Η Mercedes-Benz AG και η Zhejiang Geely Holding Group, ανακοίνωσαν επίσημα την παγκόσμια κοινοπραξία τους, smart Automobile Co., Ltd. για την μάρκα smart μετά τις κανονιστικές εγκρίσεις.

Το συνολικό κεφάλαιο της Κοινοπραξίας θα είναι 5,4 δισ. RMB (κινεζικά γιουάν ή 702 εκατ. ευρώ) για να μετατραπεί η smart σε πρωτοπόρο παίκτη σε ηλεκτροκίνητα και ευφυή οχήματα υψηλής τεχνολογίας. Και τα δύο μέρη θα συνεισφέρουν εξίσου από 2,7 δισε. RMB, το μερίδιο της Mercedes-Benz AG θα καλύπτεται κυρίως από τη συμβολή της μάρκας smart.

Η νέα γενιά smart θα σχεδιαστεί από το παγκόσμιο δίκτυο σχεδιασμού της Mercedes-Benz και θα αναπτυχθεί από το παγκόσμιο μηχανολογικό δίκτυο της Geely. Η μελλοντική παραγωγή θα βρίσκεται στην Κίνα. Στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης οχημάτων, το ευφυές χαρτοφυλάκιο προϊόντων θα επεκταθεί στο ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα Β που ευθυγραμμίζεται με την τοποθέτηση της μάρκας smart με έμφαση στα καθαρά premium ηλεκτρικά και συνδεδεμένα οχήματα.

smart celebrates its 20 anniversary at the Paris Motor Show (4 to 14 October 2018) with a show car that interprets and embodies urban driving fun in a refreshing way.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της smart Automobile Co. θα αποτελείται από έξι στελέχη με ίση εκπροσώπηση και από τα δύο μέρη. Οι εκπρόσωποι της Daimler AG θα περιλαμβάνουν τους Hubertus Troska, μέλος του ΔΣ της Daimler AG υπεύθυνο για την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, Britta Seeger, μέλος του ΔΣ των Daimler AG και Mercedes-Benz AG υπεύθυνη για το Marketing & Sales και Markus Schäfer, μέλος του ΔΣ της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG που είναι υπεύθυνς για την Ομάδα Έρευνας και την Ανάπτυξη της Mercedes-Benz Cars. Οι εκπρόσωποι της Geely περιλαμβάνουν τον Πρόεδρο της Geely Holding, Li Shufu, τον Πρόεδρο και CEO της Geely Auto Group, An Conghui, τον Executive Vice President και CFO της Geely Holding, Daniel Donghui Li.

Ο Tong Xiangbei διορίστηκε ο νέος παγκόσμιος CEO της κοινοπραξίας και θα επιβλέπει όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το εμπορικό σήμα, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων, του μάρκετινγκ, της Ε & Α, της παραγωγής και των πωλήσεων. Ο Tong έχει πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πριν από την ένταξή του στην κοινοπραξία, εργάστηκε για παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Κίνα.

Ο Ola Källenius, Πρόεδρος του ΔΣ της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG, δήλωσε: “Έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις, είμαστε τώρα έτοιμοι να ξεκινήσουμε την κοινοπραξία με τον συνεργάτη μας Geely, η οποία προετοιμάζεται τους τελευταίους μήνες. Η κοινοπραξία θα προσφέρει την επόμενη γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων smart με μηδενικές εκπομπές στην κινεζική και την παγκόσμια αγορά. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για να προσφέρουμε τα επιθυμητά προϊόντα και υπηρεσίες σε πελάτες σε όλο τον κόσμο”.

Ο Li Shufu, πρόεδρος της Geely Holding, δήλωσε: “Η μάρκα smart έχει μοναδική αξία και παγκόσμια επιρροή, έχει γίνει ηγέτης στην αστική κινητικότητα. Η Geely Holding θα υποστηρίξει πλήρως την smart με πλήρη πλεονεκτήματα στην Ε&Α, την παραγωγή, την αλυσίδα εφοδιασμού και άλλους τομείς στην κοινοπραξία και θα υποστηρίξει την ανάπτυξή της στην Κίνα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα συνεργαστούμε με τη Mercedes-Benz για να μετατρέψουμε τη smart σε πρωτοπόρο παίκτη σε αστικά, ηλεκτρικά και συνδεδεμένα οχήματα για την ανάπτυξη της παγκόσμιας δυναμικής της μάρκας”.

Προηγούμενο άρθροΤι έδειξε το BMW Group στην CES 2020
Επόμενο άρθροΑύξηση πωλήσεων Mercedes-Benz για 9η χρονιά