Η Munic, ειδική στην τεχνητή νοημοσύνη και τις ενσωματωμένες τεχνολογίες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και του στόλου, προχώρησε σε παγκόσμια συνεργασία με την ALD Automotive.

Κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, η Munic θα παρέχει στην ALD Automotive συσκευές ασφαλείας (dongles) OBD-II και πλατφόρμα δεδομένων, προς υποστήριξη της παγκόσμιας διάθεσης της συνδεδεμένης λύσης αυτοκινήτου ALD ProFleet.

Η ALD ProFleet διαθέτει συνδεδεμένη λύση αυτοκινήτου που παρέχει στους υπεύθυνους στόλου και στους οδηγούς πρόσβαση σε δεδομένα συνδεδεμένων αυτοκινήτων σε πραγματικό χρόνο. Αυτά τα δεδομένα επιτρέπουν στους υπεύθυνους στόλου να παρακολουθούν τη συνολική δραστηριότητα του στόλου, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης παρατεταμένης ακινητοποίησης οχήματος, να εφαρμόζουν πολιτικές γεωφραγμού (geofencing) και διαχείριση εκπομπών CO2, να εντοπίζουν κλεμμένα οχήματα και ευκαιρίες βελτιστοποίησης χρήσης καυσίμων.

Aaron Solomon, CEO της Munic

Η Munic είναι μια κορυφαία εταιρεία συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων,στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Οι συσκευές OBD, που παρέχονται από την Munic, είναι τοποθετημένες σε κάθε όχημα για να συλλέγουν και να μεταδίδουν ένα ευρύ φάσμα κρυπτογραφημένων δεδομένων οχήματος σε πραγματικό χρόνο, τα οποία αποθηκεύονται σε μια ασφαλή πλατφόρμα cloud. Τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία, εμπλουτίζονται και χρησιμοποιούνται για να παρέχουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στόλου συνδεδεμένης τεχνολογίας μέσω μιας προσαρμόσιμης πύλης για διαχειριστές στόλου και ειδικής εφαρμογής για κινητές συσκευές για οδηγούς.

Ο Aaron Solomon, CEO της Munic, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία με την ALD Automotive, που θα επιταχύνει την εμφάνιση νέων υπηρεσιών και χρήσεων δεδομένων οχημάτων».

Ο John Saffrett, Αναπληρωτής CEO της ALD Automotive, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που αξιοποιούμε την πλατφόρμα και την τεχνογνωσία Edge Computing της Munic σε έναν αυξανόμενο αριθμό παγκόσμιων αγορών μας για ριζική αλλαγή του μελλοντικού τρόπου διαχείρισης κινητικότητας».

Προηγούμενο άρθροStellantis και Foxconn: Συνεργασία μέσω Mobile Drive
Επόμενο άρθροΑπρίλιος: 218,6% αύξηση ταξινομήσεων επιβατικών στην ΕΕ