Η Mercedes-Benz επιτυγχάνει αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων για ένατη συνεχή χρονιά. Η μάρκα παρέδωσε 2.339.562 αυτοκίνητα πέρυσι, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο ετήσιο όγκο πωλήσεων στην ιστορία της μάρκας (+ 1,3%) σε ένα δύσκολο περιβάλλον για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Mercedes-Benz Cars παρέδωσε συνολικά 2.456.343 αυτοκίνητα Mercedes-Benz και smart το 2019 – ένα νέο ρεκόρ για ένα ολόκληρο έτος (+ 0,7%).

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι κατά το 2019 διατήρησε την ηγετική της θέση στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων σε αγορές όπως η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία,  η Αυστραλία, η Ταϋλάνδη, το Βιετνάμ, η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς και η Νότιος Αφρική.

Ola Källenius, Chairman of the Board of Management of Daimler AG and Mercedes-Benz AG.

Ο Ola Källenius, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG, δήλωσε: “Το ένατο συνεχόμενο έτος ρεκόρ επιβεβαιώνει άλλη μια φορά την έντονη ζήτηση για οχήματα της Mercedes-Benz, ακόμα και εν μέσω σημαντικών αλλαγών στο περιβάλλον της κινητικότητας. Επιπλέον, η Mercedes-Benz εξακολουθεί να κατέχει σαφώς την πρώτη θέση στην αγορά πολυτελών οχημάτων και αυτό αποδεικνύει πόσο πολύτιμη είναι η μάρκα μας. Το 2019 υπήρξε έτος μεγάλων προκλήσεων για την αυτοκινητοβιομηχανία. Στα επόμενα δύο χρόνια θα πραγματοποιηθούν ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές στον κλάδο μας. Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, σκοπεύουμε να αυξήσουμε περαιτέρω τις πωλήσεις μας και να χαράξουμε μια πορεία μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας. Με επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και κερδοφόρα αύξηση πωλήσεων, προετοιμάζουμε το δρόμο ώστε να ηγηθεί η Mercedes-Benz της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών οχημάτων σε μια εποχή κινητικότητας ουδέτερου CO2”.

Οι πέντε μεγαλύτερες αγορές της Mercedes-Benz πέρυσι ήταν η Κίνα, η Γερμανία και οι ΗΠΑ, ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Κορέα. Η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη ολοκλήρωσε το έτος με τις υψηλότερες ετήσιες πωλήσεις οχημάτων στην ιστορία της, καθώς και το καλύτερο τρίμηνο (614.319 μονάδες, + 3.2%). Το τέταρτο τρίμηνο του 2019, η Mercedes-Benz πώλησε για πρώτη φορά περισσότερα από 600.000 αυτοκίνητα εντός ενός τρίμηνο. Τον Δεκέμβριο πωλήθηκαν 205.968 οχήματα, φθάνοντας έτσι σχεδόν στο υψηλό επίπεδο του προηγούμενου έτους (-0,3%).

Η Britta Seeger, Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG, υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, δήλωσε: “Το 2019, ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός πελατών στην Κίνα, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ αποφάσισε να αγοράσει ένα νέο όχημα της Mercedes- Benz: Σε κάθε μία από αυτές τις τρεις μεγάλες αγορές, ξεπεράσαμε το υψηλό επίπεδο πωλήσεων οχημάτων του προηγούμενου έτους. Το ένατο έτος ρεκόρ αντικατοπτρίζει, μεταξύ άλλων, την επιτυχία της καμπάνιας μας με αυτοκίνητα Compact και SUV, που ενθουσίασαν νέους και υπάρχοντες πελάτες σε όλο τον κόσμο. Προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα προϊόντων με καινοτόμο τεχνολογία και σχεδιασμό που συγκινεί, που σημαίνει πως έχουμε το σωστό όχημα για κάθε πελάτη. Φέτος, θέλουμε να ανανεώσουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας με περισσότερα από δέκα νέα ή ανανεωμένα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής εστίασης σε ηλεκτρικά μοντέλα”.

Οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις οχημάτων ανά περιοχή και αγορά

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού πραγματοποίησε τις καλύτερες πωλήσεις από ποτέ. Η Κίνα είναι η σημαντικότερη κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας αύξησης πωλήσεων

Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού το 2019 σημειώθηκε νέο ρεκόρ με 977.922 πωλήσεις (+ 3.7%). Στην πραγματικότητα, περισσότερα οχήματα Mercedes-Benz παραδόθηκαν στην Κίνα από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη αγορά παγκοσμίως. Συνολικά, 693.443 αυτοκίνητα παραδόθηκαν σε πελάτες στην Κίνα, αύξηση άνω των 40.000 μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος και νέο ρεκόρ (+ 6.2%). Με αυτόν τον τρόπο, η ισχυρή καμπάνια προϊόντων, η εντοπισμένη στρατηγική και η πελατοκεντρική δραστηριότητα παρέμειναν βασικοί παράγοντες επιτυχίας στην Κίνα. Πάνω από τα τρία τέταρτα των οχημάτων που πωλήθηκαν εκεί προήλθαν απευθείας από την περσινή τοπική παραγωγή. Η Κίνα αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά πωλήσεων της Mercedes-Benz από το 2015, με τις συνολικές ετήσιες πωλήσεις σχεδόν να διπλασιάζονται μεταξύ των ετών 2015 και 2019. Στη Νότια Κορέα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι παραδόσεις έφθασαν το 2019 το νέο ρεκόρ των 78.048 οχημάτων (+ 8,7%). Οι πωλήσεις σημείωσαν επίσης νέο ρεκόρ στο Βιετνάμ.

Ο όγκος των πωλήσεων στην Ευρώπη ήταν ελαφρώς υψηλότερος από το υψηλό επίπεδο του προηγούμενου έτους. Σημαντική αύξηση των πωλήσεων υπήρξε στη Γερμανία

Στην Ευρώπη, παραδόθηκαν συνολικά 937.881 αυτοκίνητα στους πελάτες – λίγο πάνω από το υψηλό επίπεδο του προηγούμενου έτους (+ 0.4%). Στη Γερμανία, την τοπική αγορά της, η Mercedes-Benz κατάφερε να ξεπεράσει τις πωλήσεις του προηγούμενου έτους κατά περισσότερο από 14.000 μονάδες, λόγω της αύξησης των πωλήσεων των αυτοκινήτων Compact και SUV, διαθέτοντας 318.353 οχήματα για το πλήρες έτος (+ 4.8%). Αυτό αποτελεί τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων στη Γερμανία τα τελευταία δέκα χρόνια. Εκτός από τη Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία, ακολουθούμενη από την Ιταλία και την Ισπανία, συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων αγορών σε πωλήσεις στην Ευρώπη για την εταιρεία. Το 2019, η Mercedes-Benz σημείωσε νέα ρεκόρ πωλήσεων σε χώρες όπως η Ελβετία, η Πολωνία, η Δανία και η Ουγγαρία.

Περισσότερα από 372.100 αυτοκίνητα παραδόθηκαν στην περιοχή NAFTA, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ λίγο πάνω από πέρυσι

Στην περιοχή NAFTA παραδόθηκαν 372.144 νέα οχήματα Mercedes-Benz στους πελάτες μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου (-1,64%). Παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, πωλήθηκαν 316.094 οχήματα στις ΗΠΑ και το υψηλό επίπεδο του προηγούμενου έτους ξεπεράστηκε κατά 135 μονάδες (+ 0.0%). Κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Mercedes-Benz αύξησε τις παραδόσεις της στις ΗΠΑ κατά τους πέντε από τους έξι μήνες. Κατά συνέπεια, επιτεύχθηκε αύξηση των πωλήσεων μονάδων κατά το τέταρτο τρίμηνο (+ 1,7%). Στον Καναδά διατηρεί τη θέση της ως κορυφαία μάρκα αυτοκινήτων πολυτελείας για έκτη συνεχή χρονιά.

