Η εταιρεία Logicom AEBE, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας ενός καινοτόμου έργου στον ΟΑΣΘ (Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης). 

Το έργο του ΟΑΣΘ υλοποιήθηκε από την Logicom και  αφορά στην εφαρμογή καινοτόμου συστήματος Εισροών/Εκροών και ελέγχου ανεφοδιασμών καυσίμου, με αυτόματη αναγνώριση κάθε οχήματος του ΟΑΣΘ, κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού.

Σημειώνεται πως λόγω των υψηλών απαιτήσεων ενός τέτοιου έργου, σε όλες τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες και για τη βέλτιστη εκμετάλλευση των συλλεγόμενων δεδομένων, η ανάπτυξη λύσεων σαν αυτή απαιτεί μεγάλη εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία.

Με την ολοκλήρωση της εφαρμογής αυτού του συστήματος στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, έχει πλέον τις δυνατότητες:

  • Αυτόματης και ακριβούς καταγραφής των παραλαμβανόμενων ποσοτήτων καυσίμου
  • Αυτόματης και ακριβούς καταγραφής των καταναλώσεων ανά όχημα
  • Αξιοποίησης προηγμένων συστημάτων ελέγχου για τον  εξορθολογισμό δαπανών
  • Καταγραφής με απόλυτη διαφάνεια των διακινούμενων όγκων καυσίμων και αυτόματης σύγκρισης εισροών-εκροών, αποστέλλοντας παράλληλα τα στοιχεία αυτά στο ERP λογισμικό του Οργανισμού

Η Logicom δραστηριοποιείται στις λύσεις διαχείρισης καυσίμου, με έδρα την Αθήνα, υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη και συνεργάτες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η δραστηριότητα της Logicom στο χώρο του ελέγχου διακίνησης καυσίμων ξεκίνησε το 2005, με ολοκληρωμένες λύσεις πρατηρίων καυσίμων και διαχείρισης στόλων οχημάτων. Η εταιρεία διαθέτει ευρεία γκάμα πρωτοποριακών λύσεων, αυξάνοντας σταθερά το μερίδιο αγοράς της και επενδύει διαρκώς στην εξέλιξη των καινοτόμων προϊόντων της.

Η Logicom αποτελεί θυγατρική της ORPAK Systems Ltd., κατασκευαστή, μεταξύ πολλών άλλων, του συστήματος ForeFleet, το οποίο διαθέτει το 82% της παγκόσμιας VIS (Vehicle Identification System) αγοράς. Η ORPAK είναι μέλος του ομίλου Gilbarco Veeder-Root (Fortive Group).

Προηγούμενο άρθροUber: σχέδια για “πράσινη” παράδοση τροφίμων
Επόμενο άρθροValeo και Leoni παρέχουν λύσεις για μελλοντικά οχήματα