Το νέο Peugeot 208 και το νέο SUV Peugeot 2008 έλαβαν το διεθνούς κύρους βραβείο Red Dot 2020 στην κατηγορία της προϊοντικής σχεδίασης. Και τα δύο μοντέλα εντυπωσίασαν την διεθνή επιτροπή με την εξωτερική σπορ σχεδίαση και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Η Peugeot λαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο για έκτη φορά. Ο Haico van der Luyt, Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot Γερμανίας, σχολίασε σχετικά, “Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το βραβείο Red Dot Design για τα δύο νεα μας μοντέλα. Το γεγονός αυτό αποτελεί  περίτρανη απόδειξη ότι είμαστε στο σωστό δρόμο αναφορικά με το σχεδιαστικό DNA μας”.

Με την εντυπωσιακή εξωτερική του σχεδίαση, το νέο Peugeot 208 αντανακλά την premium τοποθέτηση της μάρκας. Η σχεδίαση του νέου μοντέλου εντυπωσίασε την επιτροπή των ειδικών σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες διαστάσεις του σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, τις καθαρές γραμμές και την σπορ εμφάνιση. Επιπλέον, στο εσωτερικό το μοντέλο σημειώνει μια παγκόσμια καινοτομία με τον ψηφιακό τρισδιάσταστο πίνακα οργάνων. Ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό από την έκδοση Allure και αποτελεί μέρος του Peugeot 3D i-Cockpit®, το οποίο αποπνέει έναν σπορ χαρακτήρα σε συνδυασμό με το συμπαγές τιμόνι πολλαπλών λειτορυγειών και με την οθόνη αφής 10’’.

Το νέο Peugeot 2008 εντυπωσίασε την επιτροπή με τα κάθετα led φώτα ημέρας που παραπέμπουν σε δόντια λιονταριού και καθορίζουν την νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι γραμμές του προφίλ που τραβούν αμέσως τα βλέμματα, χάρη στην τριγωνική διαμόρφωση των επιφανειών του. Στο πίσω μέρος κυριαρχεί μια μαύρη  γυαλιστερή οριζόντια φάσα στην οποία ενσωματώνονται τα LED φωτα που μοίαζουν με 3 νυχιές. Στο εσωτερικό του 2008 υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που αποπνέουν ένα εκλεπτυσμένο στυλ όπως η διακοσμητική ραφή στο ταμπλό, ο ατμοσφαρικός φωτισμός αλλά και τα πολυτελή υλικά όπως η Alcantara® (διαθέσιμη στις εκδόσεις GT line).Τα δύο μοντέλα είναι διαθέσιμα και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, οι οποίες επίσης φέρουν σχεδιαστικές πινελιές που ξεχωρίζουν.

Προηγούμενο άρθροΣυμμαχία ChargeUp Europe από τις EVBox, Allego, ChargePoint
Επόμενο άρθροΚαταιγισμός βραβεύσεων για την Abarth