Συνολικές ετήσιες πωλήσεις αυτοκινήτων Mercedes-Benz ανά μοντέλο

Κάθε τρίτο όχημα Mercedes-Benz που πωλήθηκε το 2019 ήταν SUV

Με πωλήσεις περίπου 783.700 μονάδων τα μοντέλα GLA, GLB, GLC, GLC Coupé, EQC, GLE, GLE Coupé, GLS και G-Class, τα SUV υπήρξαν η κυριότερη σε πωλήσεις κατηγορία της Mercedes-Benz το 2019 (-4,5%). Από τον Αύγουστο του 2019, οι παραδόσεις αυξάνονταν κάθε μήνα, με κύρια μοντέλα τα νέα GLC και GLE. Το GLC υπήρξε για άλλη μια φορά το SUV με τις καλύτερες πωλήσεις το 2019. Πέρυσι, η G-Class κατάφερε να βελτιώσει τις πωλήσεις ρεκόρ του 2017 κατά περισσότερες από 13.000 μονάδες: τα 34.912 αυτοκίνητα που παραδόθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα την ισχυρή αύξηση των πωλήσεων κατά περισσότερο από 60%. Το προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων του 2017 ξεπεράστηκε ήδη από τον Αύγουστο του 2019.

Αυτοκίνητα Compact με ισχυρή ανάπτυξη πωλήσεων και νέο ρεκόρ

Το 2019, κάθε τέταρτη Mercedes-Benz που πωλήθηκε ήταν αυτοκίνητο Compact: Περισσότερες από 667.000 μονάδες των A- και B-Class, CLA, CLA Shooting Brake, GLA και GLB παραδόθηκαν πέρυσι (+ 9,5%). Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση άνω των 30.000 μονάδων σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2016. Η νέα A-Class σημείωσε παγκόσμια αύξηση 12,3% το 2019. Η A-Class Saloon και η νέα B-Class παγκοσμίως, καθώς και η νέα CLA Coupé στην Ευρώπη, συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη πωλήσεων της κατηγορίας. Με την GLB, που λανσαρίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019, η οικογένεια Mercedes-Benz Compact Car αποτελείται πλέον από οκτώ μοντέλα. Με το λανσάρισμα στην αγορά φέτος, η νέα GLA ολοκληρώνει τις αλλαγές μοντέλων της υπάρχουσας γενιάς αυτοκινήτων Compact της Mercedes-Benz.

C-Class: Περισσότερες από 392.900 παραδόσεις του κλασικού μοντέλου μεγάλης χωρητικότητας

Περίπου 392.900 μονάδες των C-Class Saloon και Estate παραδόθηκαν το 2019 (-0.9%). Η C-Class Saloon σημείωσε αύξηση ιδιαίτερα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και νέο ρεκόρ (+ 8,5%). Στη Νότιο Κορέα οι παραδόσεις της C-Class Saloon αυξήθηκαν με διψήφιο ρυθμό. Οι πωλήσεις του μοντέλου με μακρύ μεταξόνιο αυξήθηκαν πέρυσι στην Κίνα κατά 9%, σε νέο επίπεδο ρεκόρ. Από τότε που λανσαρίστηκε στην αγορά το 1982, με την ονομασία Mercedes-Benz 190, πωλήθηκαν παγκοσμίως περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αυτοκίνητα C-Class Saloon και Estate.

Η E-Class σημειώνει νέο ρεκόρ πωλήσεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

Περισσότερες από 351.000 μονάδες των E-Class Saloon και Estate νέας γενιάς παραδόθηκαν σε πελάτες κατά το τρίτο πλήρες έτος πωλήσεων (-1.3%). Η σημασία της Κίνας ως της πιο σημαντικής αγοράς για τα μοντέλα σαλούν της Mercedes-Benz φαίνεται σαφώς από την E-Class: Η έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο της E-Class Saloon σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων με διψήφια ανάπτυξη. Κάθε δεύτερη E-Class Saloon που πωλήθηκε παγκοσμίως το 2019 ήταν έκδοση με μακρύ μεταξόνιο και παραδόθηκε στην Κίνα. Στη Νότια Κορέα, η E-Class Saloon πέτυχε τις υψηλότερες ετήσιες πωλήσεις της μέχρι σήμερα. Και η E-Class Estate σημείωσε αύξηση 5,0% σε παραδόσεις στη Γερμανία.

