Η Alphabet ξεπέρασε τους σκοπέλους του 2020 και μπορεί «να βλέπει πίσω της μια σταθερή χρονιά», σχολίασε η εταιρεία στον ετήσιο απολογισμό της.

Ακολουθούν κάποια βασικά στοιχεία:

Μείωση παραγγελιών

Λόγω της πανδημίας, ο όγκος των παραγγελιών επιβραδύνθηκε μεν, αλλά διατηρήθηκε πάνω από τις 206.000 μονάδες, με αποτέλεσμα ένα ελαφρώς μικρότερο συνολικό χαρτοφυλάκιο περίπου 700.000 οχημάτων.

“Η ελαφρά μείωση των παραγγελιών αποτέλεσε φυσική αντίδραση στη σοβαρά μεταβαλλόμενη επιχειρηματική κατάσταση, η οποία οδήγησε σε μείωση διανυθεισών αποστάσεων, αιτήσεις παράτασης συμβάσεων και σαφή ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας”, δήλωσε ο Marco Lessacher, CEO της Alphabet International. “Αντιμετωπίσαμε αυτήν την ανάπτυξη με εξαιρετικά ευέλικτα προϊόντα, όπως λύσεις ενοικίασης, συμπεριλαμβανομένης της AlphaRent”.

31 χώρες

Μέσω του δικτύου συνεργατών OneNet, η Alphabet έχει επεκτείνει την παρουσία της συμπεριλαμβάνοντας την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η εταιρεία είναι πλέον παρούσα σε 31 αγορές παγκοσμίως. Όπως είναι γνωστό η εταιρεία συνεργάζεται στην Ελλάδα με την Autohellas-Hertz.

Άνοδος της κατηγορίας EV

Το 2020 η Alphabet αύξησε τις παραδόσεις στην κατηγορία EV κατά 34% – ένα επίτευγμα για το οποίο η εταιρεία είναι ιδιαίτερα υπερήφανη. Αυτό μεταφράζεται σε κυκλοφορία 26.000 νέων ηλεκτρικών οχημάτων το 2020 ή σχεδόν 5% συνολικού μεριδίου αγοράς των ταξινομήσεων EV στις σχετικές 13 χώρες.

Ο κ. Lessacher δήλωσε: «Με το πρόγραμμα eMobility αναπτύξαμε μια ολιστική συμβουλευτική προσέγγιση παροχής εξατομικευμένων λύσεων στους πελάτες μας. Η προσφορά μας AlphaElectric μας επιτρέπει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση πελατών που καλύπτει τα πάντα, από τη σωστή επιλογή οχημάτων έως την κατάλληλη επιτόπια υποδομή, δημόσια και οικιακή. Αντιλαμβανόμαστε πως η παροχή λύσεων εκτεταμένης συμβουλευτικής και ιδιαίτερης ευελιξίας αποτελεί το κλειδί για τη λειτουργία ενός στόλου eMobility και αυτό αποδίδει με τους πελάτες μας. ”

Κοιτάζοντας μπροστά

Πέρα από τις τρέχουσες προκλήσεις, η Alphabet προβλέπει πολλές θετικές εξελίξεις.

  • Οι προβλέψεις δείχνουν πως νέες δραστηριότητες θα αναπτυχθούν σε επίπεδα προ κρίσης εντός του έτους.
  • Η Alphabet προβλέπει πως το 20% όλων των οχημάτων leasing του χαρτοφυλακίου της θα εξηλεκτρισθούν (BEV ή PHEV).
  • Αυτό σημαίνει ότι η κατηγορία EV θα αυξηθεί δύο φορές ταχύτερα από το σύνολο των νέων δραστηριοτήτων.
  • Εκτός της ηλεκτροκίνησης, άλλες δύο εξελίξεις θα κυριαρχήσουν στον κλάδο: η ψηφιοποίηση υπηρεσιών και η αυξημένη ευελιξία σε όλους τους τομείς.
Προηγούμενο άρθροΈναρξη παραγωγής του Audi Q4 e-tron
Επόμενο άρθροΗ ALD Automotive στην ChargeUp Europe