Δημοσιεύθηκε η KYA - Κινούμαι Ηλεκτρικά

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η KYA (Κοινή Υπουργική Απόφαση) για τη δράση “Κινούμαι Ηλεκτρικά” (ΦΕΚ 3323 Β/7.8.2020), μέσω της οποίας επιδοτείται η αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκινήτων, δίκυκλων, ποδηλάτων).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να συμμετάσχουν στη δράση, δηλαδή να δώσουν προκαταβολή ή να αγοράσουν/μισθώσουν το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν και η δαπάνη να είναι επιλέξιμη προς επιδότηση (υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται από την απόφαση).

Σύμφωνα με την ΚΥΑ για τη δράση “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, πηγή χρηματοδότησης είναι το Ταμείο των Ρύπων, που έχει ήδη πιστώσει 45 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στα έσοδα του 2019. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός  προϋπολογισμός της  δράσης  μέχρι το τέλος του 2021 θα είναι 100 εκατ. ευρώ.

Για τη δράση “Κινούμαι Ηλεκτρικά” λειτουργεί καθημερινά από τις 3 Αυγούστου (από τις 10.00 έως τις 18.00) Help Desk. Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δέχθηκε περίπου 400 τηλεφωνικές κλήσεις και 250 ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία απαντήθηκαν στο σύνολο τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει διαφανεί για τα ηλεκτρικά δίκυκλα, τρίκυκλα και ποδήλατα, ενώ σημαντικό είναι το ενδιαφέρον και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr θα συνεχίσει να λειτουργεί δοκιμαστικά μέχρι την 24η Αυγούστου 2020, όταν και θα υπάρξει επίσημα η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.

Ταυτόχρονα, θα συνεχίσει η ανάρτηση πληροφοριακού υλικού σχετικού με τη δράση αυτή καθώς και η επικαιροποίηση των αρχείων που έχουν ήδη αναρτηθεί, για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here