Η Strategy Analytics αναφέρει αύξηση μεγαλύτερη του 30% στον όγκο του παγκόσμιου στόλου Car Sharing (αυτοκίνητα διαμοιρασμού) και στο σύνολο των συνδρομητών διαμοιρασμού αυτοκινήτων, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη: “ Ο παγκόσμιος τομέας διαμοιρασμού αυτοκινήτων 2020 – Αξιολόγηση της ζημίας από τον COVID-19“.

Η μελέτη περιγράφει λεπτομερώς τη φύση και τις πηγές της ανάπτυξης της αγοράς σε έναν τομέα – διαμοιρασμός αυτοκινήτων – που έχει καταγράψει σημαντική υποχώρηση, παράλληλα με τις εκτεταμένες και δραστικές μεταβολές στις προτιμήσεις για τη μετακίνηση των καταναλωτών.

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να απειλείται από την πανδημία, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επανεξετάζουν τους τρόπους μετακίνησής τους τους καθημερινά. Ενώ οι φορείς δημοσίων συγκοινωνιών, ταξί και ride hailing συνεχίζουν να αγωνίζονται, οι υπηρεσίες διαμοιρασμού αυτοκινήτων καταγράφουν μια μάλλον εκπληκτική βελτίωση.

Η πρόβλεψη της Strategy Analytics για το Car Sharing παγκοσμίως το 2020 παρέχει μια επισκόπηση και προοπτικές για όλες τις περιοχές στις οποίες λειτουργούν αντίστοιχες υπηρεσίες. Ο στόλος αυτοκινήτων διαμοιρασμού εκτιμάται ότι θα αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης περίπου 6,72% τα επόμενα 10 χρόνια.

Σύμφωνα με την Strategy Analytics παρατηρείται ετήσια αύξηση 31,7% στον παγκόσμιο στόλο αυτοκινήτων car sharing και μια αντίστοιχη αύξηση 38% στις συνδρομές. Αν και τα έσοδα είχαν μια μέτρια πτώση, 14%, ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Οι προοπτικές για τον διαμοιρασμό αυτοκινήτων παραμένουν θετικές με αναμενόμενο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8,8% και 8,3% για το μέγεθος του στόλου και τα έσοδα αντίστοιχα, έως το τέλος του 2025. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, τα έσοδα του κλάδου θα έχουν ξεπεράσει τα 5,6 δισ. δολάρια με έναν στόλο που θα αποτελείται από 700.000 οχήματα, τα οποία θα κυριαρχούνται όλο και περισσότερο από ηλεκτρικούς κινητήρες.

“Ο διαμοιρασμός αυτοκινήτων υπήρξε ένα φωτεινό παράδειγμα στην ανάκαμψη των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια του COVID-19”, δήλωσε ο Roger C. Lanctot, διευθυντής συνδεδεμένης κινητικότητας της Strategy Analytics. “Οι εταιρείες διαμοιρασμού αυτοκινήτων έχουν καλύψει πλήρως την ανάγκη για ασφαλείς, ad hoc λύσεις μετακίνησης”.

“Η μακροπρόθεσμη προοπτική για τον διαμοιρασμό αυτοκινήτων είναι πολλά υποσχόμενη”, πρόσθεσε ο Ben Lundin, αναλυτής του τομέα για τη συνδεδεμένη κινητικότητα. “Η καινοτομία στο car sharing ενισχύει τις εκπληκτικά ισχυρές προοπτικές του κλάδου”.

Προηγούμενο άρθροVolvo Cars: επενδύει στην ανάπτυξη ηλεκτροκινητήρων
Επόμενο άρθροΗ Mercedes-Benz Mobility εξαγόρασε την Star-Rent-A-Car Korea