Η νέα παγκόσμια κοινοπραξία της smart μεταξύ της Geely Holding (Geely) και της Mercedes-Benz AG (Mercedes-Benz), η οποία καταχωρήθηκε επίσημα ως “smart Automobile Co. Ltd.” (smart) στο Hangzhou Bay, Ningbo, της Κίνας, στα τέλη του 2019, καθιέρωσε την “smart Europe GmbH” (smart Europe) ως θυγατρική εταιρεία προμήθειας, πώλησης και συντήρησης μελλοντικών οχημάτων smart στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η μάρκα smart, παγκόσμια πρωτοπόρος αστικής κινητικότητας, θα δραστηριοποιείται πλέον ως κοινοπραξία της Mercedes-Benz και της Geely. Η νέα αρχιτεκτονική αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων θα σηματοδοτήσει την είσοδο της smart στην γκάμα premium κατηγορίας Β, με τα πρώτα προϊόντα της να κυκλοφορούν το 2022.

Η smart επιβεβαιώνει την παγκόσμια εκτελεστική ομάδα

Με μια προγραμματισμένη γκάμα νέας γενιάς οχημάτων, η μάρκα smart όρισε την εκτελεστική ομάδα που θα υποστηρίξει τον CEO Xiangbei Tong:

Ο Daniel Lescow ανέλαβε Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και After Sales. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη της μάρκας smart και έχει εργαστεί έξι χρόνια στην κινεζική αγορά.

Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, ο Jun Yang θα αναλάβει την τεχνική ανάπτυξη ως Αντιπρόεδρος Έρευνας & Ανάπτυξης. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε πρωτοποριακά προγράμματα οχημάτων στις θυγατρικές μάρκες της Geely Holding.

Ο Ulf Nestler θα αναλάβει Αντιπρόεδρος Οικονομικών και CFO. Τα τελευταία οκτώ χρόνια συνέβαλε στην ισχυρή ανάπτυξη της Mercedes-Benz στην Κίνα.

Η smart Europe ετοιμάζεται με μια διεθνή ομάδα 

Ως εξ ολοκλήρου θυγατρική, η smart Europe θα εδρεύει στο LeinfeldenEchterdingen της Στουτγάρδης. Με μια διεθνή ομάδα, η νεοσύστατη εταιρεία θα διαχειρίζεται όλες τις δραστηριότητες Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και After-Sales της επόμενης γενιάς οχημάτων smart, προϊόντων και υπηρεσιών των ευρωπαϊκών αγορών.

Dirk Adelmann, CEO, smart Europe GmbH

Μετά την ανάληψη σειράς καθηκόντων Executive Sales & Marketing στο παγκόσμιο δίκτυο της Mercedes-Benz, ο Dirk Adelmann μετέτρεψε επιτυχώς την smart σε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα σε επίπεδο λιανικής και διορίστηκε CEO της smart Europe εκ μέρους του Xiangbei Tong. Στα νέα του καθήκοντα θα επικεντρωθεί στη δημιουργία ενός πολύ αποδοτικού και πελατοκεντρικού επιχειρηματικού μοντέλου, αξιοποιώντας το πλήρες δυναμικό της κοινοπραξίας Mercedes-Benz – Geely για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο Martin Günther, ως έμπειρος Finance and Controlling Executive της εταιρείας Mercedes-Benz Aftersales, ανέλαβε CFO της smart Europe GmbH.

 

Προηγούμενο άρθροΚερδοφόρο το α’ εξάμηνο για το Groupe PSA
Επόμενο άρθροΔημοσιεύθηκε η KYA για τη δράση “Κινούμαι Ηλεκτρικά”