H Total στη συμμαχία ChargeUp Europe

Η Total έγινε μέλος της ChargeUp Europe, το ένατο μέλος της συμμαχίας που εκπροσωπεί τον τομέα των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Η ChargeUp Europe συμβάλλει στη συζήτηση σχετικά με πολιτικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ που μπορούν να υποστηρίξουν μια αποδοτική, αποτελεσματική και φιλική προς τον καταναλωτή ανάπτυξη υποδομών φόρτισης σε ολόκληρη την ΕΕ.

Λίγο περισσότερο από έξι μήνες από την έναρξη της ChargeUp Europe, η Συμμαχία, η οποία δημιουργήθηκε από την Allego, τον Όμιλο ChargePoint και την EVBox, αριθμεί τώρα εννέα μέλη. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι EDP, evway, Fastned, GreenWay και has.to.be. Συνολικά, η συμμαχία αντιπροσωπεύει 190.000 σημεία φόρτισης και στα 27 κράτη μέλη.

Η συμμετοχή της Total αντικατοπτρίζει την ισχυρή δέσμευσή της στην ηλεκτρική κινητικότητα και την υποστήριξή της στις βασικές αξίες και στόχους όλων των μελών της ChargeUp Europe: παροχή μιας απρόσκοπτης εμπειρίας φόρτισης για τους οδηγούς EV, ενθάρρυνση των επενδύσεων και δημιουργία ενός μοντέλου ανοιχτής αγοράς με γνώμονα τον καταναλωτή.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Pierre Clasquin, Αντιπρόεδρος EV Charge στην Total, δήλωσε: “Είμαστε η πρώτη ευρείας κλίμακας εταιρεία ενέργειας που συμμετέχει στη συμμαχία ChargeUp Europe. Η ΕΕ υπήρξε πρωτοπόρος στο δρόμο προς την ουδετερότητα του άνθρακα, ενώ η Total δεσμεύεται να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές στην Ευρώπη έως το 2050 ή νωρίτερα. Όπως όλοι οι φορείς ηλεκτρικής κινητικότητας στην ήπειρο, έχουμε λοιπόν έναν βασικό ρόλο να παίξουμε. Σε αυτό το πλαίσιο μιας σταδιακής μετάβασης προς την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών, η φιλοδοξία μας είναι να λειτουργήσουμε 150.000 σημεία φόρτισης EV έως το 2025. Η συμμετοχή μας στη συμμαχία ChargeUp Europe θα διευκολύνει την υποστήριξη πολιτικών που ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και διευκολύνουν την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Προηγούμενο άρθροAutohellas: Ανθεκτικότητα δείχνουν τα αποτελέσματα
Επόμενο άρθροSmart Mobility Challenge, επιταχύνοντας την κινητικότητα