Από αριστερά, Θανάσης Κονιστής, Διευθυντής After Sales & New Business Development της Kosmocar, Νικόλαος Κομηνέας, Δήμαρχος Αστυπάλαιας και Βασίλειος Κόλλιος, Υπαστυνόμος, επικεφαλής της τοπικής Αστυνομικής Αρχής

Σε πλήρη εξέλιξη ο μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο και πράσινο» νησί με τη συμμετοχή του Volkswagen Group, που συμφωνήθηκε πριν από μερικούς μήνες.

  • Η Kosmocar, ως εκπρόσωπος του Volkswagen Group και η Δημοτική Αρχή της Αστυπάλαιας, διοργάνωσαν ανοικτό test-drive ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο νησί, για τους κατοίκους
  • Παράλληλα, παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα στις Rent-a-Car επιχειρήσεις του νησιού, προκειμένου να διατεθούν στους επισκέπτες κατά τη θερινή περίοδο
  • Δύο ακόμα ηλεκτρικά scooters, παραδόθηκαν στην Αστυνομία Αστυπάλαιας, για τις ανάγκες της

Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο και πράσινο» νησί, που από κοινού υλοποιούν η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group, εξελίσσεται με γοργό ρυθμό. Πριν λίγες μέρες, η Kosmocar διοργάνωσε στο νησί ένα τριήμερο test-drive ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με ανοικτή συμμετοχή των κατοίκων, προκειμένου να εξοικειωθούν με τη νέα μορφή κινητικότητας. Διαθέσιμος προς οδήγηση ήταν ένας στόλος αποτελούμενος από μοντέλα της Volkswagen, συγκεκριμένα τα e-up!, ID.3 και ID.4.

Η συμμετοχή των κατοίκων της Αστυπάλαιας ήταν αθρόα, η εμπειρία για όλους πρωτόγνωρη και το ενδιαφέρον μεγάλο. Πολλές ήταν και οι απορίες, για παράδειγμα σχετικά με τον τρόπο οδήγησης ή τη διαδικασία φόρτισης, στις οποίες απάντησαν οι άνθρωποι της Kosmocar.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο έγινε η παράδοση ενός στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις εταιρείες ενοικίασης (Rent a Car) που δραστηριοποιούνται στο νησί. Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο ειδικής συνεργασίας με τις επιχειρήσεις αυτές, που στόχο έχει τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, για απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας στην ένταξη και διαχείριση ηλεκτρικών οχημάτων στους στόλους τους.

Με την ευκαιρία, παραδόθηκαν δύο ακόμα ηλεκτρικά σκούτερ Seat MÓ 125, στην Αστυνομία Αστυπάλαιας. Η παράδοση των δύο σκούτερ ακολούθησε την αντίστοιχη τριών ID.4, ενός ID.3 και ενός ακόμα Seat MÓ eScooter 125 στην Αστυνομία Αστυπάλαιας, το Λιμενικό Σώμα, την Πολιτική Αεροπορία και την τοπική Δημοτική Αρχή, πριν μερικές εβδομάδες.

Προηγούμενο άρθροΧρυσοί Πρωταγωνιστές 2010-2020: βραβεύθηκε η AVIS
Επόμενο άρθροΆνω του 15% όλων των MINI είναι ήδη ηλεκτροκίνητα