Η PepsiCo παραλαμβάνει τα πρώτα 15 ημιφορτηγά Tesla

Στα μέσα του 2021, η PepsiCo ανακοίνωσε πως θα προμηθευόταν τα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά Κατηγορίας 8 της Tesla. Τα πρώτα 15 παραδίδονται μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Τα νέα πρότυπα, στο εργοστάσιο της Tesla στη Νεβάδα, μοιάζουν με αναβαθμισμένες εκδόσεις του Alpha, που αναπτύχθηκε προ ετών. Τα αναβαθμισμένα Semi της Tesla προβλέπεται να εξοπλιστούν με 4.680 κυψέλες μπαταριών.

Το Semi, λέει η Tesla, είναι το ασφαλέστερο, πιο άνετο φορτηγό όλων των εποχών. Τέσσερις ανεξάρτητοι κινητήρες παρέχουν μέγιστη ισχύ και επιτάχυνση και απαιτούν το χαμηλότερο ενεργειακό κόστος ανά χιλιόμετρο. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία το φορτηγό αυτό έχει χαμηλότερο TCO (κόστος ιδιοκτησίας/χρήσης) από τα αντίστοιχα πετρελαιοκίνητα. Το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας είναι το μισό από αυτό του ντίζελ. Με λιγότερα συστήματα για συντήρηση, το Tesla Semi εξοικονομεί περισσότερα από 200.000 δολάρια από την κατανάλωση καυσίμου και περίοδο απόσβεσης δύο ετών.

Μετά την ανακοίνωση της επικείμενης παράδοσης των φορτηγών Semi της Tesla στην PepsiCo, ανακοινώθηκε η εγκατάσταση  μεγαφορτιστών Tesla στις εγκαταστάσεις Frito-Lay της PepsiCo, στο Modesto της Καλιφόρνιας.

Αυτοί οι μεγαφορτιστές υποτίθεται πως φορτίζουν με 1,5 MW, υπερβαίνοντας τον αρχικά δηλωμένο ρυθμό φόρτισης κατά 50%, παρέχοντας ταχύτερη φόρτιση στα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά.

Οι επόμενες παραδόσεις ημιφορτηγών Tesla ενδέχεται να καθυστερήσουν, καθώς η εταιρεία έχει μειώσει τη μαζική παραγωγή από το καλοκαίρι του 2021 έως το 2023, λόγω των περιορισμών στις προμήθειες.

 

Προηγούμενο άρθροVolkswagen Group: Τα BEV διπλασιάστηκαν το 2021
Επόμενο άρθροMercedes-Benz: αύξηση πωλήσεων πολυτελών-ηλεκτροκίνητων