Η Advent Technologies και η Hyundai Motor Company ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογίας κυψελών καυσίμου.

Η συμφωνία ακολουθεί την επιτυχημένη ολοκλήρωση ειδικού προγράμματος των δύο εταιρειών, στο πλαίσιο του οποίου αξιολογήθηκε η τεχνολογία κυψελών καυσίμου της Advent και ειδικότερα η νέα μεμβράνη ανταλλαγής πρωτονίων υψηλής θερμοκρασίας (MEA), με στόχο την αξιοποίησή της σε έργα κυψελών καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας της Hyundai.

Η σημαντική αυτή συνεργασία εναρμονίζεται με την κοινή δέσμευση των δύο εταιρειών για ανάπτυξη λύσεων που θα προσφέρουν βιώσιμη ενέργεια με βάση το υδρογόνο σε ιδιαίτερα ρυπογόνες εφαρμογές. Η συνέργεια, που συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία των δύο εταιρειών, αναμένεται να επαναπροσδιορίσει την παγκόσμια αγορά MEAs, καθώς τα προϊόντα που θα αναπτυχθούν εκτιμάται ότι θα επιδείξουν σημαντική βελτίωση στη διάρκεια ζωής και αύξηση της πυκνότητας ισχύος έναντι των HT-PEM MEAs που διατίθενται στην αγορά σήμερα.

Η τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις νέες εγκαταστάσεις της Advent στο Charlestown της Μασαχουσέτης, ΗΠΑ με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών και των δύο εταιρειών. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Advent και η Hyundai θα συνεργαστούν για την περαιτέρω ανάπτυξη της HMC-Advent Ion Pair MEA, τη θέσπιση εμπορικών κριτηρίων για την προμήθεια ΜΕΑs και την περαιτέρω αξιολόγηση της προηγμένης τεχνολογίας κυψελών καυσίμου της Advent για σταθερές εφαρμογές ή/και εφαρμογές βαρέων οχημάτων που αναπτύσσει η Hyundai.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην από κοινού ανάπτυξη και ενσωμάτωση πρωτοποριακών τεχνολογιών ψύξης για εφαρμογές των κυψελών καυσίμου ανταλλαγής πρωτονίων υψηλής θερμοκρασίας (HT-PEM) στον τομέα των μεταφορών. Ακόμα, η Advent θα υποστηρίξει την Hyundai στην αξιολόγηση των τεχνολογιών ψύξης με σκοπό τη διασφάλιση της βέλτιστης απόδοσής τους υπό διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας.

“Η ομάδα της Advent είναι υπερήφανη και ενθουσιασμένη που εισέρχεται στην επόμενη φάση μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας με τη Hyundai μέσω της οποίας στοχεύουμε να επιταχύνουμε τη στροφή προς τις βιώσιμες πηγές ενέργειας και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός «καθαρότερου» μέλλοντος, βοηθώντας μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, τη Hyundai, να υλοποιήσει την στρατηγική της για το μέλλον της κινητικότητας», δήλωσε ο Δρ. Βασίλης Γρηγορίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Advent Technologies. «Με κοινό στόχο την απανθρακοποίηση στον τομέα των μεταφορών, δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην εκπλήρωση του στόχου της Hyundai για τη δημιουργία καινοτόμων, υψηλής απόδοσης λύσεων κυψελών καυσίμου που θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου”.

“Η Hyundai είναι στην ευχάριστη θέση να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της συνεργασίας της με την Advent, κορυφαία εταιρεία στον χώρο της HT-PEM. Το Ion Pair™ HMC-Advent MEA, που αποτελεί την καρδιά της κυψέλης καυσίμου, θα αναπτυχθεί συνδυάζοντας την τεχνογνωσία HT-PEM και την τεχνολογία υλικών και των δύο μερών», δήλωσε ο Seung Hyun Hong, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Έρευνας Υλικών & του Μηχανολογικού Κέντρου της Hyundai Motor Company. «Θα αποδείξει την τεχνογνωσία υλικών της Hyundai που βασίζεται σε υψηλές θερμοκρασίες, θα παίξει βασικό ρόλο στον στόχο μας για την απανθρακοποίηση και θα αναπτύξει τις καλύτερες κυψέλες καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας στην κατηγορία, αποτελώντας βασικό βήμα για την ευρύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου στις εφαρμογές υψηλής θερμοκρασίας”.

Προηγούμενο άρθροBEV ή FCEV; Διαφορές υδρογόνου – ηλεκτρικού
Επόμενο άρθροΕΕ: Πιο φιλόδοξοι στόχοι για τις ΑΠΕ μέχρι το 2030