Συνεργασία Free2Move eSolutions με Accenture

Οι Free2Move e Solutions -του Group Stellantis και της Engie EPS- και Accenture ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρακτική και προσιτή σε όλους ηλεκτροκίνηση.

Με τον εκδημοκρατισμό της ηλεκτροκίνησης να αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του νέου και αμιγώς ηλεκτρικού Fiat 500, η νέα συνεργασία της Free2Move eSolutions με την Accenture θα επιταχύνει περαιτέρω την πορεία προς μια πρακτική και προσιτή σε όλους ηλεκτροκίνηση.

Με το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 να δίνει το στίγμα μιας ηλεκτροκίνησης που παράλληλα με τα οφέλη προς το περιβάλλον θα είναι προσιτή και βιώσιμη για όλους, η Free2Move eSolutions –εταιρεία του Group Stellantis και της Engie EPS– ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την οποία στοχεύει να φέρει ακόμα πιο κοντά την εποχή των μηδενικών ρύπων στις μετακινήσεις. Με τη συμβολή της Accenture, κορυφαίας εταιρείας ψηφιακών υπηρεσιών, θα δημιουργηθούν τρεις βασικοί πυλώνες για την επίτευξη του στόχου.

Ο πρώτος είναι η δημιουργία μιας συνδρομητικής πλατφόρμας για πιο εύκολη και οικονομική φόρτιση. Η πλατφόρμα θα δίνει την ευκαιρία στους πελάτες της Free2Move eSolutions να έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας φόρτισης στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας απλά μια εφαρμογή και με ένα εντελώς διαφανές πλάνο χρέωσης. Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν δημόσιους σταθμούς φόρτισης με τους οποίους έχουν απευθείας συνδρομή με αποτέλεσμα συχνά οι χρήστες να αναγκάζονται να αλλάξουν τη διαδρομή τους ώστε να βρουν τον κατάλληλο φορτιστή. Με τη νέα λύση αυτό δεν θα είναι απαραίτητο αφού διαθέσιμοι θα είναι σχεδόν όλοι οι δημόσιοι φορτιστές.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην τοποθέτηση από την Accenture σταθμών φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, όπου τα οχήματα θα διασυνδέονται με το σύστημα ηλεκτροδότησης (δίκτυα vehicle-2-grid) μέσω της εφαρμογής τεχνολογίας της Free2Move eSolutions.

Τέλος, ο τρίτος πυλώνας της νέας συνεργασίας αφορά στην εξέλιξη νέων λύσεων από την Free2Move eSolutions και την Accenture, οι οποίες θα υποστηρίζουν μεγάλες εταιρείες που προσπαθούν να εξηλεκτρίσουν το στόλο οχημάτων τους, βοηθώντας τις να επιταχύνουν την πορεία τους προς τη βιώσιμη μετακίνηση.

«Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με την Free2Move eSolutions, έναν βασικό παίκτη στον κόσμο του e-mobility, με τον οποίο θα οδηγήσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό προσφέροντας προστιθέμενη αξία στους ανθρώπους, την κοινωνία και το περιβάλλον», δήλωσε ο Jean Marc Ollagnier, CEO της Accenture Europe. «Η Accenture σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει τις λύσεις της για τους στόλους οχημάτων, οι οποίες θα βοηθήσουν στην πορεία μας για μετακινήσεις μηδενικών ρύπων. Το ταξίδι ξεκινά από το νέο κτήριο της εταιρείας μας στη Ρώμη, θα συνεχιστεί στη βάση μας τη Γαλλία και στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη».

Από την πλευρά του o Roberto Di Stefano, CEO της Free2Move eSolutions προσέθεσε: «Αυτή η συνεργασία με την Accenture αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο, το οποίο θα μας οδηγήσει στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση. Αποστολή και των δύο μερών είναι να λύσουν περίπλοκα προβλήματα με στόχο να κάνουμε πραγματικότητα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Προηγούμενο άρθροΑύξηση κύκλου εργασιών της Europ Assistance Greece
Επόμενο άρθροΤο Νέο Opel Astra: εξηλεκτρισμένο και αποδοτικό