Στρατηγική μακροπρόθεσμη συμφωνία εφοδιασμού της Aston Martin με την Lucid Group, για πρόσβαση σε κορυφαίες τεχνολογίες του κλάδου.

  • Η Aston Martin θα δημιουργήσει κορυφαία υπερπολυτελή ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων και η Lucid θα την προμηθεύει με επιλεγμένα παρελκόμενα συστημάτων κίνησης για μοντέλα BEV.
  • Η ηλεκτροκίνηση περιλαμβάνεται στην ευρύτερη στρατηγική βιωσιμότητας της Aston Martin και αποτελεί μέρος της τεχνολογικής επένδυσης 2 δισ. λιρών στην επόμενη πενταετία
  • Η MercedesBenz AG θα συνεχίσει να παρέχει πρόσβαση σε τεχνολογίες παγκόσμιου επιπέδου στην Aston Martin, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων και ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών αρχιτεκτονικών για οχήματα τρέχουσας και μελλοντικής γενιάς και κινητήρων εσωτερικής καύσης, υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Lawrence Stroll, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Aston Martin, δήλωσε: “Η συμφωνία εφοδιασμού με τη Lucid επηρεάζει την μελλοντική ανάπτυξη EV της Aston Martin. Βάσει της στρατηγικής και των αναγκών μας, επιλέξαμε την Lucid, αποκτώντας πρόσβαση στις υψηλότερες επιδόσεις του κλάδου και στις πλέον καινοτόμες τεχνολογίες για τα μελλοντικά μας προϊόντα BEV”.

«Δεν θα αξιοποιήσουμε μόνο τις σημαντικές επενδύσεις που έχει κάνει η Lucid για την ανάπτυξη των παγκοσμίου φήμης τεχνολογιών της, αλλά θα ενισχύσουμε και θα διαφοροποιήσουμε περαιτέρω την οδηγική εμπειρία μέσω του έργου που αναπτύσσει ήδη ο Roberto Fedeli και οι ομάδες του, σύμφωνα με την στρατηγική μας”.

“Συμπεριλαμβανομένης της Mercedes-Benz, διαθέτουμε πλέον δύο προμηθευτές παγκόσμιου επιπέδου προς υποστήριξη της εσωτερικής ανάπτυξης και των επενδύσεών μας, για υλοποίηση της στρατηγικής μας ηλεκτροκίνησης. Με την πρόσφατα ανακοινωθείσα μακροχρόνια συνεργασία με την Geely θα αποκτήσουμε επίσης πρόσβαση στη γκάμα τεχνολογιών και εξαρτημάτων της, καθώς και στην εμπειρία της στη στρατηγική αγορά της Κίνας. Συνολικά, κάνουμε ένα περαιτέρω σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των φιλοδοξιών μας για την Aston Martin”.

Η Aston Martin διαθέτει εξαιρετική παράδοση δημιουργίας έξυπνων και προσαρμόσιμων πλατφορμών οχημάτων Η νέα ειδική πλατφόρμα της θα αποτελέσει τη βάση ολόκληρης της μελλοντικής γκάμας ηλεκτροκίνητων μοντέλων της εταιρείας, από υπεραυτοκίνητα μέχρι σπορ, GT και SUV, με το πρώτο να προβλέπεται να κυκλοφορήσει το 2025. Νωρίτερα, η Aston Martin θα κυκλοφορήσει το πρώτο plug-in υβριδικό της – το υπεραυτοκίνητο Valhalla με κινητήρα στο κέντρο – το 2024 και μέχρι το 2026 όλα τα νέα μοντέλα της θα διαθέτουν επιλογή ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, με στόχο αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα μέχρι το 2030.

Ο Roberto Fedeli, Chief Technology Officer της Aston Martin, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η συμφωνία με την Lucid συνάδει με την στρατηγική μας ηλεκτροκίνησης και παρέχει στην Aston Martin πρόσβαση στην κορυφαία τεχνολογία συστημάτων κίνησης και μπαταρίας του κλάδου. Σε συνδυασμό με την εσωτερική μας ανάπτυξη, θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε μοναδική ειδική πλατφόρμα BEV, κατάλληλη για όλα τα μελλοντικά προϊόντα Aston Martin, από υπεραυτοκίνητα μέχρι σπορ και SUV”.

Για μια μάρκα που βασίζεται στο συναίσθημα, διεθνώς γνωστή για τους συναρπαστικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, η μετάβαση σε υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα μπαταρίας συνιστά σημαντική πρόκληση. Με την τεχνολογία αιχμής των συστημάτων κίνησης της Lucid και την προηγμένη ηλεκτρονική αρχιτεκτονική της Mercedes-Benz, αυτή η μελλοντική σειρά ηλεκτροκίνητων Aston Martin θα κινείται με βιώσιμη τεχνολογία επόμενης γενιάς, με βέλτιστη απόδοση και εξαιρετική δυναμική.

Η ενεργή αεροδυναμική και η μειωμένη οπισθέλκουσα θα επηρεάσουν τη βελτίωση της απόδοσης και την επέκταση της αυτονομίας κάθε μοντέλου BEV. Ομοίως, η έξυπνη διαχείριση του συστήματος κίνησης θα βελτιώνει την απόδοση της φόρτισης.

Συμπληρώνοντας την ανάπτυξη των νέων μοντέλων της BEV, η Aston Martin συνεργάζεται στενά και με άλλες εταιρείες για την βελτίωση της απόδοσης και των επιδόσεων. Για παράδειγμα, ο τεχνικός συνεργάτης Brembo αναπτύσσει νέα τεχνολογία ηλεκτρονικής πέδησης, που θα ελέγχει την συμπίεση και την επαναφορά των τακακιών φρένων, αυξάνοντας την αυτονομία του οχήματος, βελτιώνοντας την απόκριση της πέδησης και μειώνοντας τη φθορά των τακακιών και τις εκπομπές σωματιδίων. Η Aston Martin και η Pirelli θα παρουσιάσουν την τελευταία γενιά ελαστικών P Zero R των Pirelli Cyber Tyre: ένα σύστημα αισθητήρων που συλλέγει ευρύ φάσμα δεδομένων και παρέχει αξιόπιστη ένδειξη φορτίου του κάθε ελαστικού, για υπολογισμό ακριβέστερης διάρκειας ζωής.

Η συμφωνία εφοδιασμού με τη Lucid αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της απόλυτης δέσμευσης της Aston Martin για δημιουργία παγκόσμιας κορυφαίας βιώσιμης υπερπολυτελούς μάρκας υψηλών επιδόσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Προηγούμενο άρθροΣε εξέλιξη η επανάσταση της Alpine
Επόμενο άρθροΣυνεργασία JLR – Everstream Analytics