Η Fortum Battery Recycling συνήψε προκαταρκτική συμφωνία και υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την Marubeni Corporation για την από κοινού κατασκευή βιώσιμης αλυσίδας ανακύκλωσης μπαταριών ιόντων λιθίου, με επίκεντρο την ανακύκλωση γραφίτη.

Η Marubeni θα υποστηρίξει την Fortum στην προμήθεια αποβλήτων και την κατεργασία χημικών ουσιών και, επίσης, θα διερευνήσει τη δυνατότητα τεχνολογιών ανακύκλωσης γραφίτη και λιθίου, προκειμένου να αναπτύξει αλυσίδα αξίας ανακύκλωσης για την κάλυψη της αγοράς. Αμφότερες οι εταιρείες θα συνεχίσουν να διερευνούν και άλλες πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες και να προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη στον τομέα της καθαρής ενέργειας.

«Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τη Marubeni διερευνώντας πιθανές επιχειρηματικές δυνατότητες ανακύκλωσης γραφίτη. Μια μέση μπαταρία ηλεκτρικού οχήματος (EV) περιέχει περίπου 52 κιλά γραφίτη ως κύρια πρώτη ύλη. Το 40% του ακατέργαστου φυσικού γραφίτη εισάγεται από την Κίνα και οι τεχνολογίες ανακύκλωσής του δεν είναι ακόμα σε εμπορική κλίμακα. Η Fortum Battery Recycling σκοπεύει να το αλλάξει αυτό, καθώς διαθέτουμε τη δική μας τεχνολογία ανακύκλωσης γραφίτη», δήλωσε ο Tero Holländer, Επικεφαλής του τομέα μπαταριών της Fortum Battery Recycling.

Η Fortum παράγει ανακυκλωμένο γραφίτη από απόβλητα μπαταριών EV. Ο γραφίτης χρησιμοποιείται σε πολλές βιομηχανικές εφαρμογές και σε ανόδους μπαταριών EV. Η Marubeni έχει θεσπίσει πράσινη στρατηγική επιχειρηματική στρατηγική, την «GC 2024», που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Fortum και η Marubeni θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην ευρωπαϊκή αγορά ανακυκλωμένων υλικών μπαταριών ιόντων λιθίου και θα συμβάλουν στην υλοποίηση μιας βιώσιμης κοινωνίας.

Προηγούμενο άρθροΟδηγίες για την οδήγηση σε συνθήκες καύσωνα
Επόμενο άρθροSEAT S.A. Νέοι επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας και μάρκετινγκ