Volvo Cars: επενδύει στον σχεδιασμό και ανάπτυξη ηλεκτροκινητήρων
Volvo Cars Electric Motor

Η Volvo Cars πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στον εσωτερικό σχεδιασμό και ανάπτυξη ηλεκτροκινητήρων για την επόμενη γενιά μοντέλων Volvo, καθώς προχωρά στην προσπάθεια να καταστεί εταιρεία κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η εταιρεία εγκαινίασε ένα ολοκαίνουργιο εργαστήριο ηλεκτροκινητήρων στη Σαγκάη της Κίνας, που αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο παγκόσμιο δίκτυο εγκαταστάσεών της ανάπτυξης και δοκιμής παρελκομένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το εργαστήριο συμπληρώνει την συνεχιζόμενη ανάπτυξη ηλεκτροκινητήρων του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μπαταριών της Κίνας και της Σουηδίας.

Αντικαθιστώντας τον ρόλο του κινητήρα εσωτερικής καύσης στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι ηλεκτροκινητήρες αποτελούν θεμελιώδες δομικό στοιχείο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, από κοινού με την μπαταρία και τα ηλεκτρονικά συστήματα. Η αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των τριών τομέων παρελκομένων είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων premium.

Με την ανάπτυξη ηλεκτροκινητήρων ενδοεταιρικά, οι μηχανικοί της Volvo Cars θα τους βελτιστοποιήσουν περαιτέρω, καθώς και ολόκληρη την ηλεκτροκίνηση των νέων Volvo. Αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τις συνολικές επιδόσεις.

“Μέσω ενδοεταιρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης, μπορούμε να βελτιώσουμε τους ηλεκτροκινητήρες μας σε ακόμα καλύτερα επίπεδα”, δήλωσε ο Henrik Green, επικεφαλής τεχνολογίας της Volvo Cars. “Βελτιώνοντας συνεχώς τις επιδόσεις τους από πλευράς ενεργειακής απόδοσης και άνεσης, δημιουργούμε μια μοναδική εμπειρία ηλεκτρικής οδήγησης”.

Οι ηλεκτροκινητήρες εγγυώνται χαρακτηριστικά για τα οποία είναι γνωστά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως η άμεση επιτάχυνση και τη λεγόμενη οδήγηση με ένα πεντάλ (One Pedal Driving), με την οποία οι οδηγοί χρησιμοποιούν το πεντάλ γκαζιού, τόσο για επιτάχυνση, όσο και για επιβράδυνση, ανάλογα με την πίεση που ασκούν.

Το νέο εργαστήριο ηλεκτροκινητήρων της Σαγκάης τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο μήνα. Θα επικεντρωθεί κυρίως στην ανάπτυξη ηλεκτροκινητήρων αμιγώς ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων με βάση την επικείμενη σπονδυλωτή αρχιτεκτονική οχημάτων SPA 2 της Volvo Cars.

Οι επενδύσεις στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ηλεκτροκινητήρων αντιπροσωπεύουν ένα ακόμα βήμα προς επίτευξη της φιλοδοξίας της Volvo Cars για το κλίμα και τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης. Σκοπεύει το 50% των πωλήσεών της να είναι αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025 και τα υπόλοιπα υβριδικά.

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί τμήμα του ολοκληρωμένου σχεδίου της εταιρείας για το κλίμα και αντιμετωπίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όλων των δραστηριοτήτων και των προϊόντων της, ώστε να καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2040.

Το σχέδιο υπερβαίνει την αντιμετώπιση εκπομπών εξάτμισης μέσω της ηλεκτροκίνησης. Η εταιρεία θα αντιμετωπίσει επίσης τις εκπομπές άνθρακα στο δίκτυο παραγωγής της και στις ευρύτερες δραστηριότητές της, την αλυσίδα εφοδιασμού της και μέσω ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Ως ένα πρώτο απτό βήμα προς το όραμα του 2040, η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κύκλου ζωής ανά αυτοκίνητο κατά 40% μεταξύ 2018 και 2025.

Προηγούμενο άρθροBosch: νέα λύση για τη διαχείριση χώρων στάθμευσης
Επόμενο άρθροStrategy Analytics: Το Car Sharing ανεβαίνει