Η Vulog, μια πρωτοποριακή εταιρεία τεχνολογίας στον τομέα του car sharing, ανακοίνωσε μια σημαντική συνεργασία με την Segway, για να ξεκινήσoυν υπηρεσίες shared μικρο-κινητικότητας με τα σκούτερ της Segway.

Η αγορά της μικρο-κινητικότητας αυξάνεται καθημερινά. Εκτός από ποδήλατα και μοτοποδήλατα, τα σκούτερ διεκδικούν ένα μεγάλο μέρος της πίτας. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το ότι η Vulog, μια πρωτοποριακή εταιρεία τεχνολογίας car-sharing, θα αναζητήσει διέξοδο στην αγορά της shared μικρο-κινητικότητας γενικά και ειδικότερα στα scooters. Για να πάρετε μια ιδέα, πέρυσι, η τεχνολογία της Vulog εξυπηρέτησε 15 εκατομμύρια διαδρομές, διασκορπισμένες στις διάφορες συνεργασίες της στις πέντε ηπείρους.

Σκούτερ και Αυτοκίνητα

Η συνεργασία με την κορυφαία κατασκευάστρια σκούτερ Segway είναι ένα λογικό επόμενο βήμα. Ειδικά η χρήση των καινούργιων ‘sharing-ready’ σκούτερ της Segway μπορεί να προσφέρει την ζητούμενη διέξοδο για απόκτηση μεριδίου στην ακμάζουσα shared κινητικότητα του είδους.

Η συνεργασία θα έχει ως αποτέλεσμα μια αξιόλογη και μοναδική προσφορά shared κινητικότητας: σκούτερ και αυτοκίνητα. Η πλατφόρμα και η τεχνολογία της Vulog και τα σκούτερ της Segway θα προσφέρουν στους υπάρχοντες διαχειριστές κινητικότητας και στους νεοεισερχόμενους, την ευκαιρία να αναπτύξουν εύκολα αποδοτικές και ευρείας κλίμακας shared υπηρεσίες σκούτερ.

Σύντομα η συνέχεια

Είναι αξιοσημείωτο πως πρόκειται για την πρώτη συνεργασία αυτού του είδους μεταξύ της Vulog και ενός κατασκευαστή, αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε ήδη ότι σίγουρα δεν θα είναι η μόνη. Η Vulog αναμένει να ανακοινώσει σύντομα παρόμοια συμφωνία με κατασκευαστές αυτοκινήτων, προκειμένου να προσφέρει και ‘sharing ready’ αυτοκίνητα.

Η υπηρεσία θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Και παρόλο που πρόκειται για μια νέου είδους συνεργασία, η πλατφόρμα AiMA της Vulog έχει αναπτυχθεί εδώ και τουλάχιστον 12 χρόνια και η εταιρεία έχει την εμπειρία από την υλοποίηση 25 έργων πελατών. Επιπλέον, η πλατφόρμα θα ενισχυθεί με νέα χαρακτηριστικά, όπως βελτιωμένη διαχείριση πρόβλεψης ζήτησης, ειδικές βελτιώσεις διαχείρισης ηλεκτρικού στόλου και ενσωμάτωση αυτόνομων δυνατοτήτων shared κινητικότητας, προετοιμάζοντας την προσφορά κινητικότητας του μέλλοντος.

Φωτογραφία: Ένα kick-scooter της Segway σύντομα θα είναι έτοιμο να “μοιραστεί” με την τεχνολογία της Vulog

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις & Μερίδια επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ
Επόμενο άρθροΗ Verizon εγκαινιάζει το Engine Connect για LCVs