Έναρξη παραγωγής του Audi Q4 e-tron
Ο «κόμβος ανθρώπινου δυναμικού» δίνει στους εργαζόμενους την ευκαιρία να ενισχύσουν και να μοιραστούν τις δεξιότητες και την εμπειρία τους στον πρωτοποριακό τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Έναρξη παραγωγής του Audi Q4 e-tron στο Zwickau της Σαξονίας. Το αμιγώς ηλεκτρικό compact μοντέλο είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV που παράγεται από την Audi στη Γερμανία.

Το Q4 e-tron κατασκευάζεται στην MEB την ευέλικτη και αρθρωτή πλατφόρμα του Ομίλου Volkswagen που είναι κατάλληλη για πολλά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και προσφέρει σημαντικό περιθώριο αξιοποίησης συνεργιών.

Στο εργοστάσιο αυτό, το Audi Q4 e-tron θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με το Volkswagen ID.4 και, στο μέλλον, με ένα ακόμα μοντέλο Volkswagen.

Έναρξη παραγωγής του Audi Q4 e-tron
Έναρξη παραγωγής του Audi Q4 e-tron

Το Audi Q4 e-tron θα παρουσιαστεί στο παγκόσμιο κοινό στα μέσα Απριλίου και θα κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές το καλοκαίρι του 2021. Μέχρι το 2025, η Audi σχεδιάζει να λανσάρει περισσότερα από 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και να επεκτείνει την προσφορά της στα PHEV.

Τα δύο κύρια εργοστάσια της μάρκας στο Ingolstadt και το Neckarsulm είναι επίσης έτοιμα να κατασκευάσουν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα: Έτσι από το 2022, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) – που αναπτύχθηκε από κοινού με την Porsche – θα κατασκευαστεί στη γραμμής παραγωγής του Ingolstadt.

Το Zwickau και η μάρκα Audi έχουν μακρά παράδοση: Τα εργοστάσια αυτοκινήτων Audi άρχισαν τη λειτουργία τους εκεί το 1909. Το εργοστάσιο της Volkswagen έχει μετατραπεί σε μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων. Τον Νοέμβριο του 2020, περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι της Audi – κυρίως νέοι που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την επαγγελματική τους κατάρτιση – τοποθετήθηκαν προσωρινά στη Volkswagen Saxony στο Zwickau για 12μήνες. Ως μέρος ενός «κόμβου ανθρώπινου δυναμικού», τους παρέχεται η ευκαιρία να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και την εμπειρία τους στον πρωτοποριακό τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Το Audi Q4 e-tron κυκλοφορεί στο εξαιρετικά ελκυστικό και αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς των compact SUV. προσφέροντας τη μετάβαση στην ηλεκτρική premium κινητικότητα σε ελκυστική τιμή, σύμφωνα με την εταιρεία. Πέραν της ευρυχωρίας του το μοντέλο πρωτοπορεί στην κατηγορία του διαθέτοντας μια προαιρετική head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας.

Η παραγωγή του Q4 e-tron θα είναι ουδέτερη άνθρακα εξ αρχής. Το εργοστάσιο στο Zwickau καλύπτει όλες τις ενεργειακές του ανάγκες χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Audi εργάζεται επίσης για την περαιτέρω ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2 στην αλυσίδα αξίας. Όταν το Q4 e-tron φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής του, η μπαταρία του μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ή να ανακυκλωθεί ως πηγή πρώτων υλών.

Προηγούμενο άρθροΗ Arval απέδωσε καλύτερα από την αγορά
Επόμενο άρθροΣταθερότητα για την Alphabet το 2020