Η JLR συνεργάζεται με την Tata Communications, παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας επικοινωνιών, για τον μελλοντικό ψηφιακό μετασχηματισμό της και την εξεύρεση νέων προτύπων, όπως το Industry 4.0 και τα προηγμένα αναλυτικά δεδομένα.

Η συνεργασία θα οδηγήσει στην παραγωγή οχημάτων επόμενης γενιάς της JLR, βασικό στοιχείο της στρατηγικής Reimagine και θα παρέχει τη βάση της επόμενης φάσης ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας.

Η Tata Communications θα αναπτύξει την τεχνολογία της cloud ευρυζωνικού δικτύου (SD-WAN) λογισμικού, συνδέοντας τις 128 εγκαταστάσεις της JLR παγκοσμίως. Αυτή η προηγμένη ικανότητα παγκόσμιας σύνδεσης μεταξύ των κεντρικών της JLR και των εργοστασίων, των αποθηκών, των κέντρων πωλήσεων, των κέντρων δεδομένων και των υπηρεσιών cloud, θα ενισχύσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο μετασχηματισμός θα επιτρέψει στην JLR λήψη δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, έλεγχο και ανάλυση βάσει Τεχνητής Νοημοσύνης, προς βελτίωση της απόδοσης παραγωγής. Μέσω προγνωστικών ελέγχων διαχείρισης κινδύνων, η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορεί να εντοπίζει αποτελεσματικότερα πιθανές ανωμαλίες, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη απόδοση, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στη διασφάλιση ποιότητας κατασκευής οχημάτων.

Επιπλέον, η συνεργασία θα συντομεύσει σημαντικά τον χρόνο αναβάθμισης των διαδικασιών παραγωγής, θα ενισχύσει την επιχειρησιακή ανθεκτικότητα και θα αυξήσει την ευελιξία των απαιτήσεων παραγωγής. Η JLR προβλέπει σημαντική εξοικονόμηση κόστους και επιχειρηματικά οφέλη μέσω κλίμακας και ασφάλειας. Η Tata Communications έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή του προγράμματος μετασχηματισμού δικτύου και θα το ολοκληρώσει το 2025.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα γκάμα της Kia στην CES 2024
Επόμενο άρθροMercedes-AMG SL 63 S E Performance