Οι Valeo και Leoni συνεργάζονται για παροχή της καλύτερης λύσης συστημάτων ελέγχου ζώνης, βασικός εξοπλισμός των μελλοντικών οχημάτων.

Υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον στην αγορά για συστήματα ελέγχου ζώνης και ήδη έχουν στενές επαφές με αρκετούς ευρωπαίους κατασκευαστές. Με συνδυασμένη τεχνογνωσία, οι δύο συνεργάτες είναι έτοιμοι για αιτήσεις προσφορών (RFQ).

Η αρχιτεκτονική οχημάτων πρόκειται να εξελιχθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια για να καλύψει τις απαιτήσεις αυτονομίας, συνδεσιμότητας και ηλεκτροκίνησης, με διαρκώς περισσότερο εξοπλισμό ADAS, αισθητήρων, συνδεσιμότητας, ηλεκτρονικών και λογισμικού. Αυτά τα οχήματα θα επικοινωνούν όλο και περισσότερο μεταξύ τους και με την υποδομή.

Τα συστήματα ελέγχου ζώνης θα αποτελούν τα νευρικά κέντρα αυτών των νέων αρχιτεκτονικών οχημάτων, πραγματικοί κόμβοι συνδεσιμότητας, αναμετάδοσης και ενοποίησης δεδομένων, συγκέντρωσης ηλεκτρονικών χειριστηρίων και έξυπνης διαχείρισης ισχύος.

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία τους, η Valeo, ως Tier 1και η Leoni, ως Tier 2, επιδιώκουν ηγετική θέση στον τομέα των συστημάτων ελέγχου ζώνης, με τεχνολογία αιχμής εύκολης ενσωμάτωσης, που θα ικανοποιήσει τις προκλήσεις των οχημάτων μελλοντικών γενεών.

Η λύση των Valeo και Leoni, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσεται, θα επιτρέψει την ενσωμάτωση περισσότερης ευφυΐας, λειτουργικότητας και ισχύος στο όχημα, μειώνοντας την πολυπλοκότητα, την καλωδίωση και, ως εκ τούτου, το βάρος και το κόστος. Η τεχνολογία των Valeo και Leoni θα βελτιστοποιήσει επίσης τη διανομή ισχύος και θα παρέχει ασφαλή ισχύ, π.χ. για αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Η Valeo, παγκόσμια ηγέτιδα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία αισθητήρων – με το πλέον ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο της αγοράς – και ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου και σχετικού λογισμικού, με περισσότερους από 6.000 μηχανικούς εξειδικευμένους σε λογισμικό. Η Valeo θα παρέχει την τεχνογνωσία της στη μηχανική συστημάτων, την ανάπτυξη λογισμικού και συστημάτων επικύρωσης. Συστάθηκε ειδικός οργανισμός της Valeo για διαχείριση της δραστηριότητας συστημάτων ελέγχου ζώνης, που θεωρείται στρατηγικής σημασίας.

Ως κορυφαίος προμηθευτής συστημάτων καλωδιώσεων, η Leoni διαθέτει ολιστική άποψη της ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής οχημάτων για τον έλεγχο κατανομής ισχύος. Η βαθιά γνώση της ανάπτυξης, βελτιστοποίησης και κατασκευής συστημάτων καλωδιώσεων και κατανομής ισχύος επιτρέπει τη δημιουργία προηγμένων λύσεων. Η προσθήκη έξυπνων λύσεων καθιστά εφικτή την ασφαλή και αξιόπιστη παροχή ισχύος. Με τις έξυπνες λύσεις κατανομής ισχύος, η Leoni θα παρέχει καινοτόμα ηλεκτρονικά ισχύος στο σύστημα ελέγχου ζώνης.

«Με αυτή τη συνεργασία, οι Leoni και Valeo διαθέτουν όλα τα πλεονεκτήματα για να καταστούν παγκόσμιοι ηγέτες στον τομέα των συστημάτων ελέγχου ζώνης, από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές προκλήσεις των αυριανών οχημάτων», δήλωσε ο Marc Vrecko, Πρόεδρος του Valeo Comfort & Driving Assistance Systems Business Group.

Προηγούμενο άρθροΣε λειτουργία νέο έργο της Logicom για ΟΑΣΘ
Επόμενο άρθροMotor Oil: αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση για υγιεινή και ασφάλεια