Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+

Η Mercedes-Benz Cars and Vans σημείωσε αύξηση πωλήσεων πολυτελών και ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων παραδίδοντας πάνω από 2,4 εκατομμύρια μονάδες το 2021, παρά τις δυσκολίες στην αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών.

Η ζήτηση οχημάτων Mercedes-Benz παραμένει σταθερή, καθώς τα οχήματα Mercedes-Maybach, Mercedes-AMG και G-Class πέτυχαν νέα ρεκόρ πωλήσεων το 2021, τονίζοντας τη δύναμη της πολυτιμότερης μάρκας πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Οι παραδόσεις plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz έφτασαν στο επίπεδο ρεκόρ των 227.458 μονάδων (+69,3%), εκ των οποίων οι 48.936 ήταν ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα Mercedes-EQ μπαταρίας (BEV) (+154,8%). Συμπεριλαμβανομένων των smart και των Βαν Mercedes-Benz, οι συνολικές πωλήσεις BEV αυξήθηκαν πάνω από τις 99.000 μονάδες. Από την κυκλοφορία της EQS τον Αύγουστο του 2021, οι παραγγελίες για την ηλεκτρική ναυαρχίδα έφτασαν τις 16.370. Η λιανική στις δύο μεγαλύτερες αγορές – τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα – ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στις παραγγελίες πελατών.

Mercedes-Maybach S 680 4MATIC, “Edition 100”

Συνολικά, η Mercedes-Benz Cars παρέδωσε 2.093.476 οχήματα (-5,0%) μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου, καθώς η έλλειψη ημιαγωγών καθυστέρησε την παραγωγή οχημάτων, παρά την έντονη ζήτηση επιβατικών αυτοκινήτων και βαν όλων των κατηγοριών διεθνώς. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις το Δ’ τρίμηνο μειώθηκαν κατά -24,7%.

Η Britta Seeger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG, υπεύθυνη μάρκετινγκ και πωλήσεων, δήλωσε: «Σε μια δύσκολη χρονιά, τα οχήματα Maybach, AMG και G-Class σημείωσαν νέα ρεκόρ. Οι παραγγελίες για την EQS, το EV με τη μεγαλύτερη αυτονομία στην αγορά σήμερα, είναι πολύ ενθαρρυντικές και η παραγωγή της πρώτης αμιγώς ηλεκτρικής AMG ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο για την ηλεκτρική ναυαρχίδα μας. Αυτή η ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για όλες τις μάρκες μας δίνει στη Mercedes-Benz την ώθηση για μια νέα ηλεκτρική εποχή».

Η Mercedes-Benz καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει την ικανοποίηση των αυξανόμενων παραγγελιών πελατών το συντομότερο δυνατόν. Η ημερομηνία κατά την οποία ο πελάτης υπέβαλε την παραγγελία του λαμβάνεται υπόψη όταν διατίθενται οι δυσεύρετοι ημιαγωγοί για παραγωγή οχημάτων. Η κατάσταση διαθεσιμότητας ημιαγωγών παραμένει ρευστή και η έλλειψη προβλέπεται να επηρεάσει τα επόμενα τρίμηνα όσον αφορά στην παραγωγή και τις πωλήσεις.

Οι παραδόσεις της Mercedes-Benz S-Class αυξήθηκαν κατά 40%, στις 87.064 μονάδες, με τις πωλήσεις στην Κίνα να αντιπροσωπεύουν το 35,5% της παγκόσμιας ζήτησης, ενώ οι πωλήσεις της G-Class αυξήθηκαν σε νέο ρεκόρ 41.174 οχημάτων και οι παραδόσεις μοντέλων Mercedes-AMG έφτασαν τις 145.979 (+16,7%). Οι πωλήσεις Mercedes-Maybach αυξήθηκαν στις 15.730 μονάδες (+50,7%), ενισχυμένες λόγω Κίνας, όπου οι Mercedes-Maybach πωλούνται με ρυθμό άνω των 900 το μήνα.

Πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz ανά περιοχή και αγορά

Οι πωλήσεις της Mercedes-Benz στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μειώθηκαν στο 1.009.763 (-1,6%) μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου, φτάνοντας τις 758.863 μονάδες (-2%) στην Κίνα. Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις έφτασαν τις 696.136 (-11,2%), εκ των οποίων η Γερμανία απορρόφησε 213.105 μονάδες (-25,5%), ενώ οι πωλήσεις στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής ανήλθαν συνολικά στιε 318.456 μονάδες (+0,3%) με παραδόσεις 276.102 επιβατικών αυτοκινήτων σε πελάτες των ΗΠΑ (+ 0,4%).

Βάσει εσωτερικών υπολογισμών, η Mercedes-Benz βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων μέσων εκπομπών ρύπων ευρωπαϊκού στόλου νέων αυτοκινήτων (συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας) για το 2021. Για το 2022 αναμένεται περαιτέρω μείωση εκπομπών, καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών plug-in οχημάτων και μπαταρίας συνεχίζουν να αυξάνονται.

Mercedes-Benz EQV, eSprinter, eVito Panel Van

Mercedes-Benz Vans: Οι πωλήσεις επαγγελματικών βαν αυξήθηκαν το 2021

Οι πωλήσεις επαγγελματικών βαν αυξήθηκαν κατά 2,6% το 2021, στις 334.210 μονάδες, χάρη στην ισχυρή ζήτηση το πρώτο εξάμηνο του 2021 και ειδικότερα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11,3% και 4,8% αντίστοιχα. Στην Ευρώπη, η Ισπανία αναδείχθηκε ισχυρή αγορά με αύξηση παραδόσεων κατά 23,2% πέρυσι. Στις ΗΠΑ, όπου ειδικά το Sprinter ήταν και πάλι πρώτο, πουλήθηκαν 53.472 μονάδες (Sprinter και Metris).

Το Δ΄ τρίμηνο, οι δυσκολίες στον εφοδιασμό ημιαγωγών προκάλεσαν καθυστέρηση στις παραδόσεις πελατών. Οι παραδόσεις επαγγελματικών βαν μειώθηκαν κατά 12,9% σε σύγκριση με το ισχυρό τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το οποίο επηρεάστηκε από την ανάκαμψη από την πανδημία. Σε παγκόσμιο επίπεδο παραδόθηκαν 90.532 Sprinter, Vito και Citan, με μειωμένες πωλήσεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στην Κίνα, ωστόσο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Πάνω από 9.000 ηλεκτρικά βαν πωλήθηκαν για επαγγελματική χρήση πέρυσι, τα διπλά σε σύγκριση με το 2020, αυξάνοντας περαιτέρω το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων του στόλου επαγγελματικών βαν. Το eVito, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο, θα πείσει και άλλους πελάτες να επιλέξουν ηλεκτρικά βαν το 2022, με πρόσθετο τύπο μπαταρίας και στάνταρ λειτουργία ταχυφόρτισης.

Ο Klaus Rehkugler, Επικεφαλής Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Mercedes-Benz Vans, δήλωσε: “Το 2021 καταφέραμε να επιτύχουμε αξιοσημείωτο αποτέλεσμα παρά τις επιπτώσεις της  πανδημίας. Η ζήτηση των πελατών παραμένει σταθερά υψηλή και η παραγγελίες επαγγελματικών και ιδιωτικών αμιγώς ηλεκτρικών βαν αυξάνονται συνεχώς. Επιπλέον, στην Ευρώπη το νέο Citan κυκλοφόρησε ως βαν μεταφοράς αγαθών και προσώπων το Δ΄ τρίμηνο και αναδείχθηκε «Διεθνές Βαν της Χρονιάς 2022» αμέσως μετά την κυκλοφορία του στην αγορά. ”

 

Προηγούμενο άρθροΗ PepsiCo παραλαμβάνει τα πρώτα 15 φορτηγά Semi Tesla
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Stellantis και Crédit Agricole στο leasing