S-Class: Το πολυτελές σαλούν με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο

Η Mercedes-Benz με την S-Class πάντα επεδίωκε να κατασκευάσει το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Αυτό το υψηλό επίπεδο μοναδικότητας, σε συνδυασμό με την αυτοπεποίθηση, είναι γίνονται ευρέως αποδεκτά από τους πελάτες: Το S-Class Saloon ήταν το καλύτερο σε πωλήσεις πολυτελές σαλούν στον κόσμο πέρυσι. Έξι χρόνια μετά το λανσάρισμα της σημερινής γενιάς του S-Class Saloon, το 2019 οι πωλήσεις παρέμειναν σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό με περίπου 71.700 μονάδες (-8.0%). Οι παραδόσεις αυξήθηκαν κυρίως στην Κίνα. Το Mercedes-Maybach S-Class Saloon είναι πολύ δημοφιλές. Ως μοντέλο της μάρκας Mercedes-Maybach, πρόκειται για αυτοκίνητο που προσφέρει αποκλειστική πολυτέλεια και μέγιστη άνεση. Το Mercedes-Maybach S-Class Saloon σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2019, κυρίως λόγω της επιτυχίας του στην Κίνα και της διψήφιας ανάπτυξής του σε αυτήν την αγορά. Από την κυκλοφορία στην αγορά το 2015, περίπου 500 από αυτά τα αποκλειστικά αυτοκίνητα πολυτελείας παραδίδονται κάθε μήνα σε πελάτες μόνο στην Κίνα. Πέρυσι, ο αριθμός αυτός ήταν στην πραγματικότητα πάνω από 700 μονάδες το μήνα. Το χαρτοφυλάκιο της μάρκας Mercedes-Maybach θα επεκταθεί φέτος, ώστε να συμπεριλάβει την Mercedes-Maybach GLS.

Dream Cars: Ισχυρή διψήφια ανάπτυξη για το CLS Coupé

Στη Mercedes-Benz, όλα τα roadster, convertible και coupe ομαδοποιούνται υπό τον τίτλο Dream Cars. Πάνω από 163.600 τέτοια οχήματα παραδόθηκαν παγκοσμίως το 2019 (-1,1%). Οι κύριες αγορές των roadster, convertible και coupé της μάρκας ήταν οι ΗΠΑ και η Γερμανία, ακολουθούμενες από τη Μεγάλη Βρετανία το 2019. Τις καλύτερες πωλήσεις των μοντέλων Dream Car πέρυσι σημείωσαν το C-Class Coupé, ακολουθούμενο από το CLS Coupé. Το CLS Coupé υπήρξε το κύριο μοντέλο ανάπτυξης των Dream Cars το 2019 και πέτυχε ισχυρή διψήφια αύξηση πωλήσεων παγκοσμίως. Ειδικά στη Νότιο Κορέα ο όγκος πωλήσεων του τετράθυρου Coupé διπλασιάστηκε.

