Ο Stéphane Priami, Αναπληρωτής CEO της Crédit Agricole και CEO της CA Consumer Finance, δήλωσε: «Η νέα εταιρεία θα υποστηρίξει τη φιλοδοξία του Crédit Agricole Group να καταλάβει σημαντική θέση στην δραστηριότητα leasing αυτοκινήτων, που αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία με τις μεγαλύτερες δυνατότητες στην αγορά αυτοκινήτου και η οποία υφίσταται εκτεταμένες  αλλαγές και εξελίξεις».

Πρόσθεσε δε πως η συμφωνία θα ενισχύσει το στρατηγικό σχέδιο της τράπεζας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών για ολοκληρωμένες και καινοτόμες προσφορές.

1 εκατομμύριο οχήματα

Ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis, δήλωσε: «Η ανάπτυξη δραστηριότητας leasing στην Ευρώπη είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τους δύο εταίρους. Η φιλοδοξία αυτής της νέας κοινοπραξίας μεταξύ δύο κορυφαίων εταιρειών αποσκοπεί στη διαχείριση στόλου άνω του ενός εκατομμυρίου οχημάτων μεσοπρόθεσμα και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των κοινών δραστηριοτήτων μας μακροχρόνιου leasing».

Ως εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, η Stellantis διαθέτει μάρκες όπως οι Fiat, Alfa Romeo, Citroen, Peugeot, DS, Opel, Vauxhall, Maserati, Abarth, Jeep, Chrysler, Dodge και Ram.

Άλλοι κατασκευαστές με δραστηριότητες leasing διαφόρων μαρκών είναι η BMW με την Alphabet, η Daimler με την Athlon και η Toyota με την Kinto.

Νέα εταιρεία χρηματοδότησης, leasing και κινητικότητας

Εκτός από τη συγχώνευση Leasys και Free2Move, η CA Consumer Finance σχεδιάζει επίσης να αποκτήσει το 100% της FCA Bank και της Leasys Rent και να ξεκινήσει αυτόνομη, πανευρωπαϊκή δραστηριότητα χρηματοδότησης, leasing και κινητικότητας σε 18 χώρες.

Αυτή η νέα δραστηριότητα θα αφορά σε τρεις διαφορετικούς τομείς: συμφωνίες λευκής ετικέτας και κοινοπραξίες που διαχειρίζεται επί του παρόντος η FCA Bank (αποκτώντας και νέες κοινοπραξίες), νέες συμφωνίες χρηματοδότησης αντιπροσώπων αυτοκινήτων, βαν και μοτοσυκλετών, ομίλων διανομής και εταιρειών ενοικίασης· και χρηματοδότησης δραστηριοτήτων βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, συνδρομής και κινητικότητας της Leasys Rent. Στόχος, να καταστεί επιχείρηση των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2026.

“Αυτό το φιλόδοξο σχέδιο θα φέρει κερδοφόρα και διαφοροποιημένη ανάπτυξη. Το Crédit Agricole Group θα δημιουργήσει μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία leasing, από κοινού με την Stellantis και θα επωφεληθεί από μια 100% καινοτόμο πλατφόρμα χρηματοδότησης αυτοκινήτων, που θα του επιτρέψει να εξυπηρετήσει όλους τους παράγοντες της αγοράς σε 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένων λευκών ετικετών, με ολοκληρωμένη και λειτουργική προσφορά», δήλωσε ο κ. Priami.

Χρηματοδοτικές συνεργασίες της Stellantis

Επιπλέον, η Stellantis δημιουργεί κοινοπραξίες χρηματοδότησης καταναλωτών με την BNP Paribas Personal Finance στη Γερμανία, την Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο και με την Santander Consumer Finance (SCF) στη Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πολωνία, Ολλανδία. Η SCF θα καταστεί επίσης αποκλειστικός χρηματοοικονομικός συνεργάτης της Stellantis στην Πορτογαλία.

Οι συμβάσεις των νέων συμφωνιών πρόκειται να υπογραφούν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και οι συναλλαγές θα ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2023, κατόπιν έγκρισης των εθνικών ρυθμιστικών αρχών.

Η Crédit Agricole Consumer Finance

Η Crédit Agricole Consumer Finance, θυγατρική της Crédit Agricole SA, προσφέρει (στη Γαλλία, κυρίως μέσω της μάρκας Sofinco) ευρύ φάσμα δανείων και συναφών υπηρεσιών μέσω όλων των καναλιών διανομής: απευθείας πωλήσεις, χρηματοδότηση στο σημείο πώλησης (αυτοκίνητα και οικιακός εξοπλισμός) και συνεργασίες. Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, η CA Consumer Finance διαχειριζόταν 91 δισ. ευρώ σε δάνεια, το 46% των οποίων αφορούσε τη χρηματοδότηση αυτοκινήτων.

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz: αύξηση πωλήσεων πολυτελών-ηλεκτροκίνητων
Επόμενο άρθροΣτρατηγική συνεργασία Arval – Ridecell