Οι fleet managers έχουν καθήκον να διασφαλίζουν ότι, στο μέτρο του δυνατού, την ασφάλεια των οδηγών τους. Αυτό συνήθως οδηγεί σε μέτρα σχετικά με τη χρήση των τηλεφώνων, τη συντήρηση του οχήματος, τον τρόπο οδήγησης κλπ. Ωστόσο, η βρετανική θυγατρική της SEAT προσέφερε ορισμένες συμβουλές, ειδικά για χειμερινή οδήγηση και σε έναν τομέα που συνήθως δεν καλύπτεται: τη θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο.

Η María García, μηχανικός του Τμήματος Ανάπτυξης και Αεροδυναμικής της SEAT, δίνει μια διαφωτιστική πληροφορία: “Η οδήγηση με εσωτερική θερμοκρασία 35° C είναι σαν να έχεις επίπεδο αλκοόλ στο αίμα 0,5 g / l”, προειδοποιεί. Αυτό είναι περίπου στα όρια ή ακόμα και πάνω από αυτά που ορίζει ο νόμος για οδήγηση στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η SEAT λέει ότι οι 21,5° C έχουν οριστεί ως “άνετη θερμοκρασία”. Η αυτόματη ρύθμιση του κλιματιστικού ελέγχει την εσωτερική θερμοκρασία του αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας ισορροπημένη διανομή θερμότητας: ο μισός θερμός αέρα βγαίνει περίπου στους 40° C, κοντά στα πόδια του οδηγού και ψύχεται μέχρι να φτάσει στο επάνω μέρος του σώματος και στο κεφάλι, διατηρώντας την προσοχή του οδηγού στο τιμόνι.

Μια άλλη συμβουλή που πιθανώς δεν σκέπτονται οι περισσότεροι, είναι να προσπαθούμε να μη φοράμε βαρύ χειμερινό ρουχισμό στο τιμόνι. Τα γάντια, τα πανωφόρια και τα κασκόλ τείνουν να περιορίζουν την ελεύθερη κίνηση και συνεπώς αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια. Όπως εξηγεί η María García: “Το να φοράτε γάντια συνιστάται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν απώλεια της αφής των χεριών στο τιμόνι”.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Seat
Προηγούμενο άρθρο“Total-care Service” για εταιρείες ride-hailing από την Toyota
Επόμενο άρθροΚοινοπραξία Groupe Renault και JMCG για EV στην Κίνα