Stellantis: θέλει την πλειοψηφία της κοινοπραξίας με την GAC

Η Stellantis N.V ανακοίνωσε σχέδιο αύξησης της συμμετοχής της στην κινεζική κοινοπραξία GAC-Stellantis, από 50% που είναι σήμερα σε 75%.

Η ανακοίνωση τονίζει την πρόθεση της Stellantis να θέσει σε νέα βάση τις δραστηριότητές της στην Κίνα. Το GAC Group και η Stellantis συμφώνησαν να ολοκληρώσουν από κοινού τις σχετικές διατυπώσεις της συμφωνίας, η οποία υπόκειται στην έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης.

Η GAC-Stellantis είναι η κοινοπραξία που ιδρύθηκε μεταξύ της China Guangzhou Automobile Group Co., Ltd. (GAC Group) και της Stellantis, τον Μάρτιο του 2010.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Stellantis ανακοίνωσε την δημιουργία του απλού λειτουργικού οργανισμού «Stellantis Jeep» για ανάπτυξη της μάρκας στην Κίνα. Η κοινοπραξία είναι πλέον έτοιμη να υποστηρίξει την αποτελεσματικότητα της ολοκληρωμένης στρατηγικής «One Jeep» στην Κίνα, στο εργοστάσιο παραγωγής Changsha, το οποίο ετοιμάζεται να λανσάρει το μοντέλο Compass. Το GAC Group και η Stellantis θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για την ανάπτυξη την κερδοφόρας δραστηριότητας της μάρκας στην Κίνα.

Πρόσθετες λεπτομέρειες για το σχέδιο της Stellantis στην κινεζική αγορά θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο του παγκόσμιου στρατηγικού σχεδίου, την 1η Μαρτίου 2022.

Προηγούμενο άρθροBest Cars of the Year 2022: Hyundai IONIQ 5 και Kia EV6
Επόμενο άρθροΗ ACEA για την Οδηγία Φορολόγησης Ενέργειας