Αφετηρία ανάπτυξης ηλεκτροκίνητων ταξί σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής αποτελεί η τεχνολογική συνεργασία της Blink Charging Hellas με την Taxiplon, μέσω της οποίας οι επαγγελματίες οδηγοί ηλεκτρικών ταξί έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας και προηγμένης τεχνολογίας υπηρεσίες φόρτισης.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να προσφέρουν στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, συνδρομητές της Taxiplon, τη δυνατότητα να φορτίζουν τα οχήματά τους σε προνομιακές τιμές στο δίκτυο της blink.

Ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών ταξί θα τοποθετηθεί πλησίον των κεντρικών γραφείων της Taxiplon στη Νέα Ιωνία, με τη Blink Charging Hellas να είναι υπεύθυνη για την εγκατάσταση, συντήρηση και την υποστήριξη μετά την πώληση. Παράλληλα ο συγκεκριμένος σταθμός θα καλύπτει τις ανάγκες φόρτισης του πρώτου ηλεκτρικού ταξί του στόλου της Taxiplon με απώτερο στόχο μελλοντικά να εξυπηρετήσει και όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρικά ταξί-μέλη της Taxiplon.

Η υφιστάμενη συνεργασία προsβλέπει τη μελλοντική ανάπτυξη ενός διευρυμένου «πράσινου» δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών ταξί και σε άλλα σημεία στάθμευσης επαγγελματικών οχημάτων – ταξί όχι μόνο για να μπορούν οι επαγγελματίες οδηγοί να μετακινούνται απροβλημάτιστα στους δρόμους της Αθήνας αλλά και να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τη φόρτιση της μπαταρίας του οχήματός τους.

Η taxiplon καινοτομεί στο χώρο του συντονισμού μεταφορικού έργου έχοντας εντάξει στο στόλο της, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για τη μείωση των ρύπων και του θορύβου στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Η Blink Charging Hellas επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του μοντέλου αστικής φόρτισης με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούνται από τις μεταφορές και την ενίσχυση της πράσινης μετακίνησης στη χώρα μας.

Η νέα αυτή συνεργασία ανοίγει το δρόμο προς μια φιλική προς το περιβάλλον αλλαγή στο χώρο των αστικών μετακινήσεων και μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας νέας εποχής για όλους όσους δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο.

Ο Γιάννης Παπατσίρος, υπεύθυνος ανάπτυξης δικτύου της Blink στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: “Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τη συνεργασία με την εταιρεία Taxiplon, που σαν στόχο έχει την παροχή ανώτατης ποιότητας υπηρεσιών φόρτισης στους επαγγελματίες οδηγούς ηλεκτρικών ταξί. Το δίκτυο της Blink ενισχύεται συνεχώς με νέα σημεία εξυπηρέτησης παρέχοντας ασφάλεια και σιγουριά σε όλους τους οδηγούς Παράλληλα, μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας, θα εστιάσουμε από κοινού στην εξασφάλιση πραγματικά πράσινης, καθαρής ενέργειας για τη φόρτιση και τις μεταφορές των ηλεκτρικών ταξί”.’

O CEO της Taxiplon, Νίκος Νικολάου, δήλωσε από την πλευρά του: “Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που η Taxiplon A.Ε. συμπράττει με την Blink, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο παραγωγής και εγκατάστασης ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, με σκοπό την βέλτιστη εξυπηρέτηση του νέου στόλου ηλεκτροκίνητων ταξί, που πρώτοι εισάγαμε στην ελληνική αγορά στα τέλη του 2020. Με την στρατηγικής σημασίας συνέργεια αυτή, προσφέρουμε στους συνδρομητές μας κατόχους ηλεκτροκίνητων ταξί, την δυνατότητα πρόσβασης σε ένα ευρύ δίκτυο ταχυφόρτισης με εξαιρετικά προνομιακούς όρους”.

“Αξίζει να τονίσουμε πως στόχος, είναι η εξασφάλιση ενέργειας από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε όλο το δίκτυο της Blink, εξασφαλίζοντας για τα ηλεκτροκίνητα ταξί της Taxiplon, σημαντικά μειωμένες εκπομπές ρύπων, πρωτοπορώντας έτσι στην δημιουργία ενός αμιγώς “πράσινου” στόλου ταξί. Αφού ευχαριστήσω τα στελέχη της Taxiplon και της Blink για τις προσπάθειες που έκαναν για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνεργασία, θα ήθελα να καλέσω τους επαγγελματίες οδηγούς να επικοινωνήσουν μαζί μας για να ενημερωθούν για τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης στον κλάδο των ταξί και να γίνουν μέλη της Taxiplon, της πιο δυναμικά και τεχνολογικά εξελισσόμενης εταιρείας στον χώρο του ταξί”.

Προηγούμενο άρθροΟ Thomas Chevaucher επικεφαλής της DS Performance
Επόμενο άρθροΕπαγγελματικά οχήματα: -7,2% τον Ιανουάριο