Η AWS και το BMW Group θα αναπτύξουν από κοινού καινοτόμες λύσεις μέσω cloud και θα αναβαθμίσουν τις δεξιότητες έως και 5.000 μηχανικών λογισμικού σε τεχνολογίες cloud.

Η Amazon Web Services (AWS), εταιρεία της Amazon.com, Inc. και το BMW Group ανακοίνωσαν μια ολοκληρωμένη στρατηγική συνεργασία για την περαιτέρω επιτάχυνση του ρυθμού καινοτομίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, θέτοντας δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία στον πυρήνα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.

Οι εταιρείες θα συνδυάσουν τις δυνάμεις τους ως ηγέτες των κλάδων τους για να αναπτύξουν από κοινού λύσεις μέσω cloud για αύξηση της αποδοτικότητας, των επιδόσεων και της βιωσιμότητας σε κάθε πτυχή του κύκλου ζωής της αυτοκινητοβιομηχανίας, από το σχεδιασμό οχημάτων έως τις υπηρεσίες μετά την πώληση.

Στο πλαίσιο της ευρείας συνεργασίας, το BMW Group θα μεταφέρει δεδομένα από όλες τις επιχειρήσεις και τις δραστηριότητές του από περισσότερες των εκατό χωρών, στην AWS. Η κίνηση αυτή περιλαμβάνει ορισμένα βασικά συστήματα πληροφορικής και βάσεις δεδομένων του BMW Group για δραστηριότητες όπως οι πωλήσεις, οι κατασκευές και η συντήρηση και θα τους επιτρέψει αύξηση της ευελιξίας, απόκτηση νέων γνώσεων και ταχύτερη καινοτομία. Επιπλέον, οι εταιρείες θα επενδύσουν στην αναβάθμιση και την εκπαίδευση έως και 5.000 μηχανικών λογισμικού των εταιρειών του BMW Group στις τελευταίες τεχνολογίες AWS και την ενδυνάμωση του παγκόσμιου ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας στην αξιοποίηση δεδομένων.

Το BMW Group επιχειρεί να επεκτείνει ολόκληρη τη δεξαμενή δεδομένων της εταιρείας που βασίζεται στην Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) και αποκαλείται “Cloud Data Hub“, ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει δεδομένα για να παρέχει καινοτομία στις παγκόσμιες δραστηριότητές του. Το Cloud Data Hub παρέχει στους εργαζόμενους της εταιρείας μια κοινή εικόνα δραστηριοποίησης ολόκληρου του οργανισμού και ένα κεντρικό σημείο εκκίνησης για νέες αναπτυξιακές προσπάθειες. Από το Cloud Data Hub, οι εργαζόμενοι του BMW Group θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της AWS, συμπεριλαμβανομένης της Amazon SageMaker (υπηρεσία AWS που βοηθά προγραμματιστές και ειδικούς δεδομένων να κατασκευάσουν, να εκπαιδεύσουν και να αναπτύξουν γρήγορα μοντέλα μηχανικής μάθησης στο cloud και στην πρώτη γραμμή), για την επεξεργασία, την ανάλυση και τον εμπλουτισμό αρκετών petabytes δεδομένων μηχανικής, κατασκευών, πωλήσεων και επιδόσεων οχημάτων

Οι συνεργάτες του BMW Group, όπως αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, προμηθευτές και εταιρείες τεχνολογίας, θα μπορούν επίσης να καταχωρήσουν ασφαλώς δεδομένα λειτουργίας και συντήρησης οχημάτων στο Cloud Data Hub και να λάβουν πληροφορίες μέσω μηχανικής μάθησης. Για παράδειγμα, το BMW Group μπορεί να εφαρμόσει μηχανική μάθηση για να προβλέψει τη ζήτηση για τη γκάμα μοντέλων οχημάτων του και μεμονωμένου εξοπλισμού σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς και να βελτιώσει τον προγραμματισμό όλων των μονάδων πωλήσεων, παραγωγής και προμηθειών για να προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία στους πελάτες.

Αναβάθμιση Προσόντων 5.000 Μηχανικών Λογισμικού

Το BMW Group ξεκίνησε ένα μεγάλο πρόγραμμα πιστοποίησης για τις τεχνολογίες cloud. Με την υποστήριξη της «Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης AWS» έως και 5.000 μηχανικοί λογισμικού θα εκπαιδευτούν παγκοσμίως. Περίπου 2.000 από αυτούς θα πιστοποιηθούν από την AWS με έμφαση στη μηχανική εκμάθηση και την ανάλυση δεδομένων.

Αυτό επιτρέπει στις παγκόσμιες ομάδες της εταιρείας να προετοιμάσουν τα υπάρχοντα δεδομένα με δομημένο τρόπο, να τα χρησιμοποιήσουν έξυπνα και να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για την εταιρεία και τους πελάτες της. Η AWS Professional Services και οι ειδικοί δεδομένων του BMW Group θα συνεργαστούν με εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας για τον εντοπισμό επιχειρηματικών προκλήσεων και την ανάπτυξη νέων λύσεων μέσω cloud. Για παράδειγμα, οι εταιρείες σχεδιάζουν να αναπτύξουν μια λύση επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, βελτιστοποιημένη για την ορολογία που χρησιμοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία μπορεί αυτόματα να εξαγάγει, να επεξεργαστεί και να μεταφράσει δεδομένα από διάφορες πηγές κειμένου.

Η AWS και το BMW Group θα συνεργαστούν επίσης σε καινοτόμα προϊόντα και λύσεις βελτίωσης της λειτουργικής απόδοσης και αύξησης της διαφάνειας της αλυσίδας εφοδιασμού.

Προηγούμενο άρθροRenault, RTE, Jedlix: Συνεργασία για εξισορρόπηση δικτύου
Επόμενο άρθροMG EHS Plug-in Hybrid SUV, για κάθε τρόπο ζωής