Το Groupe Renault και η JMCG ανακοίνωσαν πρόσφατα μια συμφωνία για ηλεκτρικά οχήματα στην ταχέως αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά, η οποία αντιπροσωπεύει σήμερα το 50% της παγκόσμιας αγοράς EV. Το Groupe Renault θα κατέχει σημαντικό μέρος της JMEV, θυγατρικής της JMCG και μιας από τις κύριες κατασκευαστικές ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην Κίνα. Το Groupe Renault θα ολοκληρώσει κατ΄αυτόν τον τρόπο την προσφορά του, θα αυξήσει την παρουσία του στη χώρα υποστηρίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη της JMEV.

Από το 2015 η JMCG ίδρυσε την εταιρεία JMEV στην Nanchang στην επαρχία Jiangxi. Η JMEV παρήγαγε και πούλησε 38.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2017. Χάρη στις δυναμικές της ομάδες και την ισχυρή ανάπτυξη νέων ενεργειακών οχημάτων στη χώρα, οι πωλήσεις της JMEV το 2018 υπολογίζονται σε 50.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο François Provost, Πρόεδρος της Περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, SVP, China Operations, Groupe Renault, δήλωσε: Η μελλοντική κοινοπραξία είναι απόλυτα σύμφωνη με τη στρατηγική του Groupe Renault, με στόχο την εδραίωση μιας σταθερής θέσης στην αναπτυσσόμενη αγορά υψηλών προοπτικών EV της Κίνας. Η JMEV είναι σημαντικός εγχώριος παράγοντας. Το πρόγραμμα αυτό είναι επίσης συμπληρωματικό των υπολοίπων δραστηριοτήτων του Groupe Renault στην Κίνα”.

Ο Wan Jianrong, Γενικός Διευθυντής της JMCG, δήλωσε από την πλευρά του: “Το Groupe Renault είναι μια παγκοσμίως γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία με πρωτοποριακή δραστηριότητα ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. Συνεπώς, η συνεργασία της JMEV με το Groupe Renault θα προωθήσει τη μελλοντική της ανάπτυξη, που συμβαδίζει με τη στρατηγική της JMCG. “

Η συμφωνία αυτή θα εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές της Κίνας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Η JMCG και το Groupe Renault αναμένουν να οριστικοποιήσουν τη συναλλαγή εντός του 2019. Κατά το κλείσιμο, σκοπεύουν να περιγράψουν λεπτομερέστερα τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωση στην Nanchang.

Το Groupe Renault κατασκευάζει αυτοκίνητα από το 1898 και είναι σήμερα διεθνής εταιρεία με παρουσία σε 134 χώρες και πωλήσεις 3,76 εκατομμυρίων οχημάτων το 2017. Σήμερα η εταιρεία έχει πάνω από 180.000 υπαλλήλους, 36 εργοστάσια και 12.700 σημεία πώλησης παγκοσμίως. Για να αντιμετωπίσει τις σημαντικές τεχνολογικές προκλήσεις του μέλλοντος, ενώ συνεχίζει την επικερδή στρατηγική ανάπτυξής της, ο όμιλος Renault εστιάζει στη διεθνή επέκταση. Για το σκοπό αυτό, βασίζεται στις συνέργειες των πέντε εμπορικών σημάτων της (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine και LADA), στα ηλεκτρικά οχήματα και στη μοναδική συμμαχία της με τις Nissan και Mitsubishi. Με μια ομάδα αγώνων Formula 1, η Renault αξιοποιεί τους αγώνες αυτοκινήτου για δημιουργία καινοτομίας και ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της μάρκας.

Το Groupe Renault είναι πρωτοπόρος στα EV στην Ευρώπη: 1 στα 4 EV στους ευρωπαϊκούς δρόμους είναι Renault. Ενώ έχει παρουσία στην Κίνα μέσω τριών κοινοπραξιών.

Η JMCG είναι μια πολύ γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα. Το 2017, η JMCG πούλησε 438.000 οχήματα και πραγματοποίησε ετήσια λειτουργικά έσοδα 80,6 δισ. γιουάν. Το 2018, κατατάσσεται 88η στις TOP500 κατασκευαστικές επιχειρήσεις της Κίνας και 205η μεταξύ των επιχειρήσεων TOP500. Η JMCG ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη, την κατασκευή και τις πωλήσεις τόσο εμπορικών, όσο και επιβατικών οχημάτων, καθώς και βασικά παρελκόμενα αυτοκινήτων, εισαγωγές και εξαγωγές αυτοκινήτων, χρηματοδότηση κλπ. Αντιμετωπίζοντας τη μεταστροφή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες μεγέθυνσης και ισχυροποίησης που παρουσιάζονται, η JMCG εγκαινίασε τη νέα στρατηγική της ενεργειακών οχημάτων το 2014 και στη συνέχεια δημιούργησε την JMEV το 2015. Σήμερα, οι πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων της κατατάσσονται μεταξύ των μεγαλύτερων στην αντίστοιχο κινεζικό κλάδο.

 

 

Προηγούμενο άρθροΣυμβουλές για ασφαλή χειμερινή οδήγηση από την SEAT
Επόμενο άρθροΤο διαχρονικό στυλ της νέας Porsche 911