Η Toyota Motor Corporation ανακοίνωσε την παροχή της υπηρεσίας πλήρους φροντίδας “Total-care Service”, ενός πρωτοποριακού πακέτου υπηρεσιών κινητικότητας ειδικά σχεδιασμένο για εταιρείες ride-hailing (όπως η Uber και η Lyft).

Η υπηρεσία αυτή θα επιτρέψει στην Toyota να αξιοποιήσει τα δεδομένα τηλεματικής των οχημάτων, μέσω μιας κοινής πλατφόρμας πληροφόρησης και να παρέχει υπηρεσίες όπως διαχείριση στόλου, ασφάλεια αυτοκινήτου και πακέτα συντήρησης οχημάτων, με στόχο την επέκταση της χρήσης υπηρεσιών ride-hailing και την ενίσχυση της οδηγικής εμπειρίας των τελικών χρηστών.

Παράλληλα, η υπηρεσία Total Care Service θα επιτρέπει στις εταιρείες ride-hailing να παρέχουν στους συνεργάτες-οδηγούς τους οικονομικά αποδοτικότερες και έγκαιρες υπηρεσίες συντήρησης.

Η υπηρεσία θα λειτουργήσει πρώτα στη Σιγκαπούρη, όπου θα διατεθεί σε 1.500 οχήματα της Toyota που ανήκουν στην GrabRentals. Στη συνέχεια θα διατεθεί στα οχήματα της Toyota που ανήκουν στην Grab, σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία.

Δεδομένου ότι τα οχήματα ride-hailing διανύουν περίπου πέντε φορές περισσότερα χιλιόμετρα από τα ιδιωτικά, είναι σαφές ότι η διατήρησή τους σε ασφαλή, καλή κατάσταση λειτουργίας, είναι σημαντική για την παροχή σωστής εξυπηρέτησης προς τους πελάτες.

Χρησιμοποιώντας τη συσκευή μετάδοσης δεδομένων της Toyota, ονόματι Translog, η υπηρεσία Total Care συλλέγει τα δεδομένα οδήγησης και τα διαβιβάζει στην πλατφόρμα υπηρεσιών κινητικότητας (MSPF), μια δομή πληροφόρησης που αναπτύχθηκε από την ιαπωνική μάρκα για τη συνδεσιμότητα οχημάτων.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, η Grab (αλλά και άλλοι πελάτες) θα είναι σε θέση να παράσχει στους οδηγούς-συνεργάτες της συμβουλές υποστήριξης και ασφάλειας, ανάλογα με τις ανάγκες, με πλήρως βελτιστοποιημένα χρονοδιαγράμματα συντήρησης για κάθε όχημα, με βάση τα στοιχεία οδήγησης και κατάστασης οχήματος

Επιπλέον, η Aioi Nissay Dowa Insurance, ασφαλιστική εταιρεία θυγατρική της Toyota, θα προσφέρει στην GrabRentals ασφάλιση αυτοκινήτου με βάση την τηλεματική, επιτρέποντας ασφάλιστρα χαμηλότερου κόστους.

Ξεκινώντας από τη Σιγκαπούρη, στόχος της Toyota είναι η σταδιακή επέκταση αυτής της πρωτοβουλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προηγούμενο άρθροΗ Dunlop αποκαλύπτει τα μυστικά του SportSmart Mk3
Επόμενο άρθροΣυμβουλές για ασφαλή χειμερινή οδήγηση από την SEAT