Η Hyundai Motor Company πρόβαλε το πρώτο διαφημιστικό του πολυαναμενόμενου IONIQ 5 CUV μεσαίου μεγέθους, του πρώτου αποκλειστικά BEV μοντέλου της γκάμας.

Το IONIQ 5 θα είναι το πρώτο όχημα που συνδυάζεται με την παγκόσμια ηλεκτρική σπονδυλωτή πλατφόρμα της Hyundai Motor Group (E-GMP), ένα καινοτόμο σύστημα ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας επόμενης γενιάς, που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή καθαρής κινητικότητας για την εταιρεία.

Η διακριτή και καινοτόμος σχεδίαση του νέου μοντέλου, όπως ανακοίνωσε η μάρκα, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που μπορούν να χαρίσουν μόνον εξειδικευμένα BEV και που υποδηλώνει θεμελιώδη αλλαγή στην προσέγγιση σχεδιασμού.

Τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία του IONIQ 5 περιλαμβάνουν Parametric Pixels, τη μικρότερη μονάδα ψηφιακής απεικόνισης, καθώς και την φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία Color Material Finish (CMF) που συνδέει το αναλογικό με το ψηφιακό, αναδεικνύοντας την διαχρονική σχεδιαστική αξία της μάρκας IONIQ.

Το εμπρόσθιο τμήμα του διακοσμείται με συστοιχίες φώτων εμπνευσμένων από τα pixel που υποδηλώνουν την ψηφιακή τεχνολογία του. Το IONIQ 5 είναι επίσης το πρώτο Hyundai με ανοιγόμενη κουκούλα που καλύπτει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, ελαχιστοποιώντας έτσι τα κενά στα πετάσματα και αποδίδοντας μια ομαλή συνολική εμφάνιση υψηλής τεχνολογίας.

Οι αεροδυναμικοί τροχοί απηχούν ακόμα περισσότερο την σχεδίαση Parametric Pixel με διάμετρο 20 ιντσών, τις μεγαλύτερες ζάντες που τοποθετήθηκαν ποτέ σε Hyundai EV. Αυτές συμπληρώνουν τις αναλογίες του IONIQ 5, της νέας αρχιτεκτονικής EV της Hyundai.

“Το IONIQ 5 παρέχει μια νέα εμπειρία πελατών μέσω καινοτόμου σχεδίασης EV που παραπέμπει στο DNA της Hyundai. Αρχής γενομένης από το IONIQ 5, η γκάμα BEV θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση ανθρώπου – αυτοκινήτου, θεσπίζοντας ένα νέο πρότυπο βάσει του οποίου θα αναπτυχθούν όλες οι σχεδιαστικές εμπειρίες BEV”, δήλωσε ο Sang Yup Lee, Senior Vice President και Επικεφαλής του Hyundai Global Design Center.

Η Hyundai Motor κυκλοφόρησε επίσης τέσσερα διαφημιστικά οπτικοακουστικά για να προκαλέσει περιέργεια για το νέο μοντέλο. Το καθένα δίνει στους θεατές στοιχεία για τις βασικές τεχνολογίες του μοντέλου, αυξάνοντας τις προσδοκίες για τη νέα γκάμα BEV της εταιρείας.

Ultimate Camping 

Τρία βίντεο “Ultimate Camping” δείχνουν έναν κατασκηνωτή να χρησιμοποιεί διάφορες ηλεκτρικές συσκευές που τροφοδοτούνται μέσω της τεχνολογίας Vehicle to Load (V2L) του IONIQ 5, που λειτουργεί ως γενικό τροφοδοτικό (110 / 220V).

Στα βίντεο, ο κατασκηνωτής χρησιμοποιεί την τροφοδοσία V2L 3,5KW του IONIQ για να ψήσει μια γαλοπούλα σε έναν μεγάλο φούρνο, να ακούσει μουσική σε ηχεία προηγμένης τεχνολογίας και να ασκείται σε διάδρομο – όλα σε ένα κάμπινγκ.

Το βίντεο “5 Min Challenge” υπογραμμίζει την ικανότητα υπερταχείας φόρτισης του IONIQ 5 που του επιτρέπει να καλύπτει πάνω από 100 χιλιόμετρα με φόρτιση μόλις 5 λεπτών (WLTP Standard). Για να αναδειχθεί αυτή η εξαιρετική απόδοση δημιουργήθηκε μια διαφημιστική ταινία που παρουσιάζει το IONIQ 5 και τρεις συσκευές – ένα smartphone, έναν φορητό υπολογιστή και μια κινηματογραφική κάμερα – που η κάθε μια φορτίστηκε για 5 λεπτά και πάλεψε για την τελική επικράτησή της.

Ξεκινώντας με αυτά τα βίντεο, η Hyundai Motor σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και άλλα με ακόμα πιο ελκυστικό περιεχόμενο που θα αναδεικνύουν την νέα, βελτιωμένη εμπειρία που θα βιώσουν οι πελάτες του IONIQ 5.

Το νέο μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του σε εικονική πρεμιέρα εντός του Φεβρουαρίου του 2021.

 

Προηγούμενο άρθροSilk EV και FAW εγκαινιάζουν παγκόσμια κοινοπραξία
Επόμενο άρθροVolvo Cars: έκλεισε εντυπωσιακά το 2020 και τον Ιανουάριο