Συνεργασία Hyundai Motor Group με Korea Zinc

Το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Korea Zinc. Ο Όμιλος θα συνεργαστεί με την Korea Zinc, την κορυφαία εταιρεία τήξης μη σιδηρούχων μετάλλων της Κορέας, σε όλη την αλυσίδα αξίας του νικελίου.

Στην τελετή υπογραφής συμμετείχαν ο Heung-soo Kim, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής του Hyundai Motor Group και ο Ki Duk Park, Πρόεδρος και Συνδιευθύνων Σύμβουλος της Korea Zinc.

Η συνεργασία περιλαμβάνει κοινή προμήθεια πρώτης ύλης νικελίου, επεξεργασία της και διασφάλιση σταθερού εφοδιασμού επεξεργασμένου νικελίου και υλικών μπαταριών καθώς και εξερεύνηση νέων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της ανακύκλωσης μπαταριών.

Οι δύο εταίροι σχεδιάζουν να εργαστούν για τη δημιουργία σταθερής αλυσίδας εφοδιασμού νικελίου, κρίσιμης πρώτης ύλης για τις μπαταρίες EV. Επίσης, σχεδιάζουν να αγοράσουν από κοινού πρώτες ύλες νικελίου και να επενδύσουν σε έργα ανάπτυξης ορυχείων για την προμήθεια πρώτων υλών που πληρούν τις απαιτήσεις του IRA.

Τον Απρίλιο, to Hyundai Motor Group αποκάλυψε το σχέδιό του να επιτύχει παγκόσμια ηγετική θέση στα ηλεκτρικά οχήματα, παράγοντας 3,64 εκατομμύρια EV ώστε να τοποθετηθεί μεταξύ των τριών κορυφαίων παγκόσμιων κατασκευαστών EV έως το 2030.

Φωτογραφία: Hyundai Motor Group

Προηγούμενο άρθροΥΠΕΝ: Εκδήλωση για την Κλιματική Ουδετερότητα
Επόμενο άρθροΗ Alfa Romeo παρουσίασε την 33 Stradale