Lucas di Grassi, Nico Müller, Daniel Abt, Dieter Gass

Η Audi Sport ABT Schaeffler, η πρωταθλήτρια ομάδα της περασμένης σαιζόν στη Formula E, ξεκίνησε τη χρονιά κατακτώντας τους πρώτους της βαθμούς. Η ομάδα της Audi, στον εναρκτήριο αγώνα για τη σαιζόν 2018-2019, το Ad Diriyah E-Prix 2018 στη Σαουδική Αραβία, είδε τους δύο οδηγούς της, Ντάνιελ Αμπτ (Daniel Abt) και Λούκας ντι Γκράσσι (Lucas di Grassi), να τερματίζουν 8ος και 9ος αντίστοιχα.

Το αποτέλεσμα κρίθηκε επιτυχημένο από την ομάδα, δεδομένων των χαοτικών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τριήμερο του αγώνα αλλά και του ότι πέρυσι, που η ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια, στους πρώτους 4 αγώνες είχε συλλέξει μόλις 12 βαθμούς.

Ο αγώνας στη Σαουδική Αραβία, χαρακτηρίστηκε από την αναπάντεχη βροχή, που δυσκόλεψε ομάδες και οδηγούς. Από τα δύο σετ ελεύθερων δοκιμών διεξάχθηκε μόνο το ένα, ενώ τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, που αρχικά έχουν μία ομαδική φάση και στη συνέχεια μία μονομαχία των έξι ταχύτερων οδηγών, αντικαταστάθηκαν από δύο ομαδικές φάσεις αμέσως μετά τις ελεύθερες δοκιμές.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι δύο οδηγοί της Audi είχαν θέμα με την περιορισμένη πρόσφυση στον πίσω άξονα, κάτι μάλλον αναμενόμενο λόγω του βρεγμένου οδοστρώματος. Στον αγώνα, το μονοθέσιο Audi e-tron FE05 λειτούργησε άψογα, τόσο ο Αμπτ όσο και ο Ντι Γκράσσι πίεσαν πολύ αλλά τελικά ο αγώνας αποδείχθηκε ιδιαίτερα απρόβλεπτος, με τους δύο οδηγούς να δηλώνουν ότι η νίκη ή το καλό πλασάρισμα ήταν απλά θέμα τύχης.

Επόμενος αγώνας της Formula E το E-Prix στο Μαρόκο, στις 12 Ιανουαρίου 2019.

Προηγούμενο άρθροGoodyear Eagle F1 SuperSport: Ελαστικά για τον δρόμο και την πίστα
Επόμενο άρθροOpel Combo Life: Best Buy Car of Europe 2019