Αυξημένες πωλήσεις των V-Class και X-Class το 2019

Με αύξηση 1,2% και παράδοση περίπου 63,500 μονάδων 2019, η V-Class πέτυχε νέο ρεκόρ πωλήσεων. Η ανανεωμένη έκδοση του οχήματος πολλαπλών χρήσεων είχε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Ιανουάριο του 2019. Η ζήτηση για την V-Class ήταν ιδιαίτερα έντονη πέρυσι από πελάτες στη Γερμανία, όπου επιτεύχθηκε η μεγαλύτερη ανάπτυξη και νέο ρεκόρ πωλήσεων. Περαιτέρω ρεκόρ της V-Class σημειώθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία και την Ελβετία. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν επίσης στην Κίνα, τη σημαντικότερη αγορά για την V-Class εκτός Ευρώπης, σχεδόν στο υψηλό επίπεδο του περυσινού έτους. Περίπου 15.300 μονάδες της X-Class πωλήθηκαν παγκοσμίως το 2019. Οι μεγαλύτερες αγορές ήταν η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία και η Νότιος Αφρική, στις οποίες  επιτεύχθηκαν διψήφια ανάπτυξη και πωλήσεις μονάδων ρεκόρ.

Mercedes-AMG: Οι υψηλότερες πωλήσεις μονάδων στην ιστορία της εταιρείας

Πιο επιτυχημένη από ποτέ: Η μάρκα υψηλών επιδόσεων και σπορ αυτοκινήτων Mercedes-AMG πέτυχε νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2019 με 132.136 μονάδες και διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης 11,8%. Η εταιρεία με έδρα το Affalterbach πέτυχε τα υψηλότερα ποσοστά πωλήσεων στην ιστορία της και στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιαπωνία. Οι μεγαλύτερες αγορές της Mercedes-AMG το 2019 ήταν οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία, ακολουθούμενες από την Κίνα και την Ιαπωνία. Η περυσινή χρονιά της Mercedes-AMG χαρακτηρίστηκε από τη συνεχή επέκταση και ανανέωση του χαρτοφυλακίου προϊόντων. Ως εκ τούτου, και η επιτυχημένη οικογένεια Mercedes-AMG GT πραγματοποίησε μια αναβάθμιση της δίθυρης παραλλαγής και η Mercedes-AMG GT4-door Coupé διετέθη για πρώτη φορά σε όλες τις αγορές. Με 13 παραλλαγές στην κατηγορία Compact Car με διάφορα επίπεδα επιδόσεων, η Mercedes-AMG επεκτείνει τη γκάμα της ώστε να περιλαμβάνει ελκυστικά μοντέλα. Τα μοντέλα “45” της σειράς Compact Car διαθέτουν τον νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2 λίτρων, τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο κινητήρα στον κόσμο για αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής. Επιπλέον, η Mercedes-AMG παρουσίασε ηλεκτροκίνητα μοντέλα SUV με ενσωματωμένη τεχνολογία EQ Boost. Η ισχυρή γεννήτρια 16 kW (22 hp) τροφοδοτεί τον κινητήρα 48 volt, υποστηρίζει τη μηχανή εσωτερικής καύσης με τη λειτουργία ώθησης χαμηλών ταχυτήτων και εξασφαλίζει αυξημένη απόδοση.

Η smart παρέδωσε περίπου 116.800 οχήματα παγκοσμίως

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, 116.781 πελάτες επέλεξαν ένα smart fortwo ή smart forfour (-9.3%). Οι πωλήσεις της μάρκας smart το 2019 επηρεάστηκαν από παράγοντες κύκλου ζωής. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019 η smart παρουσίασε τα πλήρως ανανεωμένα μοντέλα fortwo και forfour. Ο καινοτόμος σχεδιασμός συναντά την έξυπνη συνδεσιμότητα, καθώς και μηδενικές εκπομπές λόγω των ηλεκτρικών κινητήρων μπαταρίας. Κατά το έτος μετάβασης στα καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα smart, οι υψηλότερες πωλήσεις μονάδων των τελευταίων 14 ετών επιτεύχθηκαν στη Γερμανία. Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο, περισσότερα από 46.506 μικροαυτοκίνητα πόλης παραδόθηκαν στη Γερμανία (+ 13.2%). Στη Γαλλία και στην Ιταλία σημειώθηκε αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Και οι παραδόσεις πλήρους έτους σημείωσαν νέο ρεκόρ στην Πορτογαλία (+ 25,0%). Ποτέ πριν δεν πουλήθηκαν τόσα πολλά ηλεκτρικά μοντέλα smart παγκοσμίως, όσα το 2019 – περισσότερες από 18.400 μονάδες παραδόθηκαν πέρυσι. Στη Γερμανία, περίπου κάθε έκτο όχημα smart που πωλήθηκε ήταν αμιγώς ηλεκτρικό. Στα τέλη Μαρτίου 2019, η Daimler AG και ο Όμιλος Zhejiang Geely ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινοπραξίας 50:50 για να μετατραπεί η smart σε πρωτοπόρο παίκτη προηγμένων και ευφυών ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η κοινοπραξία θα παράγει μια εντελώς νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων smart στην Κίνα και θα είναι υπεύθυνη για τη διεθνή διανομή τους.

