Στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, το Groupe Renault παρουσίασε το EZ-ULTIMO, ένα ρομποτικό, αυτόνομο, ηλεκτρικό, διασυνδεδεμένο concept car, που αποτελεί μια πλατφόρμα για υπηρεσίες κοινόχρηστης μετακίνησης, προσφέροντας μια premium εμπειρία εν κινήσει. Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας, για μία ώρα, ή για μία μέρα το EZ-ULTIMO αφορά σε ανθρώπους που θέλουν να αναβαθμίσουν την εμπειρία μιας ιδιωτικής βόλτας στην πόλη, μιας πολυτελούς τουριστικής εμπειρίας, ή ακόμα και στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκτείνουν την premium εμπειρία που προσφέρουν στους πελάτες τους και στις μετακινήσεις τους.

«Καθώς οι καταναλωτικές ανάγκες διαφοροποιούνται και οι άνθρωποι προτιμούν όλο και περισσότερο κοινόχρηστες υπηρεσίες για τις μετακινήσεις τους, ένα νέο είδος μεταφορών είναι έτοιμο να αναδυθεί. Κάνοντας πράξη αυτή την επαναστατική εξέλιξη, το EZ-ULTIMO προσφέρει μια μοναδική, πολυτελή εμπειρία πάνω σε ένα ρομποτικό όχημα το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα την εταιρεία που προσφέρει την υπηρεσία αυτή. Εμπνευσμένο από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μελλοντικών έξυπνων πόλεων, EZ-ULTIMO μπορεί να προσφέρει μια μοναδική premium εμπειρία για όλους.

Με τα αυτόνομα, ηλεκτρικά και διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα μπαίνουμε σε μία νέα, ενθουσιώδη εποχή για το σχεδιασμό των οχημάτων» δήλωσε ο Laurence van den Acker, Αντιπρόεδρος Εταιρικού Σχεδιασμού του Groupe Renault.

Ελκυστικός και κομψός σχεδιασμός, εμπνευσμένος από το γαλλικό στυλ

Το EZ-ULTIMO ανοίγει νέους σχεδιαστικούς ορίζοντες για τη Renault. Είναι ένα ρομποτικό όχημα μέσα στο οποίο οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν το ταξίδι τους σε ένα περιβάλλον σχεδιασμένο σαν lounge, εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις και τις υπηρεσίες που χρειάζονται είτε για να χαλαρώσουν, είτε για να διασκεδάσουν.

Φιλόξενο και άνετο, το EZ-ULTIMO ενσαρκώνει την υπόσχεση της Renault για «Εύκολη Ζωή» (Easy Life), προσφέροντας εύκολη πρόσβαση μέσω της μεγάλης, αυτόματα ανοιγόμενης πόρτας, και της περιστρεφόμενης θέσης που υποδέχεται τον επιβάτη. Για ακόμα περισσότερη ιδιωτικότητα, οι επιβάτες προστατεύονται από τα αδιάκριτα βλέμματα από γυάλινα παραπετάσματα στο πάνω μέρος του αυτοκινήτου. Το κομψό εσωτερικό του EZ-ULTIMO, εμπνευσμένο από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, είναι ειδικά κατασκευασμένο από υλικά ανώτερης ποιότητας, όπως το ξύλο, το μάρμαρο και το δέρμα, για μία ξεκούραστη και ευχάριστη εμπειρία.

Εφοδιασμένο με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, το EZ-ULTIMO καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων, καθώς είναι συνδεδεμένο με τεχνικές δομές και μπορεί να προσαρμοστεί στο αστικό περιβάλλον, στον αυτοκινητόδρομο, ή ακόμα και στις ανάγκες των υπηρεσιών μεταφοράς σε συγκεκριμένους προορισμούς.

Ανακαλύπτοντας από την αρχή τη ζωή εν κινήσει

Καθώς η μετακίνηση εξακολουθεί και εξελίσσεται με τα διασυνδεδεμένα και αυτόνομα αυτοκίνητα, η Renault πιστεύει ότι οι πελάτες θα αρχίσουν να αποζητούν πιο πλούσιες εμπειρίες εν κινήσει, αξιοποιώντας εκ νέου με διαφορετικό τρόπο τον χρόνο του ταξιδιού τους, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Προκειμένου να «αγκαλιάσει» αυτή την εξέλιξη, το Groupe Renault επένδυσε σε ένα project νέων media τεχνολογιών υπογράφοντας την πρώτη του συνεργασία με την εταιρεία Groupe Challenges για την ανάπτυξη της Augmented Editorial Experience (Επαυξημένη Συντακτική Εμπειρία).

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή, ρεαλιστική εμπειρία που συνδυάζει το προσωποποιημένο premium περιεχόμενο και τις multi-media εφαρμογές με τη μετακίνηση, με απώτερο σκοπό να μετατρέψει την ώρα του ταξιδιού σε μία γνωστική εμπειρία για τους επιβάτες του μέλλοντος, οχημάτων όπως το EZ-ULTIMO.

H τριλογία των EZ concept cars

Το EZ-ULTIMO είναι το τρίτο μιας σειράς concept cars της Renault που εστιάζουν στις αυτόνομες, ηλεκτρικές, διασυνδεδεμένες και κοινόχρηστες υπηρεσίες αστικής μετακίνησης. Το EZ-ULTIMO αξιοποιεί την ίδια ευέλικτη πλατφόρμα της Renault, που είναι κατασκευασμένη για ρομποτικά οχήματα κοινόχρηστης λογικής, όπως το πρωτότυπο EZ-GO. Εμπνευσμένο από την ίδια φιλοδοξία να προσφέρει βιώσιμη μετακίνηση σε όλους, αυτή η τριλογία των 100% ηλεκτρικών, αυτόνομων, διασυνδεδεμένων οχημάτων παρουσιάζουν ένα διευρυμένο όραμα για ένα δίκτυο κοινόχρηστων μετακινήσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του μέλλοντος

Η ανακοίνωση της εταιρείας συνοψίζει τα εξής:

  • Το EZ-ULTIMO θέτει τις βάσεις για μία αναβαθμισμένη εμπειρία μετακίνησης για όλους, είτε για μία ώρα, είτε για μία μέρα.
  • Σαν ένα «ιδιωτικό σαλόνι σε τροχούς», το EZ-ULTIMO μπορεί να επεκτείνει την εμπειρία ενός ξενοδοχείου, ενός καταλύματος ή μιας αεροπορικής εταιρείας.
  • Το EZ-ULTIMO ολοκληρώνει την τριπλέτα των concept cars της Renault που αποτυπώνουν το μέλλον των αστικών, κοινόχρηστων μεταφορών.
  • Παράλληλα, το EZ-ULTIMO βοηθάει τον επιβάτη να ανακαλύψει από την αρχή τη ζωή εν κινήσει, προσφέροντας on-demand περιεχόμενο.
Προηγούμενο άρθροΗ Fiat σταματά να παράγει πετρελαιοκίνητα Panda
Επόμενο άρθροΕπίσημο ντεμπούτο της Nissan σε πίστα της Formula E