Την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 16:30 ώρα Ελλάδος, ο εορτασμός για τα 110 χρόνια της Alfa Romeo. 110 χρόνια γεμάτα τεχνολογικές καινοτομίες, αναρίθμητες επιτυχίες στους αγώνες και βέβαια μοναδικές τετράτροχες δημιουργίες.

Οι φίλοι της μάρκας μπορούν να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς για την 110η επέτειο της Alfa Romeo, σε ζωντανή σύνδεση με το μουσείο της στο Αρέζε στην ακόλουθη διεύθυνση: https://youtu.be/2J-DbHNyLx0

Την εβδομάδα αυτή ολοκληρώθηκε και η σειρά που αφηγείται -μέσω ανέκδοτων μέχρι σήμερα ιστοριών- την πορεία της ιταλικής μάρκας αυτά τα 110 χρόνια.

Αναπολώντας μερικά από τα πιο γνωστά της μοντέλα και συνοδεύοντας τα με συλλεκτικό φωτογραφικό υλικό από το Museo Storico Alfa Romeo, οι “Ιστορίες της Alfa Romeo” ξεδιπλώνονται παράλληλα με την ιταλική ιστορία, ακολουθώντας την πορεία της μάρκας που από μια μικρή εταιρεία εξελίχθηκε σε θρύλο της αυτοκίνησης. Από επεισόδιο σε επεισόδιο, η σειρά έφερε κοντά στο κοινό, οδηγούς αγώνων, μηχανικούς και σχεδιαστές, διάσημες προσωπικότητες, αλλά και απλούς οπαδούς της μάρκας που συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του στο θρύλο της Alfa Romeo.

Οι “Ιστορίες της Alfa Romeo” ξεκίνησαν με την 24 HP, το αυτοκίνητο που σχεδίασε και κατασκεύασε στο σπίτι του στην Via Cappuccio στο Μιλάνο, ο Giuseppe Merosi. Η 24 HP ολοκληρώθηκε πριν το όνομα A.L.F.A (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) κατοχυρωθεί στις 24 Ιουνίου του 1910.

Η σειρά αφιερωμάτων ταξίδεψε από το Μιλάνο, στο Λονδίνο, το Μπορντό και τη Νάπολι που έχουν στενή σχέση με τις ρίζες της μάρκας, σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα πρόβαλε τη γέννηση της αγωνιστικής κληρονομιάς της Alfa Romeo, η οποία ξεκίνησε το 1911 με τη συμμετοχή της μάρκας στον πρώτο της αγώνα και βέβαια στο 1923 όπου με την πρώτη νίκη στο Targa Florio, γεννήθηκε και ο μύθος του διάσημου εμβλήματος, του τετράφυλλου τριφυλλιού (Quadrifoglio).

Η σειρά των 10 ιστοριών έκλεισε με τις Giulia και Stelvio, τα μοντέλα που εκφράζουν σήμερα τα 110 χρόνια υπεροχής της μάρκας σε επίπεδο στιλ και τεχνολογίας.

Η κορυφαία απόδοση βρίσκεται στο DNA των δύο μοντέλων, με τις εκδόσεις Quadrifoglio να σπάνε τα ρεκόρ των κατηγοριών τους στην πίστα του Nürburgring. Στο ντεμπούτο του, το πρώτο SUV της Alfa Romeo έγινε και το ταχύτερο SUV. Εκτός από τα ρεκόρ που κατέκτησαν, η Giulia και η Stelvio είναι και τα πλέον πολυβραβευμένα μοντέλα της Alfa Romeo.

Προηγούμενο άρθροBMW – Mercedes: αναστολή συνεργασίας στην αυτόνομη οδήγηση
Επόμενο άρθροNissan και Sunwoda από κοινού στην ανάπτυξη μπαταριών