Οι EVBox, Allego και ChargePoint δημιούργησαν τη συμμαχία ChargeUp Europe. Κάλεσαν, μάλιστα, τους άλλους παρόχους ηλεκτρονικής κινητικότητας να συμμετάσχουν σε αυτή για να σχηματίσουν μια ενιαία φωνή προς τους διαμορφωτές πολιτικής.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σήμερα, το ευρωπαϊκό τοπίο υποδομής φόρτισης είναι εντελώς διασκορπισμένο, αδιαφανές και ελάχιστα επικεντρωμένο στον καταναλωτή. Η Ευρώπη δεν διαθέτει μια κοινή προσέγγιση όσον αφορά τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης, και ακριβώς γι ‘αυτό το λόγο, οι εταιρείες EVBox, Allego και ChargePoint, οι οποίες αντιπροσωπεύουν από κοινού 150.000 δημόσιους φορτιστές στην ηπειρωτική Ευρώπη, δημιούργησαν την ChargeUp Europe.

Η συμμαχία θέλει να εξαλείψει τα σημερινά εμπόδια που δυσχεραίνουν την ανάπτυξη της υποδομής δημόσιας φόρτισης σήμερα. Η φόρτιση του EV (ηλεκτρικό αυτοκίνητο) θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τόσο εύκολη όσο και η απόκτηση καυσίμου – η συμμαχία αναφέρεται σε χώρους στάθμευσης σούπερ μάρκετ, ως το ιδανικό μέρος για την ανανέωση της μπαταρίας. Η ChargeUp Europe υποστηρίζει επίσης τη διαφανή τιμολόγηση – κάτι που αποτελεί σήμερα ένα μεγάλο ζήτημα στην Ευρώπη. Σε αντίθεση με τις αντλίες καυσίμων, οι δημόσιοι φορτιστές συνήθως δεν εμφανίζουν πόσα χρήματα θα πληρώσουμε.

Τελικά, η ChargeUp Europe θέλει να διασφαλίσει ότι ο αριθμός των δημόσιων σημείων φόρτισης θα αυξηθεί τουλάχιστον με τον ίδιο ρυθμό με τον αριθμό των πωλουμένων EV. “Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και τους ενδιαφερόμενους της ΕΕ για να προσδιορίσουμε τις πολιτικές και τις επενδύσεις που απαιτούνται ώστε να διευκολύνουμε την κλίμακα και τον όγκο των ηλεκτρικών οχημάτων που αναμένεται να εισέλθουν στην αγορά της ΕΕ”, δηλώνουν οι υπεύθυνοι της συμμαχίας.

Προηγούμενο άρθροACEA: Οι θέσεις που πλήττονται λόγω COVID-19
Επόμενο άρθροRed Dot 2020 για τα νέα Peugeot 208 και Peugeot 2008