Το Babson College και το Toyota Mobility Foundation συνεργάζονται για την επιτάχυνση του μέλλοντος της κινητικότητας. Η συνεργασία θα ενισχύσει την τεχνογνωσία του Toyota Mobility Foundation και την εμπειρογνωμοσύνη επιχειρηματικής διαχείρισης του Babson για την ανάπτυξη μοντέλων κινητικότητας με στόχο την επίλυση πραγματικών προβλημάτων.

Το Babson College, πρωτοπόρο στην εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα και το Toyota Mobility Foundation (TMF), το διεθνές ίδρυμα της Toyota για την μετάβαση περισσότερων ανθρώπων σε περισσότερα μέρη, ανακοίνωσαν συνεργασία διετούς διάρκειας η οποία στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης λύσεων δημιουργικής κινητικότητας που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Το Toyota Mobility Foundation θα προσφέρει 2 εκατ. δολάρια στη συνεργασία με το Babson, για να εντοπιστούν τα πραγματικά προβλήματα κινητικότητας που αντιμετωπίζει μια τοπική κοινότητα και να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο σχέδιο, που θα ανταποκρίνεται στην πρόκληση αυτή.

“Το Babson είναι ενθουσιασμένο για τη συνεργασία με το  Mobility Foundation για τη διερεύνηση καινοτόμων λύσεων στα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών και νέων τρόπων αύξησης της κινητικότητας στις κοινότητές μας”, δήλωσε ο Πρόεδρος του κολλεγίου, Kerry Healey. “Ανυπομονούμε να μεταφέρουμε την πλήρη ισχύ της επιχειρηματικής σκέψης – από τη σχολή, τους σπουδαστές, τους αποφοίτους και τα ερευνητικά μας κέντρα – σε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία”.

Οι καινοτομίες κινητικότητας επιτρέπουν όλο και περισσότερο να εφαρμόζονται οι δυνατότητες, να μειώνονται οι περιορισμοί και να επεκτείνονται οι ικανότητες κάθε μέλους της κοινωνίας.

Συνδυάζοντας την επιχειρηματική νοοτροπία του Babson, γνωστού για την εξερεύνηση του μέλλοντος, τον εντοπισμό νέων ευκαιριών και την εξεύρεση δημιουργικών λύσεων στα προβλήματα, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία του TMF, οι δύο φορείς θα συνεργασθούν για την παραγωγή ιδεών, την πρακτική εκπαίδευση, την επιχειρηματική δημιουργία, την ανάπτυξη για καλύτερη κατανόηση και αξιοποίηση του ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού για τη μελλοντική κινητικότητα. Μέσω της εταιρικής σχέσης, το Babson και το TMF θα σχεδιάσουν, θα λανσάρουν και θα αναπτύξουν μοντέλα κινητικότητας για την επίλυση προβλημάτων, ενώ θα συνεργασθούν με επιλεγμένες πόλεις για να εξασφαλίσουν την λειτουργικότητα στις τοπικές κοινότητες.

“Στην Toyota, το όραμά μας είναι να πρωτοπορήσουμε στη μελλοντική κοινωνία κινητικότητας, εμπλουτίζοντας τη ζωή σε όλο τον κόσμο με τους ασφαλέστερους και πιο υπεύθυνους τρόπους μετακίνησης ανθρώπων και αυτή η συνεργασία με το Babson είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για καινοτομία στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Akio Toyoda, MBA’82, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Κινητικότητας της Toyota και πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της Toyota Motor Corporation. “Το επινοητικό πνεύμα και η ικανότητα του Babson να αναπτύσσει ταλέντα μέσα από την επιχειρηματική του νοοτροπία, καθιστά το κολλέγιο και τους σπουδαστές του ιδανικούς συνεργάτες στη διερεύνηση του μέλλοντος της κινητικότητας. Ανυπομονώ να διδαχθώ, να ανακαλύψω και να δοκιμάσω νέες ιδέες από κοινού με το Babson, για να δημιουργήσουμε μια ολοένα και καλύτερη κοινωνία για τα επόμενα 100 χρόνια και μετά”.

Αξιοποιώντας την εξειδίκευση του Toyota Mobility Foundation στον ευρύτερο χώρο της κινητικότητας, η συνεργασία θα βασισθεί στις μεθόδους μάθησης του Babson, οι οποίες έχουν αποδειχθεί πως επιταχύνουν τις επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν χρησιμοποιηθεί σε παρόμοια εργαστήρια τροφίμων, παγκόσμιας υγειονομικής περίθαλψης και IoT για αγορές αγαθών. Το πρόγραμμα σπουδών θα περιλαμβάνει καθοδήγηση, δοκιμές επιχειρηματικών μοντέλων, προγραμματισμό κεφαλαίου και παράδοση. Οι συμμετέχοντες θα συνδέονται άμεσα με επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας πολιτών, για να αντιμετωπίσουν τις πραγματικές προκλήσεις και να δοκιμάσουν νέες λύσεις.

Η διετής σύμπραξη θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2019. Θα περιλαμβάνει αξιολόγηση και επιλογή ενδιαφερομένων τοπικών κοινοτήτων, υλοποίηση μαθημάτων με εργασία πεδίου, αξιολόγηση γενικών αναγκών, ανάπτυξη πλαισίου προβλημάτων, προσδιορισμό αρχικών ευκαιριών και δέσμευση ενδιαφερομένων από την κοινότητα. Εν συνεχεία, η εργασία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία και επιλογή λύσεων, την παράδοση και τη διάδοσή τους και τον επαναληπτικό επιχειρηματικό πειραματισμό.

Προηγούμενο άρθροΤο ντεμπούτο της General Tire στη Βαλένθια
Επόμενο άρθροcarhero.gr: Η online πλατφόρμα αγοράς καινούργιου αυτοκινήτου