Στην κινητικότητα, η ακινησία ισούται με οπισθοδρόμηση. Αλλά πώς αναγνωρίζετε ποιες λύσεις σας βοηθούν να προωθήσετε την κινητικότητά σας; Γι΄αυτό υπάρχει το Smart Mobility Challenge!

Το Smart Mobility Challenge είναι το πρώτο του είδους του. Είναι μια πρωτοβουλία του Smart Mobility Institute, σε συνεργασία με τα βασικά του μέλη, Accenture, AstraZeneca, Danone, Microsoft, Nokia και Philips.

Αναγνώριση και ανταμοιβή

Ο κύριος στόχος του Smart Mobility Challenge είναι ο εντοπισμός και η επιβράβευση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν Κινητικότητα ως Υπηρεσία (MaaS). Έτσι θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη λύσεων MaaS που ικανοποιούν συγκεκριμένες εταιρικές ανάγκες, βοηθώντας τόσο τους ίδιους του καινοτόμους όσο και τους μελλοντικούς τους πελάτες τους.

“Είναι υπέροχο που βλέπουμε ότι τόσες πολλές καθιερωμένες εταιρείες και start-ups να εργάζονται για το μέλλον της κινητικότητας”, δήλωσε ο Sven Van Rossum, Επικεφαλής Καινοτομίας της Nexus Communication. “Με την επιτροπή των εταιρικών Fleet Managers εντυπωσιαστήκαμε από το επίπεδο ορισμένων από τις πρωτοβουλίες MaaS που μας παρουσιάστηκαν και το στάδιο ανάπτυξης στο οποίο έχουν ήδη φτάσει. Συνδυάζοντας την κοινότητα αγοραστών και προμηθευτών, μπορούμε πραγματικά να επιταχύνουμε την αναζήτηση κινητικότητας.

Οι φετινοί φιναλίστ είναι οι ακόλουθοι:

  • ALD Automotive με το ALD Move: ένα οικοσύστημα κινητικότητας, προσβάσιμο μέσω μιας εφαρμογής MaaS, που παρέχει σαφείς πληροφορίες για το TCO.
  • Arval με την Πλατφόρμα Κινητικότητας Arval 360: ένα πλήρες φάσμα βιώσιμων επιλογών κινητικότητας, όπως αυτοκίνητα leasing ή διαμοιρασμού, δίκυκλα, μικροκινητικότητα κ.λπ.
  • Athlon με την Athlon Flex: ευέλικτη λύση προϋπολογισμού κινητικότητας που βασίζεται στο ChangeMyCar (ευέλικτο leasing αυτοκινήτου και e-bike).
  • Connector με την CMaaS: πλατφόρμα στόλου αυτοκινήτων και κινητικότητας για τη διαχείριση αποκλειστικών αυτοκινήτων, μέσων διαμοιρασμού και λύσεων κινητικότητας.
  • Mobility Concept με το Mobility Concept: λύση MaaS που προσαρμόζει λύσεις κινητικότητας σε ξεχωριστούς εργαζόμενους και βοηθά στην επίτευξη εταιρικών στόχων.
  • Sixt Mobility Consulting με το The Mobility HUB: one-stop-shop που προσφέρει οχήματα leasing και προϋπολογισμό κινητικότητας, ιδιωτικό leasing και λύσεις leasing ποδηλάτων.
  • Ways2Go με το Ways2Go Mobility Wallet: πορτοφόλι πολυτροπικής κινητικότητας προς αντικατάσταση αυτοκινήτων ICE ή συμπλήρωση αυτοκινήτων EV.

Επιθυμείτε να μάθετε ποιος θα βραβευθεί τελικά; Εγγραφείτε στο Fleet Europe Summit 2020, που πραγματοποιείται εικονικά στις 17 και 18 Νοεμβρίου!

Προηγούμενο άρθροH Total στη συμμαχία ChargeUp Europe
Επόμενο άρθροΠράσινο Ταμείο: Πρόσκληση στους Δήμους για τη Φόρτιση