Οι Stellantis και Foxconn θα αναπτύξουν πρωτοποριακά ψηφιακά πιλοτήρια και εξατομικευμένες συνδεδεμένες υπηρεσίες μέσω της κοινοπραξίας Mobile Drive.

  • Η Mobile Drive, με επενδύσεις της Foxconn και της Stellantis, θα επιταχύνει τα χρονοδιαγράμματα εμπορευματοποίησης των πιο προηγμένων τεχνολογιών αυτοκινήτου και συνδεσιμότητας του κλάδου
  • Η Mobile Drive συγκεντρώνει εμπειρογνωσία καινοτομιών καταναλωτών από τη βιώσιμη κινητικότητα και τις προηγμένες βιομηχανίες ηλεκτρονικών
  • Η κοινοπραξία θα υποβάλλει ανταγωνιστικές προσφορές για παγκόσμια συμβόλαια προγραμμάτων οχημάτων με τη Stellantis και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες

Η Stellantis NV και η Foxconn (Hon Hai Precision Industry Co., Ltd.), από κοινού με τη θυγατρική της FIH Mobile Ltd., ανακοίνωσαν την υπογραφή ενός μη δεσμευτικού μνημονίου συμφωνίας για τη δημιουργία της Mobile Drive, μιας κοινοπραξίας 50/50 για επιτάχυνση των χρονοδιαγραμμάτων ανάπτυξης καινοτόμων εμπειριών χρηστών οχημάτων μέσω προηγμένων ηλεκτρονικών, διεπαφών HMI και υπηρεσιών, που θα υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών.

Η Mobile Drive θα συνδυάσει την παγκόσμια σχεδίαση οχημάτων και την τεχνογνωσία της Stellantis με την παγκόσμια ανάπτυξη της Foxconn στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον λογισμικού και εξοπλισμών των smartphone και των καταναλωτικών ηλεκτρονικών. Ο συνδυασμός θα θέσει την Mobile Drive στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων προσπαθειών για παροχή νέων ορίων στις δυνατότητες πληροφόρησης και ψυχαγωγίας καμπίνας, βάσει απρόσκοπτης σύνδεσης εντός και εκτός οχημάτων.

“Σήμερα, υπάρχει κάτι εξίσου σημαντικό με τον ωραίο σχεδιασμό ή την καινοτόμο τεχνολογία και αφορά στο πώς τα χαρακτηριστικά των οχημάτων μας βελτιώνουν τη ζωή των πελατών μας”, δήλωσε ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis. “Το λογισμικό αποτελεί στρατηγική κίνηση για τον κλάδο και η Stellantis σκοπεύει να ηγηθεί με την Mobile Drive, μια εταιρεία που θα επιτρέψει την ταχεία ανάπτυξη λειτουργιών και υπηρεσιών συνδεσιμότητας που σηματοδοτούν την επόμενη μεγάλη εξέλιξη του κλάδου μας, όπως και η τεχνολογία ηλεκτροκίνησης”.

“Τα οχήματα του μέλλοντος θα καθοδηγούνται όλο και περισσότερο και θα καθορίζονται από λογισμικό. Οι πελάτες σήμερα και στο μέλλον απαιτούν και αναμένουν όλο και πιο πολλές δημιουργικές λύσεις βάσει λογισμικού που θα συνδέουν τους οδηγούς και τους επιβάτες με το όχημα εντός και εκτός. Η Mobile Drive θα ικανοποιήσει και θα ξεπεράσει αυτές τις προσδοκίες με ομάδες σχεδιαστών και μηχανικών λογισμικού και εξοπλισμού”, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Foxconn, Young Liu. “Αυτό αποτελεί φυσική προέκταση της παγκόσμιας πρωτοπορίας της Foxconn στην ανάπτυξη και εφαρμογή έξυπνων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καταναλωτών παγκοσμίως”.

Κάθε τι που αναπτύσσεται από τη Mobile Drive θα ανήκει από κοινού στη Stellantis και τη Foxconn. Η κοινοπραξία που εδρεύει στην Ολλανδία θα δραστηριοποιείται ως πάροχος εταιρειών αυτοκινήτου, με ανταγωνιστικές προσφορές λύσεων λογισμικού και σχετικού εξοπλισμού για τη Stellantis και άλλες ενδιαφερόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Calvin Chih, CEO της FIH

“Αξιοποιώντας τις εκτενείς γνώσεις της Foxconn σχετικά με την εμπειρία χρηστών και την ανάπτυξη λογισμικού κινητών οικοσυστημάτων, η Mobile Drive θα προσφέρει επαναστατικές λύσεις έξυπνου πιλοτηρίου που θα ενσωματώνουν απρόσκοπτα το αυτοκίνητο στους τρόπους κίνησης του οδηγού”, σημείωσε ο Calvin Chih, CEO της FIH.

Yves Bonnefont, Chief Software Officer της Stellantis

“Με τη συνεργασία αυτή θα διευρύνουμε τα όρια τεχνολογίας συνδεδεμένων αυτοκινήτων και θα προσφέρουμε συναρπαστικές πρωτόγνωρες εμπειρίες”, ανέφερε ο Yves Bonnefont, Chief Software Officer της Stellantis. “Η Mobile Drive μας παρέχει τελικά την ευελιξία που χρειαζόμαστε για να προσφέρουμε την ψηφιακή εμπειρία του μέλλοντος με την ταχύτητα που απαιτούν οι πελάτες μας”.

Η Mobile Drive θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πλατφόρμας ψυχαγωγίας, τηλεματικής και υπηρεσιών cloud, με καινοτομίες λογισμικού που αναμένεται να περιλαμβάνουν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, επικοινωνία 5G, αναβαθμισμένες ασύρματες υπηρεσίες, ευκαιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου και έξυπνες ενσωματώσεις πιλοτηρίου.

Οι Foxconn και Stellantis συνεργάστηκαν στο παρελθόν για την ανάπτυξη του σχεδίου Airflow Vision, που παρουσιάστηκε στη CES, την πιο σημαντική τεχνολογική εκδήλωση στον κόσμο. Το σχέδιο αφορούσε στην αντίληψη αμφοτέρων των εταιρειών περί της επόμενης γενιάς premium μεταφοράς και εμπειρίας χρηστών.

Ποιες είναι η Foxconn και η FIH

Η Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. (Foxconn), που ιδρύθηκε στην Ταϊβάν το 1974, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών στον κόσμο. Η Foxconn είναι επίσης κορυφαίος πάροχος τεχνολογικών λύσεων και αξιοποιεί συνεχώς την τεχνογνωσία της σε λογισμικό και εξοπλισμό για να εναρμονίσει τα μοναδικά κατασκευαστικά της συστήματα με τις αναδυόμενες τεχνολογίες.

Θυγατρική της Hon Hai Precision Industry και ηγέτιδα της παγκόσμιας βιομηχανίας κινητών συσκευών, η FIH προσφέρει καθετοποιημένες ολοκληρωμένες υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και κατασκευής, που καλύπτουν συσκευές χειρός, κινητές και ασύρματες συσκευές επικοινωνίας και καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Προχωρώντας στην διαδικτυακή εποχή, η FIH αξιοποίησε τα βασικά της πλεονεκτήματα σε εξοπλισμό και λογισμικό για να εισέλθει στα πεδία 5G, AI, IoT και IoV (Internet of Vehicle), δημιουργώντας ένα πλήρες διαδικτυακό και κινητό οικοσύστημα.

 

Προηγούμενο άρθροΤο νέο LCV Opel Vivaro-e HYDROGEN
Επόμενο άρθροΗ ALD συνεργάζεται με την Munic για τηλεματική