Σε συνεργασία με την Everstream Analytics, η JLR αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για προστασία και ενίσχυση της εφοδιαστικής της αλυσίδας.

Η JLR ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Everstream Analytics, τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον κλάδο χαρτογράφησης εφοδιαστικής αλυσίδας και ανάλυσης κινδύνου, που θα ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας της.

Με αυτή τη νέα τεχνολογία, η JLR μπορεί να παρακολουθεί την αλυσίδα εφοδιασμού της σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να βοηθήσει στην αποφυγή μελλοντικών παγκόσμιων προβλημάτων εφοδιασμού, προστατεύοντας την παραγωγή των σημερινών μοντέλων της και της επόμενης γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Η τεχνολογία αναλύει δεδομένα χρησιμοποιώντας συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης, προγνωστικής ανάλυσης, μηχανικής μάθησης και ανθρώπινης διαίσθησης για να σχεδιάσει αναδυόμενα περιστατικά όπως φυσικές καταστροφές, απεργίες, παραβιάσεις δεδομένων και ζητήματα εξαγωγών σε έναν παγκόσμιο χάρτη, προειδοποιώντας την JLR για τυχόν επιπτώσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού της.

Αυτή η δυνατότητα, η οποία ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, λαμβάνει μέτρα για την αποφυγή οποιασδήποτε βιομηχανικής διακοπής, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την παραγωγή και να αυξήσει το κόστος.

Η άνευ προηγουμένου παγκόσμια κρίση πανδημίας και ημιαγωγών προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στην αλυσίδα εφοδιασμού των αυτοκινητοβιομηχανιών. Μέσω της δουλειάς των ομάδων της που είναι αφιερωμένες στην εξασφάλιση του εφοδιασμού, η JLR αναδύεται τώρα από αυτήν την περίοδο αναταραχής, με τριμηνιαία αύξηση της παραγωγής και του όγκου χονδρικής από το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Η JLR εισάγει την τεχνολογία Everstream ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου οικοσυστήματος εφοδιασμού με δυνατότητα ψηφιακής τεχνολογίας που προσφέρει ορατότητα και ασφάλεια από άκρου σε άκρο. Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες της Everstream, η JLR έχει ήδη λάβει θετικά μέτρα για την αποφυγή διαταραχών σε παγκόσμιους λιμένες εμπορευμάτων υποστηρίζοντας την παράδοση οχημάτων στους πελάτες της.

«Ως μέρος της στρατηγικής μας Reimagine, κτίζουμε ένα ισχυρό ψηφιακό οικοσύστημα βιομηχανικών δραστηριοτήτων που αποτελείται από προηγμένη τεχνολογία και μακροπρόθεσμες στρατηγικές σχέσεις και μας παρέχει τη δυνατότητα να διαβλέπουμε από άκρου σε άκρο τους παγκόσμιους κραδασμούς σε έναν όλο και πιο απρόβλεπτο κόσμο. Μέσω της συνεργασίας μας με την Everstream Analytics, αξιοποιούμε τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να διαχειριζόμαστε προληπτικά τους κινδύνους προτού προκαλέσουν διακοπή της παραγωγής, διασφαλίζοντας ότι είμαστε ανθεκτικοί και μπορούμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε στους πελάτες μας. Αυτές οι προβλέψεις θα καταστούν ακόμη πιο κρίσιμες καθώς αναπτύσσουμε μια νέα αλυσίδα αξίας γύρω από τα εξαιρετικά επιθυμητά σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς μας», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων της JLR.

Φωτογραφία: JLR 

Προηγούμενο άρθροΣτρατηγική συμφωνία Aston Martin – Lucid
Επόμενο άρθροHyundai Motor Group: 10 εκατομμύρια συνδρομητές