Η Alfa Romeo αποκάλυψε την 33 Stradale, που αποτελεί ένα σύγχρονο, περιορισμένης έκδοσης μοντέλο. Με στυλ ρετρό που έρχεται από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 θα κατασκευαστεί σε μόλις 33 μονάδες, οι οποίες έχουν ήδη πουληθεί.

“Η Alfa Romeo είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αναγέννηση του ειδικά κατασκευασμένου 33 Stradale, ένα πραγματικό «μανιφέστο» των ικανοτήτων της ιταλικής μάρκας – τώρα και στο μέλλον – όσον αφορά το στυλ και την οδηγική εμπειρία’ έγραφε η ανακοίνωση τηε εταιρείας.

«Με το νέο 33 Stradale, θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που να ανταποκρίνεται στο παρελθόν μας, να υπηρετήσουμε τη μάρκα και να κάνουμε περήφανους τους φανατικούς Alfisti. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο χάρη στην τεχνογνωσία, τη σκληρή δουλειά και το πάθος της ομάδας μας, με την υποστήριξη της διοίκησης που έχει τη σαφή φιλοδοξία να συνεισφέρει στα νέα κεφάλαια για το μέλλον της μάρκας, με πλήρη σεβασμό στη μοναδική της ιστορία. Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που κατασκευάζεται κατά παραγγελία από το 1969 και υπόσχομαι ότι δεν θα είναι το τελευταίο”, δήλωσε ο Jean-Philippe Imparato, CEO της μάρκας Alfa Romeo.

Κανένα από τα αυτοκίνητα δεν πρόκειται να είναι το ίδιο, καθώς θα έχει ξεχωριστά και μοναδικά στοιχεία, σύμφωνα με τις επιθυμίες των κατόχων του. Τα περισσότερα μέρη του κατασκευάζονται στο χέρι, ενώ διαθέτει πλαίσιο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο και οροφή που θα συνδυάζει και τα δύο υλικά. Ακόμη και τα πλαίσια των παραθύρων είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ το πίσω τζάμι έχει αντικατασταθεί με πολυκαρβονικό.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένας όμορφος πίνακας οργάνων με αλουμινένια paddles, χωρίς χειριστήρια στο τιμόνι ώστε ο οδηγός να είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην απόλαυση της οδήγησης.

Η καμπίνα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό δέρματος, ανθρακονήματος, αλουμινίου και Alcantara, ενώ παραμένει πιστή στην απλότητα του μοντέλου που κυκλοφόρησε το 1967.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο twin-turbo V6 κινητήρας 3,0 λίτρων που θα αποδίδει 630 ίππους, ενώ οι πίσω τροχοί είναι υπεύθυνοι για την κίνηση του supercar. Παράλληλα οι κάτοχοι του μοντέλου έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν και την ηλεκτρική έκδοση με πάνω από 750 ίππους. Η αμιγώς ηλεκτρική Alfa Romeo, φέρει μπαταρία 100 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 450 χιλιoμέτρων.

Ανεξάρτητα από το μηχανικό σύνολο η 33 Stradale έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα φθάνει τα 333 χλμ/ώρα. Τα φρένα είναι από ανθρακονήματα της Brembo, ενώ η ανάρτηση αποτελείται από μια διάταξη διπλών βραχιόνων με ενεργά αμορτισέρ και ένα σύστημα ανύψωσης του μπροστινού άξονα.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Hyundai Motor Group με Korea Zinc
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα του Opel Experimental στην IAA Mobility