Στοχεύοντας στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων μέχρι το 2030, η Uber σχεδιάζει πλέον να μετατρέψει την παράδοση τροφίμων σε πλήρως “πράσινη” βιώσιμη υπηρεσία.

Επειδή τα σκούτερ και τα ποδήλατα εκτελούν τις περισσότερες παραδόσεις τροφίμων, η Uber δίνει προτεραιότητα στις μηδενικές εκπομπές της κύριας δραστηριότητας κινητικότητας μέχρι το 2030. Μιλώντας στο Bloomberg, ο CEO, Dara Khosrowshahi, έθεσε ως στόχο τον μετασχηματισμό της παράδοσης τροφίμων σε “πράσινη” υπηρεσία.

Στόχος της Uber για το 2030 είναι η επίτευξη μηδενικών εκπομπών στην υπηρεσία ιδιωτικών οδηγών, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στο θέμα του κλίματος. Η Uber είναι μεταξύ των εταιρειών που έλαβαν το μήνυμα της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) για επίσπευση των στόχων ουδέτερου άνθρακα. Από κοινού με άλλες εταιρείες υπηρεσιών κινητικότητας, υπέγραψε την διακήρυξη του Δικτύου POLIS για την προώθηση των στόχων κινητικότητας μηδενικών εκπομπών έως το 2035.

Οι πόλεις πρέπει επίσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Αυτή η κίνηση φαίνεται ελκυστική για την Uber, καθώς το σχέδιο χρήσης αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη έως το 2030 έχει σημειώσει μικρή πρόοδο. Η διακήρυξη καλεί για καινοτόμα βήματα μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις πόλεις, όπως προώθηση των δημόσιων συγκοινωνιών, χρήση τεχνητής νοημοσύνης και ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι συνολικές εκπομπές της Uber το 2020 ανήλθαν στα 3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους CO2. Ο CEO, Dara Khosrowshahi, δήλωσε πως δεν είναι βέβαιος εάν μπορούν να προσθέσουν υπηρεσίες αμιγώς ηλεκτρικής παράδοσης τροφίμων στους στόχους του 2030, που περιλαμβάνουν την επίτευξη μηδενικών εκπομπών για όλες τις δραστηριότητες της Uber.

Προηγούμενο άρθροΟι υπουργοί Μεταφορών και Ενέργειας της ΕΕ για την απαλλαγή από τον άνθρακα
Επόμενο άρθροΣε λειτουργία νέο έργο της Logicom για ΟΑΣΘ