Concept Sketch of the Hongqi S9, by Walter De Silva

Η Silk EV και η FAW εγκαινιάζουν παγκόσμια κοινοπραξία για την ανάπτυξη της σειράς υπερπολυτελών σπορ αυτοκινήτων ‘S’ νέας ενέργειας της Hongqi.

  • Η πρώτη κοινοπραξία μεταξύ Κίνας και Ιταλίας στην κατηγορία αυτοκινήτων super premium και premium
  • Η σειρά ‘S’ της Hongqi είναι έτοιμη να εισέλθει στις ταχέως αναπτυσσόμενες κατηγορίες υπερπολυτελών σπορ οχημάτων νέας ενέργειας
  • Ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής αυτοκινήτων Walter De Silva θα σχεδιάσει τη σειρά ‘S’ της Hongqi

Η Silk EV, μια διεθνής εταιρεία μηχανικής και σχεδιασμού αυτοκινήτων, και η FAW, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, ανακοίνωσαν πως εγκαινίασαν κοινοπραξία για την ανάπτυξη σειράς εξαιρετικά πολυτελών, υψηλών επιδόσεων σπορ οχημάτων νέας ενέργειας για την κινεζική και τη διεθνή αγορά.

Η κοινοπραξία Silk-FAW σχεδιάζει να λανσάρει τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά πολυτελή μοντέλα της σειράς ‘S’ της Hongqi – το πρώτο μοντέλο αυτής της σειράς θα είναι το υπερπολυτελές υπεραυτοκίνητο S9. Το Hongqi S9 θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί στη Regione Emilia-Romagna, το κέντρο αυτοκινήτου της Ιταλίας, όπου εδρεύει η Silk EV. Ενώ θα συνεχίζεται η ανάπτυξη της σειράς ‘S’, η παραγωγή θα πραγματοποιείται τόσο στην Ιταλία, όσο και στο Changchun, όπου εδρεύει η FAW.

Η έναρξη της κοινοπραξίας ακολουθεί έπεται μιας ανακοίνωση των Silk EV και FAW τον Μάιο του 2020 περί των σχεδίων τους για ενσωμάτωση των βέλτιστων δυνατοτήτων Κίνας και Ιταλίας σε μια συνεργασία που θα συνδυάζει πρωτοποριακή αυτοκίνηση, τεχνητή νοημοσύνη, συνδεσιμότητα, καινοτόμες λύσεις μπαταρίας και IoT με την διεθνούς φήμης τεχνογνωσία σχεδιασμού και μηχανικής της Ιταλίας. Η συνεργασία Silk-FAW αποτελεί την πρώτη κοινοπραξία μεταξύ Κίνας και Ιταλίας στην κατηγορία  super premium και premium αυτοκινήτων με ανειλημμένη υποχρέωση άνω του 1 δισ. ευρώ.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την Ιταλία και την Κίνα, από κοινού με στελέχη της Silk EV και της FAW, συμμετείχαν σε εικονική τελετή που προβλήθηκε σήμερα τόσο στην Κίνα, όσο και στην Ιταλία, για να σηματοδοτήσουν την επίσημη έναρξη της κοινοπραξίας. Από την Ιταλία συμμετείχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Manlio Di Stefano, ο Πρόεδρος της Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini και ο Σύμβουλος Οικονομικής Ανάπτυξης της Emilia-Romagna, Vincenzo Colla. Από την Κίνα συμμετείχαν ο Κομματικός Επίτροπος και Γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής του Κόμματος της Επαρχίας Jilin, Jing Junhai, ο Κυβερνήτης της Επαρχίας Jilin, Han Jun, ο Κομματικός Επίτροπος και Γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής του Κόμματος της Επαρχίας Changchun, Wang Kai και ο Δήμαρχος της πόλης Changchun, Zhang Zhijun. Την κοινοπραξία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Γραμματέας του Κόμματος του FAW Group, Xu Liuping και ο Πρόεδρος της Silk EV, Jonathan Krane. Στην τελετή συμμετείχαν και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των δύο χωρών και προσκεκλημένοι του κινεζικού και ιταλικού κλάδου αυτοκινήτου και κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένου του Ιταλού Πρέσβη στην Κίνα, Luca Ferrari.

Η κοινοπραξία αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την Κίνα και την Ιταλία να αναδείξουν το μέλλον της τεχνολογίας κινητικότητας και ηλεκτροκίνησης, θέτοντας έτσι ένα νέο παγκόσμιο σημείο αναφοράς και βελτιώνοντας το παγκόσμιο οικοσύστημα αυτοκινήτου.

Ο παγκοσμίου φήμης Ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων, Walter De Silva της Walter De Silva & Partners, ανέλαβε Αντιπρόεδρος Styling and Design της Silk-FAW JV. Θα σχεδιάσει την πλήρη σειρά των νέων ενεργειακών οχημάτων ‘S’ της Hongqi, που θα ενσαρκώνουν την ουσία της καινοτομίας και του κάλλους.

Οι εταίροι της κοινοπραξίας θα αναπτύξουν επίσης ένα παγκοσμίου επιπέδου, πλήρως συνδεδεμένο κέντρο καινοτομίας, εγκαταστάσεις παραγωγής, εκθετήριο και κέντρο πελατών στην Emilia-Romagna στην Ιταλία και ένα μείζον κέντρο παραγωγής και καινοτομίας στο Changchun της Κίνας.

Φωτογραφία: Σχεδίαση προτύπου Hongqi S9, του Walter De Silva

Προηγούμενο άρθροΟι συμβατικοί τύποι καυσίμων κυριαρχούν με μερίδιο 75,5%
Επόμενο άρθροΜια πρώτη ματιά στο IONIQ 5 της Hyundai