Το Kia EV6 και το Hyundai IONIQ 5 ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση και ανακηρύχθηκαν από κοινού νικητές στα βραβεία Best Cars of the Year 2022.

Μια κριτική επιτροπή από παγκόσμιους ηγέτες του κλάδου από όλο το φάσμα της αυτοκινητοβιομηχανίας (σχεδιαστές, μηχανικούς, πρωτοπόρους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καταξιωμένους δημοσιογράφους, καθώς και στελέχη πωλήσεων αυτοκινήτων, συμβούλους, διοργανωτές μεγάλων εκδηλώσεων και αγοραστές αυτοκινήτων) ψήφισαν για τα Καλύτερα Αυτοκίνητά της Χρονιάς 2021/2022.

Οι κριτές σχολίασαν πως η νίκη των δύο μοντέλων του ομίλου Hyundai-Kia, EV6 και IONIQ 5, αποδεικνύει περαιτέρω ότι ο Eui-Sun Chung, πρόεδρος του κορεατικού ομίλου, ανατρέπει με επιτυχία την καθεστηκυία τάξη.

Εκτός από τους παγκόσμιους πρωταθλητές Kia και Hyundai, νέα αυτοκίνητα από την Audi, την Toyota, τη Ford, τη Fiat και την Porsche έλαβαν υψηλή βαθμολογία από την εντελώς ανεξάρτητη κριτική επιτροπή Best Cars of the Year. Οι δέκα πρώτες θέσεις καταλήφθηκαν από διαφορετικές μάρκες καλύπτοντας έξι χώρες κατανεμημένες στις τρεις κορυφαίες ηπείρους παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο – Ασία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Το Hyundai IONIQ 5 αναμένεται στην ελληνική αγορά την προσεχή Άνοιξη και αποτελεί το πρώτο μοντέλο στη γκάμα της μάρκας αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV), IONIQ, της εταιρείας. Διαθέτει σύγχρονη ρετρό σχεδίαση και είναι βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP της εταιρείας. Το πλήρως ηλεκτρικό CUV έχει γενναιόδωρες εσωτερικές αναλογίες χάρη στο μεταξόνιο των 3.000 mm προσφέροντας έναν εξαιρετικό εσωτερικό χώρο, δυναμικές επιδόσεις, εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση και βέλτιστη εμπειρία στο αυτοκίνητο. Ο συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων προσθέτει στην καθολική απήχηση του IONIQ 5.

Το Kia EV6 μοιράζεται την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική E-GMP του Ομίλου, αλλά η κλιμακωτή και σπονδυλωτή μορφή του επιτρέπει την ελευθερία στην εξωτερική σχεδίαση που ξεχωρίζει σαφώς τα μοντέλα Hyundai και Kia μεταξύ τους. Το EV6 έχει ήδη κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις από την κυκλοφορία του κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, με τον οραματικό του σχεδιασμό, την υπερσύγχρονη εμπειρία χρήστη με συνδεδεμένη τεχνολογία, την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800 V και τα σπορ, δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης που προσελκύουν μεγάλη αναγνώριση.

Οι δύο μεγάλοι νικητές θα βρίσκονται στο περίπτερο των «Best Cars of the Year» στο Βρετανικό Σαλόνι Αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 21 Αυγούστου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Farnborough. Αυτό θα σηματοδοτήσει επίσης την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, αξιολόγησης, test drive και ψηφοφορίας για τα βραβεία 2022/23.

Προηγούμενο άρθροΤο Σύστημα Night Vision στο νέο Grandland
Επόμενο άρθροStellantis: θέλει την πλειοψηφία της κοινοπραξίας με την GAC