Η Goodyear ανακοίνωσε μια νέα σειρά ελαστικών αποτελούμενη από τρία ελαστικά κατηγορίας  Ultra-Ultra-High Performance (UUHP) με ονομασία Eagle F1 SuperSport, SuperSport R και SuperSport RS.

Η ναυαρχίδα των ελαστικών επιδόσεων της Goodyear, η σειρά SuperSport, εφαρμόζει καινοτόμες τεχνολογίες και συνδυασμούς που επιτρέπουν σημαντικές βελτιώσεις στην απόσταση φρεναρίσματος και στους αγωνιστικούς χρόνους χωρίς να απορρίπτει κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία της οδηγικής εμπειρίας, όπως επανατροφοδότηση κατά τις στροφές, υποστροφή και το απότομο φρενάρισμα.

Το ελαστικό Eagle F1 SuperSport χρησιμοποιεί την αγωνιστική εμπειρία της Goodyear για να παρέχει πολύ καλό κράτημα και δυνατότητα χειρισμού. Οι  αποτελεσματικές αλλαγές κατεύθυνσης πραγματοποιούνται χάρη στο φαρδύ πάτημα του ελαστικού ενώ η εξωτερική πλευρά του ελαστικού παρέχει έλεγχο κατά τη διάρκεια της μετατόπισης βάρους στις στροφές. Το εξαιρετικά άκαμπτο πλαϊνό του ελαστικού αναβαθμίζει περαιτέρω τη δυνατότητα χειρισμού χωρίς να μειώνει την απόλαυση της οδήγησης. Παρά το γεγονός πως αρχικά σχεδιάστηκε για στεγνούς δρόμους , η Goodyear κατάφερε με καινοτόμο τρόπο, να έχει ένα ελαστικό για υγρό οδώστρωμα, μέσω της κατασκευής και του σχεδιασμού τύπου U όπου η εξωετρική πλευρά του ελαστικού συνεργάζεται απόλυτα με την εσωτερική του πλευρά .Αυτό επιτρέπει στους οδηγούς να ασκούν πίεση στα ελαστικά τους με ασφάλεια στις στροφές σε στεγνό οδόστρωμα, ενώ παράλληλα μπορούν να απολαμβάνουν μια εξαιρετική απόδοση φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα.

25 διαστάσεις Eagle F1 SuperSport θα εισαχθούν μεταξύ Φεβρουάριου και Μάιου του 2019, με διαστάσεις που κυμαίνονται από 18 “έως 21” διάμετρο, πλάτους 205 έως 305 mm και πλάτους προς ύψος 45 προς 30. Το ελαστικό  Eagle F1 SuperSport απευθύνεται σε αυτοκίνητα υπέρ υψηλών επιδόσεων, όπως το Volkswagen Golf GTI, οχήματα υψηλών επιδόσεων, όπως οι BMW M3 και Mercedes-AMG C63, καθώς και σε καθημερινά supercars όπως το Porsche 911 Turbo.

Το ελαστικό Eagle F1 SuperSport R αυξάνει περαιτέρω τα επίπεδα πρόσφυσης και την ακρίβεια διεύθυνσης στην πίστα. Τα επίπεδα πρόσφυσης ενισχύονται μέσω της χρήσης μιας σύνθεσης υψηλής τριβής που προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα στεγανής πρόσφυσης, ενώ η άριστη σταθερότητα στις στροφές εξασφαλίζεται από τις αυλακώσεις στο εσωτερικό του πέλματος του ελαστικού μειώνοντας την παραμόρφωση των μπλοκ πέλματος κάτω από τις ακραίες δυνάμεις περιστροφής του ελαστικού. Η ακρίβεια και η διόρθωση του τιμονιού έχουν επίσης βελτιωθεί με τη βελτιστοποίηση του αποτυπώματος του ελαστικού για πιο σωστό καταμερισμό της πίεσης του ελαστικού .

10 διαστάσεις ελαστικών Eagle F1 SuperSport R είναι προγραμματισμένες να κυκλοφορήσουν μεταξύ Φεβρουαρίου και Νοεμβρίου 2019, με διαστάσεις να κυμαίνονται από 18 “έως 21”, πλάτη 205 έως 305 mm και διαστάσεων πλάτους προς ύψος από 25 έως 40. Το Eagle F1 SuperSport R έχει σχεδιαστεί για οχήματα με επίκεντρο την απόδοση, όπως το σπόρ μοντέλο Volkswagen Golf Club, η BMW M4 CS και η Porsche 911 GT3.

Το Eagle F1 SuperSport RS είναι το ελαστικό της Goodyear που επικεντρώνεται κυρίως στους αγώνες, και έχει σχεδιαστεί για να ωθήσει στα όρια την απόδοση στην πίστα, ενώ μπορεί παράλληλα να χρησιμοποιηθεί και στον δρόμο. Η πολύ εξειδικευμένη αγωνιστική προέλευση προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση και επίπεδα απόδοσης σε ξηρές συνθήκες. Δύο νέες παραγγελίες θα παραληφθούν το Μάρτιο του 2019, μεγέθους 265/35 ZR20 και 325/30 ZR21.

Προηγούμενο άρθροΣτους 10 καλύτερους για το 2019 ο κινητήρας INFINITI VC-Turbo
Επόμενο άρθρο1oς αγώνας της σαιζόν στη Formula E και πρώτοι βαθμοί για την Audi