Καμπάνια για plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα

Με τηνAmbition 2039″ που ανακοίνωσε πέρυσι, η Mercedes-Benz Cars έθεσε ως στόχο να κατασκευάσει ένα στόλο νέων επιβατικών αυτοκινήτων ουδέτερου CO2 σε διάστημα 20 ετών. Για την Ευρώπη, η εταιρεία υπολογίζει πως άνω του 40% των οχημάτων της Mercedes-Benz θα μπορούσε ήδη να διατεθεί σε πελάτες ως xEV (plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα) μέχρι το 2025. Και μέχρι το 2030 η εταιρεία επιδιώκει να επιτύχει περισσότερες από τις μισές πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως με plug-in υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η Mercedes-Benz Cars εκτιμά πως τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα αντιπροσωπεύουν το 15% έως 25% των συνολικών πωλήσεων μονάδων έως το 2025. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz, το EQC, άρχισε να πωλείται στην Ευρώπη και στη συνέχεια στην Κίνα και την αγορά Ασίας-Ειρηνικού το 2019. Το επόμενο μοντέλο της σειράς Mercedes EQ, το EQV, θα είναι φέτος το πρώτο πολυτελές ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών χρήσεων της Mercedes-Benz που θα συνδυάζει κινητικότητα χωρίς εκπομπές με σωστές επιδόσεις, υψηλή λειτουργικότητα και καλαισθησία. Επιπλέον, μπορεί να παραγγελθεί ήδη το ανανεωμένο αμιγώς ηλεκτρικό smart νέας γενιάς και η διάθεσή του στην αγορά προγραμματίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου του 2020. Με αυτό το βήμα, η smart θα ολοκληρώσει την πλήρη μετάβασή της σε μηδενικές εκπομπές μέσω ηλεκτρικών κινητήρων μπαταρίας, ως πρωτοπόρος της αστικής κινητικότητας.

Μέχρι το τέλος του 2020, συνολικά πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και περισσότερες από 20 παραλλαγές plug-in υβριδικών μοντέλων θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου προϊόντων της Mercedes-Benz Cars.

Επισκόπηση πωλήσεων αυτοκινήτων Mercedes-Benz – μονάδες πωλήσεων

ΔΕΚ 2019 ΜΕΤ % ΙΑΝ-ΔΕΚ 2019 ΜΕΤ %
Mercedes-Benz 205.968 -0,3 2.339.562 +1,3
smart 11.181 +8,6 116.781 -9,3
Mercedes-Benz Cars 217.149 +0,1 2.456.343 +0,7
         
Mercedes-Benz μονάδες ανά περιοχή    
Eυρώπη 83.222 -0,7 937.881 +0,4
– εκ των οποίων Γερμανία 27.981 +1,6 318.353 +4,8
Ασία – Ειρηνικός 82.679 +2,0 977.922 +3,7
– εκ των οποίων Κίνα 52.510 +5,2 693.443 +6,2
NAFTA 35.132 -6,2 372.144 -1,6
– thereof USA 30,294 -5,4 316.094 +0,0

Τα στοιχεία είναι προσωρινά

Προηγούμενο άρθροsmart Automobile Co., από Mercedes-Benz και Geely Holding
Επόμενο άρθροΤο νέο MINI Sidewalk Cabrio: διασκεδαστικό και εξωστρεφές