Μετά το ηλεκτρικό MG ZS, ήλθε η ώρα να εμφανιστεί στην Ευρώπη το μεσαίου μεγέθους crossover MG EHS. Διαθέτει επίσης φορτιζόμενες μπαταρίες, σε συνδυασμό όμως με έναν κινητήρα βενζίνης 1,5 turbo. Το αποτέλεσμα: 258 hp, 52 χλμ ηλεκτρικής αυτονομίας και εκπομπές 43 γρ / χλμ WLTP.

Η ευρωπαϊκή αγορά εταιρικών αυτοκινήτων αναζητά υβριδικά plug-in crossover, γιατί συνδυάζουν εμφάνιση και πρακτικότητα SUV με σημαντικά φορολογικά πλεονεκτήματα. Έτσι, το EHS Plug-in Hybrid (EHS σημαίνει Electric Hybrid SUV) έρχεται στην κατάλληλη ώρα του για την MG, η οποία παρουσίασε το ηλεκτρικό compact crossover ZS πέρυσι.

Υπενθυμίζεται πως η πρώην βρετανική μάρκα εξαγοράστηκε το 2006 από το Chinese Nanjing Automobile Group (σήμερα μέρος της SAIC), που ξεκίνησε το 2007  την παραγωγή ενός μοντέλου αποκλειστικά για την τοπική αγορά. Έκτοτε, η MG καθιερώθηκε ως αξιοσέβαστος κατασκευαστής στην Κίνα, που κατασκευάζει αυτοκίνητα κατάλληλα για τον απαιτητικό Ευρωπαίο πελάτη και συμμορφώνεται με τα αυστηρά πρότυπα ασφαλείας και εκπομπών της ΕΕ.

Μεγάλο και με καλή συμπεριφορά

Το EHS είναι μεγαλύτερο από το ZS: έχει μήκος 4,574 μ, πλάτος 1,87 μ και ύψος 1,664 μ. Αυτές οι διαστάσεις εντάσσουν το cross-over μεταξύ του Hyundai Tucson και του Ford Kuga. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το EHS Plug-in Hybrid προσφέρει εξαιρετικό χώρο στις πίσω θέσεις χάρη στην έξυπνη διάταξη των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης. Παράλληλα, ο χώρος αποσκευών διαθέτει μια εξαιρετική χωρητικότητα 448 λίτρων, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.375 λίτρα, με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές έδωσαν μεγάλη προσοχή στην άνεση και την ποιότητα. Η ευρύχωρη και πολυτελής ατμόσφαιρα της καμπίνας ενισχύεται περαιτέρω με την πανοραμική ηλιοροφή «Stargazer» 1,19μ² και τον εσωτερικό φωτισμό με επιλογή 64 αποχρώσεων.

Εντυπωσιακή εμφάνιση διαθέτουν, τόσο ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, όσο και η κεντρική οθόνη αφής 10,1 ιντσών, που επιτρέπει την διαισθητική λειτουργία του συστήματος ψυχαγωγίας. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει πλοήγηση TomTom με πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB και απρόσκοπτη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto.

Ζωηρό και οικονομικό

Το νέο MG EHS χρησιμοποιεί έναν δοκιμασμένο βενζινοκινητήρα turbo 1,5 λίτρων, 119 kW / 162 hp και 250 Nm, ο οποίος λειτουργεί παράλληλα με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 90 kW / 122 hp και 230 Nm. Η συνολική ισχύς του συστήματος είναι 190 kW / 258 hp, ενώ η συνολική ροπή φτάνει στα 370 Nm.

Η ενέργεια του ηλεκτροκινητήρα αποθηκεύεται σε μπαταρία ιόντων λιθίου 16,6 kWh, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία της. Αυτό επιτρέπει στο MG EHS Plug-in Hybrid να διανύσει απόσταση έως και 52 χλμ (WLTP) αμιγώς ηλεκτρικά και, επομένως, χωρίς εκπομπές. Με τον ενσωματωμένο φορτιστή 3,7 kW, η μπαταρία φορτίζεται πλήρως σε δημόσιο σημείο φόρτισης (AC) ή σε επιτοίχια συσκευή 16 amp σε περίπου 4,5 ώρες.

Ο βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας διοχετεύουν την ισχύ τους μέσω ενός προηγμένου κιβωτίου στους εμπρόσθιους τροχούς. Η κινητήρια ροπή του βενζινοκινητήρα μεταδίδεται μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 ταχυτήτων, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας μεταδίδει την ισχύ μέσω ηλεκτρονικής μονάδας 4 ταχυτήτων. Από κοινού, δημιουργείται ένα κιβώτιο 10 ταχυτήτων, που επιτρέπει την επιλογή της ιδανικής ταχύτητας σε κάθε περίπτωση και την ομαλή και ταχεία εναλλαγή ώστε να επιτυγχάνεται απόδοση άνω του μέσου όρου. Η μέση εκπομπή CO2 του MG EHS Plug-in Hybrid ανέρχεται στα 43 γρ / χλμ (WLTP).

Η προηγμένη τεχνολογία του MG EHS Plug-in Hybrid, όχι μόνο εγγυάται εξαιρετική απόδοση και δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης, αλλά και οδηγική απόλαυση. Χάρη στην υψηλή ισχύ και ροπή των κινητήρων και την άμεση ανταπόκριση του ηλεκτροκινητήρα, το MG EHS Plug-in Hybrid επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ / ώρα σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα.

5 αστέρια από το EuroNCAP

Η MG προσφέρει επίσης εξαιρετική ασφάλεια, όπως αποδεικνύεται από τα πέντε αστέρια που απέσπασε η βενζινοκίνητη έκδοση στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP, όπως και το MG ZS EV. Η εξαιρετική βαθμολογία ασφαλείας οφείλεται εν μέρει στην ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης υπό την επωνυμία MG Pilot. Περιλαμβάνουν το Adaptive Cruise Control, το Σύστημα Ενημέρωσης Τυφλών Σημείων, την Προειδοποίηση Σύγκρουσης Προπορευόμενου, την Αυτόματη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης και την Προειδοποίηση Λωρίδας Κυκλοφορίας.

Οι παραδόσεις στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινούν τον Ιανουάριο. Όλα τα MG EHS συνοδεύονται από εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών, τόσο για το αυτοκίνητο, όσο και για το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Φωτογραφίες: MG Motor

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία BMW Group και AWS για επιτάχυνση καινοτομίας
Επόμενο άρθρο33 νέα περιπολικά Hyundai i30 για την ΕΛΑΣ